Jsem začínající uživatel Linuxů, a nevím co dělám špatně, tak mě hned prosím neukamenujte
Mam takový menši problém, mam čistou instalaci systémů Linux Mint 22 Cinnamon. V tom mam nastavenou službu samba na sdílení složek a souboru. Takže přistupuji z různých PC co jsou v domácí sítí na PC kde je Mintos. Všechno běží bez problému. Ale po nějaké době, když se nepracuje na PC, kde je Mint, tak síťová karta se sama vypne. Předpokládám, že to bude tím že Pc je nečinné a jde do režimu spánku nebo hibernace. Po probuzeni PC síť není aktivní, musím vypnout a zapnou sítové připojeni, pak už to zase jede. Da se to nějak nastavit, aby se to síťové připojení nevypínalo vůbec? Tim myslím, že i když s černa obrazovka, tak připojení stále jelo dal na pozadí?
Na internetu našel jsem návod jak zakázat hibernaci a zkoušel jsem zadat tihle příkazy do terminálu, ale nepomohlo to ☹
------------------------------------------------------------------------------
Zakažte režim spánku a hibernace v systému Linux
Chcete-li zabránit pozastavení nebo přechodu vašeho systému Linux do hibernace, musíte deaktivovat následující cíle systemd:
sudo systemctl mask sleep.target suspend.target hibernate.target hybrid-sleep.target
Získáte výstup zobrazený níže:
hybrid-sleep.target
Created symlink /etc/systemd/system/sleep.target → /dev/null.
Created symlink /etc/systemd/system/suspend.target → /dev/null.
Created symlink /etc/systemd/system/hibernate.target → /dev/null.
Created symlink /etc/systemd/system/hybrid-sleep.target → /dev/null.
Cely návod je zde: https://cs.linux-console.net/?p=1391
Můj, dotaz je, da se nějak nastavit aby síťové připojení bylo stále zapnuté (vůbec se nevypínalo), aby kdykoliv byly složky přístupné, když PC je zapnuté?
Děkuji za každou radu.