Jak jsem řešila připojení síťového disku na desktopu, tak to je vyřešené a funguje to skvěle. Ale ještě bych potřebovala vyřešit připojení síťového disku na notebooku a to na kliknutí a i pro zápis. Používám KDE a když dám procházet síť v Dolphinu, tak mi to řekne chybu, že to asi blokuje firewall (takže první věc, jak to odblokovat?). A druhá věc, když dám připojit síťový disk, tak si to vyžádá uživatelské jméno a heslo, disk se připojí, ale nejde z něj přehrát žádný multimediální soubor, VLC řekne následující chybu:
Kód: Vybrat vše
Zadaný vstup nelze otevřít:
Přehrávačem VLC nelze otevřít MRL 'smb://192.168.0.10/series/Agents of S.H.I.E.L.D/1. série/S01E01 - Pilot.mp4'. Podrobnosti naleznete v záznamu informací.
Když ale disk připojím tímto postupem
posting.php?mode=edit&f=20&p=29759 tak to samozřejmě funguje bez nejmenšího problému.
A já se ptám, jakým způsobem můžu připojit síťový disk nejlépe na jedno kliknutí myší (třeba že si vytvořím v Dolphinu zástupce). Toho zástupce už mám, ale bohužel to nefunguje, nejde nic přehrát. Díky.
edit: distribuce je OpenSUSE Tumbleweed KDE (bohužel Mint přestal KDE podporovat a já jiné prostředí v Linuxu nechci)