Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

Příspěvky o drátových sítích, WiFi atd.
Zpráva
Autor
West
Poradce Mintu
Příspěvky: 182
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#11 Příspěvek od West » 27 úno 2020, 13:07

Keď si to uložil a reštartoval, ostal tam nastavený parameter "auto"?
Po reštarte nespúšťaj Firefox, ale otestuj pripojenie pingom na IP adresu routra.
Keď nebude fungovať ping, bude niekde vážnejšia chyba. Ak ping ale fungovať bude, tak je možné, že ti nefuguje preklad domény na IP adresu cez DNS. Otestuj bez spustenia Firefoxu po reštarte pomocou "ping google.com". Ak to nebude fungovať, tak vyskúšaj nastaviť IP adresáciu LAN adaptéra fixne, včítane masky, brány a DNS serverov.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 335
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#12 Příspěvek od stani » 27 úno 2020, 13:30

Jasně, to jsem samozřejmě zkontroloval, zda se to opravdu uložilo. Ping funguje.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

West
Poradce Mintu
Příspěvky: 182
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#13 Příspěvek od West » 27 úno 2020, 15:08

Ktorý ping funguje? Ten prvý, alebo aj ten na google.com?

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 335
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#14 Příspěvek od stani » 27 úno 2020, 15:35

A jooo, zkoušel jsem pingnout Google a Seznam. Jak zjistím IP adresu routru?
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

West
Poradce Mintu
Příspěvky: 182
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#15 Příspěvek od West » 27 úno 2020, 16:10

=> Jak zjistím IP adresu routru?
1. príkazom "ip route", alebo
2. príkazom "route -n"

Nepoužívaš náhodou nejakú VPN-ku?

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 335
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#16 Příspěvek od stani » 27 úno 2020, 16:22

Díky. OK, tak jsem pingnul ten router, a je to také v pořádku.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

West
Poradce Mintu
Příspěvky: 182
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#17 Příspěvek od West » 27 úno 2020, 16:40

Možno bude stačiť nastaviť v konfigurácii LAN adpatéra DNS servery staticky na 193.17.47.1, 8.8.8.8 namiesto tých, ktoré ti ponúka router, potažmo poskytovateľ internetového pripojenia.
Napíš potom či to pomohlo.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 335
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#18 Příspěvek od stani » 28 úno 2020, 10:41

Mezitím jsem přišel na jednu zajímavou věc.
V tom nastavení LAN je položka Device. Defaultně tam bylo enp2s0. Zkusil jsem to rozkliknout, a objevila se druhá možnost: enp2s0 (84:39:BE:6D:C6:58): ...
...kruci zase nejde vložit příloha (odkaz) :x , to si mám jako ten prostor zaplatit? (ich kann bezahlen!)

Takže jsem zvolil tu druhou možnost (enp2s0 (84:39:BE:6D:C6:58)), a ejhle připojení k netu fungovalo i po restartu Firefoxu, a i po restartu PC. Ovšem ta první volba enp2s0 (záhadně?) zmizela, už tam není.

No, ale jásal jsem předčasně. Při (delším) vypnutí PC, opět připojení není, musí se opět ručně aktivovat.
Ale určitý pokrok to je. :roll:
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

West
Poradce Mintu
Příspěvky: 182
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#19 Příspěvek od West » 28 úno 2020, 10:48

To bude robiť asi ten FF, keďže ping na google.com ti ide vždy aj po reštarte.

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 335
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Nepřipojení k internetu - musí se zadávat ručně.

#20 Příspěvek od stani » 28 úno 2020, 10:52

West píše:
28 úno 2020, 10:48
To bude robiť asi ten FF, keďže ping na google.com ti ide vždy aj po reštarte.
Nemyslím si. Když pracuji s PlayOnLinux, se správcem balíčků, a oni si něco potřebují stáhnout, také připojení není - také musím udělat připojení ručně.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Odpovědět