LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

Problémy s čtením, kopírováním, otevíráním a dalšími operacemi s obecnými soubory
Zpráva
Autor
MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

#1 Příspěvek od MichalK » 14 čer 2016, 21:40

Co mam s tym robit alebo kde je chyba ? Mam obrazky v adresari a niektore mi zobrazi miniaturne nahlady obr. a fotografii a inde najdem len surove ikony pre obrazok. Cim to je a ako ziskat tie miniaturne nahlady, aby som videl aka foto pod ikonou a nazvom napr. "IMG 2586" sa skryva ?? Aby som nemusel zbytocne rozklikavat obrazok po obrazku a nasledne zatvarat.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2701
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezobrazuje nadhlady.

#2 Příspěvek od redhawk » 14 čer 2016, 21:59

mne zobrazuje jpg a png. pri raw a tiff nahlady nezobrazuje,
skus hodi screenshot ale ak je to takto tak je to OK
ikony.png
Pravděpodobně kecám.

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: Nezobrazuje nadhlady.

#3 Příspěvek od MichalK » 14 čer 2016, 22:32

redhawk píše:mne zobrazuje jpg a png. pri raw a tiff nahlady nezobrazuje,
skus hodi screenshot ale ak je to takto tak je to OK
ikony.png
Ved to, ze ide o *.jpg niektore nahlad zobrazia a u inych len ikona, obrazok jpg oznacenie.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2701
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezobrazuje nadhlady.

#4 Příspěvek od redhawk » 14 čer 2016, 23:07

aky je rozdiel medzi nimi?
musia byt v niecom ine.
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#5 Příspěvek od AnickaT » 14 čer 2016, 23:40

Nevím, jestli to pomůže, ale jednou se mi podařilo v adresáři "Stažené soubory" dát omylem zároveň tyto dvě klávesy: Ctrl - (klávesa mínus). Všechny náhledy se nazmenšovaly do miniatur bez popisku a bez názvu, vypadalo to příšerně! a k tomu jsem nevěděla, jakým trikem se mi to povedlo vyrobit... a proto až po nějaké době zkoumání jsem zjistila, že vše do původního stavu vrátí současný stisk kláves Ctrl + (klávesa plus).
"Goro bílý pes"

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#6 Příspěvek od MichalK » 15 čer 2016, 00:02

AnickaT píše:Nevím, jestli to pomůže, ale jednou se mi podařilo v adresáři "Stažené soubory" dát omylem zároveň tyto dvě klávesy: Ctrl - (klávesa mínus). Všechny náhledy se nazmenšovaly do miniatur bez popisku a bez názvu, vypadalo to příšerně! a k tomu jsem nevěděla, jakým trikem se mi to povedlo vyrobit... a proto až po nějaké době zkoumání jsem zjistila, že vše do původního stavu vrátí současný stisk kláves Ctrl + (klávesa plus).
Uz jednoduchsie fakt neviem ako to mam tu popisat. :cry: Este raz : Predstavte si ze mate dva obrazky, oba zhotovene tym istym fotoaparatom, ten isty *.JPG. Oba supnete do adresara. Adresar otvorite a .... Jeden obrazok ukazuje nahlad a Druhy obrazok nahlad neukazuje. Je to len cista ikona, logo dana vec je z kategorie "Jpg obrazkov" alebo ak chcete fotografii. :?: Uz si rozumieme ??

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#7 Příspěvek od AnickaT » 15 čer 2016, 00:30

V tom případě tipuji, že ohledně zobrazování ikon a miniatur souborů může být něco špatně v systému, protože takovéto chování není logické (aby jeden obrázek *.JPG měl svůj náhled v pořádku a druhý ne, ukazovala se jen jeho ikona).

Žádnou hlášku v prohlížeči souborů LM nevyplivl?
"Goro bílý pes"

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#8 Příspěvek od MichalK » 15 čer 2016, 06:07

AnickaT píše:V tom případě tipuji, že ohledně zobrazování ikon a miniatur souborů může být něco špatně v systému, protože takovéto chování není logické (aby jeden obrázek *.JPG měl svůj náhled v pořádku a druhý ne, ukazovala se jen jeho ikona).

Žádnou hlášku v prohlížeči souborů LM nevyplivl?
LM 17.3 Mate. Robilo to aj v starsej verzi 17.0 Mate. Dokonca aj po stiahnuti, opatovnom napaleni DVD a instalacii (c.c.a. 3x). Zakazdym otvorenim suboru niesu nahlady tie iste co boli pri predoslom otvoreni. Zeby vyskusat ine distro ?

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1044
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#9 Příspěvek od kamowski » 15 čer 2016, 09:45

porovnaj si veľkosť tých obrázkov, tipujem, že tie bez miniatúry sú celkom veľké kúsky
sem-tam mám také vo veľkom rozlíšení a kvalite, kvôli náhľadom si vytvorím kópie s malým rozlíšením
lepšie sa mi s tým potom pracuje
nedávno som písal článok o resize image do thunaru ale doplnky sú aj pre caja a asi aj pre nemo, treba pozrieť synaptic
---
edit:
áno, teraz pozerám, že máš MATE, presne v Mate mi to robilo tiež,
pozrel som si tie veľké súbory teraz v Xfce, tu mi to zobrazuje náhľady a do tých resized adresárov ísť nemusím :)
skús si nainštalovať Thunar, či bude zobrazovať náhľady tých konkrétnych obrázkov

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2701
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy
Kontaktovat uživatele:

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#10 Příspěvek od redhawk » 15 čer 2016, 10:36

MichalK píše: Uz jednoduchsie fakt neviem ako to mam tu popisat. :cry: Este raz : Predstavte si ze mate dva obrazky, oba zhotovene tym istym fotoaparatom, ten isty *.JPG. Oba supnete do adresara. Adresar otvorite a .... Jeden obrazok ukazuje nahlad a Druhy obrazok nahlad neukazuje. Je to len cista ikona, logo dana vec je z kategorie "Jpg obrazkov" alebo ak chcete fotografii. :?: Uz si rozumieme ??
ok este raz
aky je rozdiel medzi nimi?
musia byt v niecom ine. Velkost, alebo nieco?

mne to napriklad robilo s jpg fotenymi Fuji. S Nikon a Canon problem nemam.
Pravděpodobně kecám.

Odpovědět