LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

Problémy s čtením, kopírováním, otevíráním a dalšími operacemi s obecnými soubory
Zpráva
Autor
MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

#1 Příspěvek od MichalK » 14 čer 2016, 21:40

Co mam s tym robit alebo kde je chyba ? Mam obrazky v adresari a niektore mi zobrazi miniaturne nahlady obr. a fotografii a inde najdem len surove ikony pre obrazok. Cim to je a ako ziskat tie miniaturne nahlady, aby som videl aka foto pod ikonou a nazvom napr. "IMG 2586" sa skryva ?? Aby som nemusel zbytocne rozklikavat obrazok po obrazku a nasledne zatvarat.

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: Nezobrazuje nadhlady.

#2 Příspěvek od MichalK » 14 čer 2016, 22:32

redhawk píše:mne zobrazuje jpg a png. pri raw a tiff nahlady nezobrazuje,
skus hodi screenshot ale ak je to takto tak je to OK
ikony.png
Ved to, ze ide o *.jpg niektore nahlad zobrazia a u inych len ikona, obrazok jpg oznacenie.

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#3 Příspěvek od AnickaT » 14 čer 2016, 23:40

Nevím, jestli to pomůže, ale jednou se mi podařilo v adresáři "Stažené soubory" dát omylem zároveň tyto dvě klávesy: Ctrl - (klávesa mínus). Všechny náhledy se nazmenšovaly do miniatur bez popisku a bez názvu, vypadalo to příšerně! a k tomu jsem nevěděla, jakým trikem se mi to povedlo vyrobit... a proto až po nějaké době zkoumání jsem zjistila, že vše do původního stavu vrátí současný stisk kláves Ctrl + (klávesa plus).
"Goro bílý pes"

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#4 Příspěvek od MichalK » 15 čer 2016, 00:02

AnickaT píše:Nevím, jestli to pomůže, ale jednou se mi podařilo v adresáři "Stažené soubory" dát omylem zároveň tyto dvě klávesy: Ctrl - (klávesa mínus). Všechny náhledy se nazmenšovaly do miniatur bez popisku a bez názvu, vypadalo to příšerně! a k tomu jsem nevěděla, jakým trikem se mi to povedlo vyrobit... a proto až po nějaké době zkoumání jsem zjistila, že vše do původního stavu vrátí současný stisk kláves Ctrl + (klávesa plus).
Uz jednoduchsie fakt neviem ako to mam tu popisat. :cry: Este raz : Predstavte si ze mate dva obrazky, oba zhotovene tym istym fotoaparatom, ten isty *.JPG. Oba supnete do adresara. Adresar otvorite a .... Jeden obrazok ukazuje nahlad a Druhy obrazok nahlad neukazuje. Je to len cista ikona, logo dana vec je z kategorie "Jpg obrazkov" alebo ak chcete fotografii. :?: Uz si rozumieme ??

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#5 Příspěvek od AnickaT » 15 čer 2016, 00:30

V tom případě tipuji, že ohledně zobrazování ikon a miniatur souborů může být něco špatně v systému, protože takovéto chování není logické (aby jeden obrázek *.JPG měl svůj náhled v pořádku a druhý ne, ukazovala se jen jeho ikona).

Žádnou hlášku v prohlížeči souborů LM nevyplivl?
"Goro bílý pes"

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#6 Příspěvek od MichalK » 15 čer 2016, 06:07

AnickaT píše:V tom případě tipuji, že ohledně zobrazování ikon a miniatur souborů může být něco špatně v systému, protože takovéto chování není logické (aby jeden obrázek *.JPG měl svůj náhled v pořádku a druhý ne, ukazovala se jen jeho ikona).

Žádnou hlášku v prohlížeči souborů LM nevyplivl?
LM 17.3 Mate. Robilo to aj v starsej verzi 17.0 Mate. Dokonca aj po stiahnuti, opatovnom napaleni DVD a instalacii (c.c.a. 3x). Zakazdym otvorenim suboru niesu nahlady tie iste co boli pri predoslom otvoreni. Zeby vyskusat ine distro ?

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1099
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#7 Příspěvek od kamowski » 15 čer 2016, 09:45

porovnaj si veľkosť tých obrázkov, tipujem, že tie bez miniatúry sú celkom veľké kúsky
sem-tam mám také vo veľkom rozlíšení a kvalite, kvôli náhľadom si vytvorím kópie s malým rozlíšením
lepšie sa mi s tým potom pracuje
nedávno som písal článok o resize image do thunaru ale doplnky sú aj pre caja a asi aj pre nemo, treba pozrieť synaptic
---
edit:
áno, teraz pozerám, že máš MATE, presne v Mate mi to robilo tiež,
pozrel som si tie veľké súbory teraz v Xfce, tu mi to zobrazuje náhľady a do tých resized adresárov ísť nemusím :)
skús si nainštalovať Thunar, či bude zobrazovať náhľady tých konkrétnych obrázkov

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#8 Příspěvek od MichalK » 15 čer 2016, 19:13

redhawk píše:
MichalK píše: Uz jednoduchsie fakt neviem ako to mam tu popisat. :cry: Este raz : Predstavte si ze mate dva obrazky, oba zhotovene tym istym fotoaparatom, ten isty *.JPG. Oba supnete do adresara. Adresar otvorite a .... Jeden obrazok ukazuje nahlad a Druhy obrazok nahlad neukazuje. Je to len cista ikona, logo dana vec je z kategorie "Jpg obrazkov" alebo ak chcete fotografii. :?: Uz si rozumieme ??
ok este raz
aky je rozdiel medzi nimi?
musia byt v niecom ine. Velkost, alebo nieco?

mne to napriklad robilo s jpg fotenymi Fuji. S Nikon a Canon problem nemam.
A ja mam len v Canon a mobil.

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#9 Příspěvek od MichalK » 16 čer 2016, 07:12

kamowski píše:porovnaj si veľkosť tých obrázkov, tipujem, že tie bez miniatúry sú celkom veľké kúsky
sem-tam mám také vo veľkom rozlíšení a kvalite, kvôli náhľadom si vytvorím kópie s malým rozlíšením
lepšie sa mi s tým potom pracuje
nedávno som písal článok o resize image do thunaru ale doplnky sú aj pre caja a asi aj pre nemo, treba pozrieť synaptic
---
edit:
áno, teraz pozerám, že máš MATE, presne v Mate mi to robilo tiež,
pozrel som si tie veľké súbory teraz v Xfce, tu mi to zobrazuje náhľady a do tých resized adresárov ísť nemusím :)
skús si nainštalovať Thunar, či bude zobrazovať náhľady tých konkrétnych obrázkov
Mal si pravdu. Do 2 MB zobrazi nahlad, ak je obrazok ci foto vacsi nad 2 MB uz je to len ikona. (Uz 2,1 MB uz to bola ikona.) Fajn skusim ten Thunar. Pred tyzdnom ma kamos poziadal, aby som mu na starsi PC hodil daky Linux (wind uz ma off). Vzhladom ze ma PC "deduska" tak som mu dal Lubuntu. Kedze ho este doma drzim kvoli prisposobeniu a nastaveniam. Napadlo ma zapnut ho a tiez na to mrknut. Aj tam to robilo to iste, 2 MB nadlad, nad 2,1 MB uz len ikona. Hm. :-/ Fungoval by aj tam ten Thunar ?! Predsa, LXDE prostredie a Lubuntu odlahcene.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1099
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: LM Mate - nezobrazuje nadhlady suborov

#10 Příspěvek od kamowski » 16 čer 2016, 08:31

k zmenšeniu obrázkov:
- ak máš Mate, pre caja existuje caja-image-conventer, cez Správcu balíčkov - Synaptic si ho nainštaluj alebo v termináli:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install caja-image-conventer
(pribudne ti položka v kontextovej ponuke caja) a vytvor si z tých veľkých obrázkov menšie kópie
- alebo si nainštaluj jednoduchý programík simple-imagine-reducer, tiež je v repozitári, takže Synaptic alebo:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install simple-imagine-reducer
pribudne ti v Menu
- thunar pôjde v Mate aj v Lubuntu, vyhľadaj si ho v Synapticu alebo:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install thunar
a potom môžeš pridať tú "Vlastnú akciu"
- v Lubuntu máš asi PcManFM, niečo o "resize...." k nemu: https://igurublog.wordpress.com/downloa ... amplerepic
---k samotnému problému s nezobrazovaním náhľadov:
ako píše redhawk, môže to byť aj v kombinácii HW a MATE, vyskúšaj live s XFCE a pozri si tie "veľké" obrázky
a možno máš len málo RAM - s tým by som začal

Odpovědět