LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

Problémy s čtením, kopírováním, otevíráním a dalšími operacemi s obecnými soubory
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2863
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#11 Příspěvek od redhawk » 15 čer 2016, 10:39

kamowski píše: áno, teraz pozerám, že máš MATE, presne v mate mi to robilo tiež,
pozrel som si tie veľké súbory teraz v xfce, tu mi to zobrazuje náhľady a do tých resized adresárov ísť nemusím :)
skús si nainštalovať thunar, či bude zobrazovať náhľady tých konkrétnych obrázkov
to by mohol byt problem v kombinacii HW a MATE.
Ja som mal problemy so Cinnamon pri uprave cez rawtherapee. Pomohla vymena VGA (nVidia 610 za 210)
Pravděpodobně kecám.

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#12 Příspěvek od MichalK » 15 čer 2016, 19:13

redhawk píše:
MichalK píše: Uz jednoduchsie fakt neviem ako to mam tu popisat. :cry: Este raz : Predstavte si ze mate dva obrazky, oba zhotovene tym istym fotoaparatom, ten isty *.JPG. Oba supnete do adresara. Adresar otvorite a .... Jeden obrazok ukazuje nahlad a Druhy obrazok nahlad neukazuje. Je to len cista ikona, logo dana vec je z kategorie "Jpg obrazkov" alebo ak chcete fotografii. :?: Uz si rozumieme ??
ok este raz
aky je rozdiel medzi nimi?
musia byt v niecom ine. Velkost, alebo nieco?

mne to napriklad robilo s jpg fotenymi Fuji. S Nikon a Canon problem nemam.
A ja mam len v Canon a mobil.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2863
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#13 Příspěvek od redhawk » 15 čer 2016, 20:14

je mozne niekde vyzdielat jeden jpg ktory sa zobrazuje a jeden ktory nie?
Pravděpodobně kecám.

MichalK
Příspěvky: 52
Registrován: 21 kvě 2015, 16:32

Re: LM nezobrazuje nadhlady suborov

#14 Příspěvek od MichalK » 16 čer 2016, 07:12

kamowski píše:porovnaj si veľkosť tých obrázkov, tipujem, že tie bez miniatúry sú celkom veľké kúsky
sem-tam mám také vo veľkom rozlíšení a kvalite, kvôli náhľadom si vytvorím kópie s malým rozlíšením
lepšie sa mi s tým potom pracuje
nedávno som písal článok o resize image do thunaru ale doplnky sú aj pre caja a asi aj pre nemo, treba pozrieť synaptic
---
edit:
áno, teraz pozerám, že máš MATE, presne v Mate mi to robilo tiež,
pozrel som si tie veľké súbory teraz v Xfce, tu mi to zobrazuje náhľady a do tých resized adresárov ísť nemusím :)
skús si nainštalovať Thunar, či bude zobrazovať náhľady tých konkrétnych obrázkov
Mal si pravdu. Do 2 MB zobrazi nahlad, ak je obrazok ci foto vacsi nad 2 MB uz je to len ikona. (Uz 2,1 MB uz to bola ikona.) Fajn skusim ten Thunar. Pred tyzdnom ma kamos poziadal, aby som mu na starsi PC hodil daky Linux (wind uz ma off). Vzhladom ze ma PC "deduska" tak som mu dal Lubuntu. Kedze ho este doma drzim kvoli prisposobeniu a nastaveniam. Napadlo ma zapnut ho a tiez na to mrknut. Aj tam to robilo to iste, 2 MB nadlad, nad 2,1 MB uz len ikona. Hm. :-/ Fungoval by aj tam ten Thunar ?! Predsa, LXDE prostredie a Lubuntu odlahcene.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1068
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: LM Mate - nezobrazuje nadhlady suborov

#15 Příspěvek od kamowski » 16 čer 2016, 08:31

k zmenšeniu obrázkov:
- ak máš Mate, pre caja existuje caja-image-conventer, cez Správcu balíčkov - Synaptic si ho nainštaluj alebo v termináli:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install caja-image-conventer
(pribudne ti položka v kontextovej ponuke caja) a vytvor si z tých veľkých obrázkov menšie kópie
- alebo si nainštaluj jednoduchý programík simple-imagine-reducer, tiež je v repozitári, takže Synaptic alebo:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install simple-imagine-reducer
pribudne ti v Menu
- thunar pôjde v Mate aj v Lubuntu, vyhľadaj si ho v Synapticu alebo:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install thunar
a potom môžeš pridať tú "Vlastnú akciu"
- v Lubuntu máš asi PcManFM, niečo o "resize...." k nemu: https://igurublog.wordpress.com/downloa ... amplerepic
---k samotnému problému s nezobrazovaním náhľadov:
ako píše redhawk, môže to byť aj v kombinácii HW a MATE, vyskúšaj live s XFCE a pozri si tie "veľké" obrázky
a možno máš len málo RAM - s tým by som začal

bloody
Příspěvky: 8
Registrován: 01 dub 2016, 20:37

Re: LM Mate - nezobrazuje nadhlady suborov

#16 Příspěvek od bloody » 16 čer 2016, 19:34

Možná by stačilo nastavit, u jak velkých obrázků náhled zobrazovat.

Obrázek

screen z Cinnamon - Nemo, ale v Mate (Caja) je podobná volba.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1068
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

#17 Příspěvek od kamowski » 16 čer 2016, 22:22

:lol: :lol: sme my ale pacoši :lol: :lol:
to najjednoduchšie nás nenapadlo
v thunare to nie je ale v caja by to malo ísť nastaviť niekde v nastaveniach
super :lol:

bloody
Příspěvky: 8
Registrován: 01 dub 2016, 20:37

Re: LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

#18 Příspěvek od bloody » 17 čer 2016, 07:20

V Caje je podobné klikací nastavení, u Thunaru nevím. Ještě je pak možnost přes dconf Editor (dle mého i pro ten Thunar), tam by měly jít zadat i jiné než v dialogu přednastavené hodnoty. Ale to jsem nezkoušel.

Edit: Thunar s dconf Editor odvolávám, viz níže.
Naposledy upravil(a) bloody dne 18 čer 2016, 08:53, celkem upraveno 2 x.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1068
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

#19 Příspěvek od kamowski » 17 čer 2016, 16:20

@bloody
tak som sa na to trochu pozrel :)
v thunare to neupravím a ani v dconf Editore
za náhľady je zodpovedný Tumbler a ak chcem upravovať nastavenia, ktoré sú uložené v /etc/xdg/tumbler/tumbler.rc
skopírujem si tento do novovytvoreného adresára

Kód: Vybrat vše

mkdir -p ~/.config/tumbler

Kód: Vybrat vše

cp /etc/xdg/tumbler/tumbler.rc ~/.config/tumbler/
a tento si otvorím a môžem editovať

Kód: Vybrat vše

gedit ~/.config/tumbler/tumbler.rc
kto má Xfce v inej distribúcii, môže to porovnať, v LM sú hodnoty MaxFileSize=0
takže to nemusíme meniť
----
ale to už sme asi mimo tému :)
MichalK by sa mohol vyjadriť, či je jeho otázka zodpovedaná a tému uzavrieť :)

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 395
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: LM Mate - nezobrazuje nahlady suborov vacsich nez 2 MB

#20 Příspěvek od vxmery » 17 čer 2016, 18:57

LM MATE - zobrazuje ikony nad 2 MB korektne, Caja 1.10.3
LM Cinnamon - zobrazuje ikony nad 2MB korektne, Nemo 2.8.7

Ak máš pripojený mobil bez USB, tam zobrazovanie ikon nemusí fungovať korektne.
Linux Mint 19.1 Cinnamon 64b / Xubuntu 18.04 32b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Odpovědět