Nefunkční otevíraní Url odkazu

Problémy s čtením, kopírováním, otevíráním a dalšími operacemi s obecnými soubory
Zpráva
Autor
somi
Příspěvky: 35
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Nefunkční otevíraní Url odkazu

#1 Příspěvek od somi » 04 říj 2019, 20:14

Všechny zdravím. Používám LM 18.3 KDE 64. Jedná se mi o otevíraní Url odkazů v prohlížeči. V Dolphinu si uložím intrnetovou stránku: Vytvořit nový/Odkaz na umístnění(Url). Vždy mi to fungovalo tak, že když jsem na vytvořený odkaz kliknul, otevřela se mi stránka v prohlížeči. Nedávno jsem musel LM přeinstalovat kvůli pádu (initramfs) a od té doby už automatické zobrazování stránky nefunguje. Zobrazí se jen text, jakým je odkaz vytvořen. Používám prohlížeč Vivaldi, ale nejde to ani v Chrome ani v jiných prohlížečích. Velmi mi to chybí, možná to provedla některá aktualizace. Prosím o radu.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1079
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#2 Příspěvek od kamowski » 05 říj 2019, 18:10

klikni si na ten odkaz pravým tlačidlom myši - otvoriť pomocou - otvortiť pomocou iného programu - zvoľ si svoj prehliadač a dole zaškrtni voľbu, aby toto bol štandardný program na otváranie tohoto typu súborov
# v rôznych jazykoch a prostrediach sa tento text môže trochu líšiť ale princíp je ten istý

somi
Příspěvky: 35
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#3 Příspěvek od somi » 05 říj 2019, 19:58

Nefunguje. Místo stránky mi to vypíše např. :

[Desktop Entry]
Icon=text-html
Type=Link
URL[$e]=https://ininfinitum.cz/cs/lecive-frekvence/

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 748
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#4 Příspěvek od Ventero1 » 05 říj 2019, 21:47

Je to porad asociovane s textakem. Takze jestli nefunguje reasociace s browserem, tak zkusit nastavit jeste spustitelnost, popr. bude problem s pravy.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

somi
Příspěvky: 35
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#5 Příspěvek od somi » 07 říj 2019, 11:07

Už to vzdávám, zkusím to celé přeinstalovat. Celé roky to bylo v pořádku a po jedné instalaci problémy. Za ty dlouhé pokusy mi to nestojí. Děkuji všem za pomoc.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1785
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#6 Příspěvek od juhele2014 » 07 říj 2019, 15:20

Vypadá to celé jako jednoduchá věc, ale není ... Stáhnul sem si a nainstaloval do LM 19.2 xfce toho Delfína, verze 17.12.3 a je k dispozici (stažení doplňku) funkce Odkaz na umístění (URL). Ovšem neotevírá se žádný prohlížeč, ale otevře se jen avízovaná cesta, ať v texťáku, nebo v prohlížeči. Pravděp. už není tento doplněk podporován autorem, bo na githubu https://store.kde.org/p/1323286/ se dle instrukcí nikam nedostanete. No, celé je to pochopitelně drbání se pravou rukou za levym uchem, aneb pojďme si prosvištět práci se záložkama. Samozřejmě, že to jde, že si např. v Palemoonu stáhnu doplněk firelink a můžu na ploše tvořit odkazy. Ale - proč bych to dělal? Už takto mám na ploše mraky balastu, a plocha by byla ještě nepřehlednější. Pokud si chci uložit adresu webu, tak kliknu na hvězdičku vpravo v adresním řádku a záložku si uložím. Otázka je, kam? ;) V tom může být problém. Takže pokud se bavím o Palemoonu, nejprve v Zobrazení - Nástrojové lišty zakliknu Lišta záložek. To už mám napůl vyhráno. Pak pravým myšítkem na té liště kliknu na Nová složka, a pojmenuju např. XXX. Nemusim doufám vysvětlovat, jaký weby si tam můžete ukládat, že jo ... No, a pak to je jednoduchý. Na té které stránce, např. https://wwwpiraticz/ jenom kliknu 2x na hvězdičku vpravo a v roletce Složka dohledám tu složku XXX a tam to uložim (Dokončit). Jasný? Lehčí to být nemůže. Když je moc záložek, tak si je uložím přes volbu Záložky - Spravovat záložky - Import a záloha - Zálohovat.
Naposledy upravil(a) juhele2014 dne 07 říj 2019, 15:50, celkem upraveno 1 x.

somi
Příspěvky: 35
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#7 Příspěvek od somi » 07 říj 2019, 15:50

Divné je, že to do nedávna fungovalo. Nejsem si ale jistý, jestli to nepřestalo po nové instalaci, kdy si instalačka nainstaluje i nejnovější balíky. Zkoušel jsem to i v Thunaru a otevře se taky jen těch pár řádků. Nějaké asociace nepomáhají. Já vím, že s tím moc nadělám, ale mám mnoho odkazů na léčivé zvuky, meditace, hudbu, dokonce to mám roztříděné do složek, takže mi na tom dost záleží. Snad deset let jsem na KDE, takže přecházet na jiné prostředí se mi moc nechce. Na třech NB mám Xbuntu kvůli výkonu.
Naposledy upravil(a) somi dne 07 říj 2019, 15:52, celkem upraveno 1 x.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1785
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#8 Příspěvek od juhele2014 » 07 říj 2019, 15:52

No dobře, a jak máš ty záložky zálohované? A v jakém formátu?

somi
Příspěvky: 35
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#9 Příspěvek od somi » 07 říj 2019, 16:37

Zkopíruji adresní řádek, dám Vytvořit nový/ Odkaz na umístnení (URL), zadám název, vložím adresu. Vždy to přidávalo koncovku .desktop. Teď to koncovku nevytvoří, stejně jako u textového souboru. Taky to samo nepřidá .txt. Když koncovku .desktop přidám, nic se nezmění. Vždy se místo stránky otevře jen těch pár textových řádku. Viz výše. Zkoušel jsem to i v jiných prohlížečích, to samé. To musí být jakási blbost.

somi
Příspěvky: 35
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Nefunkční otevíraní Url odkazu

#10 Příspěvek od somi » 07 říj 2019, 16:46

juhele2040: Mám to tak, že mám například na nějakém disku složku meditace. Ty, které mne zajímají mám stažené ve .flac, Pro ty, které se mi zdají zajímavé mám vytvořenou složku "Odkazy" a tam si ukládám ty odkazy. Proč bych to všechno stahoval, že jo. A ještě ve .flac, kde je to 3x větší než .mp3. Pak mám třeba složku s hudbou, něco mám stažené, ale na hodně krásných věcí mám zase ve složce "Hudba" složku "Odkazy" a tak dále. Je to velmi přehledné a praktické. Ke každému tématu mám složku "Odkazy". No a teď si je můžu strčit za klobouk. Odkazy se dají se sice zkopírovat a vložit (z vlastností), ale proč, když to do nedávna fungovalo?

Odpovědět