Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

Problémy s čtením, kopírováním, otevíráním a dalšími operacemi s obecnými soubory
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#1 Příspěvek od stani » 13 bře 2020, 09:43

Mint MATE.

Příklad: Printscreen, uložit na Plochu - zpočátku to fungovalo, ale po pár dalších printscreeenech se jakoby nic nestalo. Na Ploše prostě ten Printscreen nebyl vidět. Až po restartu se tam ukáže.
To samé zkopírovaný soubor (z flešky) na Plochu, zdánlivě tam není, objeví se až po restartu.
Dělá to zřejmě jen Plocha, protože Prinscren nebo kopie souboru z flešky, ukládané např. do Dokumenty, tento problém nemají.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2084
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#2 Příspěvek od juhele2014 » 14 bře 2020, 14:36

TVL stani, ty máš furt něco ... :D To vypadá na koronu, nebo na toho němčoura, jak schovává věci ... ;)
ps Mě teda občas nějakej program taky vyvede lotrovinu, momentálně je nějakej divnej Palemoon, ale toto sem ještě neřešil. Abgrejduj, povyš jádro, změň rozlišení, systém, nebo fakt nevim ... :?:

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#3 Příspěvek od stani » 14 bře 2020, 17:11

Ono to dělalo už při první instalaci Mint Mate. Ale jak jsem s tím pak laboroloval (PoL, Profit, Irfan), tak jsem si myslel, že jsem něco sám rozhodil.
Toto je ovšem nová čistá instalace Mint Mate a je to tu zas (i když jsem zase instaloval PoL, Profit, Irfan, ale už bez laborování, podle postupu).

Ale nejsem sám, komu se něco podobného děje.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
zeleno
Příspěvky: 30
Registrován: 09 úno 2020, 09:04

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#4 Příspěvek od zeleno » 14 bře 2020, 17:24

Stani má osvojené niektoré postupy z Windows a nechce sa ich vzdať. V tomto mi pripomína Abby, ktorá mala x-problémov, ak jej niečo nefungovalo ako vo windowse.
Skladovať veľa súborov na ploche nie je vhodné. Plocha sa náčítava vždy pri štarte počítača a predlžuje jeho nabehnutie.
A ak to funguje v inom adresári, nevidím dôvod používať túto možnosť. Je to viacmenej pohodlnosť. :)

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2084
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#5 Příspěvek od juhele2014 » 14 bře 2020, 19:15

Mám na ploše všecko možný, a nabíhá to velmi svižně (SSD). Ale - problém s ikonama na ploše prý nebyl pozorován s jádrem 4.15. To by stálo za pokus ... :idea:

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#6 Příspěvek od stani » 15 bře 2020, 09:00

zeleno píše:
14 bře 2020, 17:24
Skladovať veľa súborov na ploche nie je vhodné. Plocha sa náčítava vždy pri štarte počítača a predlžuje jeho nabehnutie.
A ak to funguje v inom adresári, nevidím dôvod používať túto možnosť. Je to viacmenej pohodlnosť. :)
Jo, jo.. "veľa súborov"... Na Ploše mám pouze Koš, Domov, Můj počítač, Profit a IrfanView. ;)
A když chci udělat Printscreen nebo něco zkopírovat z flešky (jeden soubor), pak jsou tam ještě dva soubory navíc. Dohromady tedy 7, slovy sedm! :D

Aneb nejsem až taková lama (i když se to může někomu jevit :) ), abych nepoznal, že je něco v nepořádku, a také že nevyžaduji nějaké extrabuřty (z Windows).

Když je možné dát printscreen na Plochu (dokonce myslím, že je takto defaultní nastavení), tak by tam měl být, a ne se objevit až po restartu.

Znovu opakuji, že toto se stalo opakovaně, i v čerstvě udělané instalaci Mint Mate 19.3.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1090
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#7 Příspěvek od Ventero1 » 15 bře 2020, 09:09

Tim padem je to bug - nahlas to a cekej na opravu.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 296
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#8 Příspěvek od stani » 03 dub 2020, 10:56

Nová věc: když tedy nejde uložit Printscreen na Plochu, ale musím ho nechat uložit do Dokumentů, tak jsem právě chtěl pomocí IrfanView (přes PoL) ten printscreen oříznout a uložit - ovšem zkouším jak na Plochu, tak i do Dokumentů, ale nic, prostě tam není. Dám tedy opět restart PC, a ejhle je najednou vidět na obou místech.
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1090
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#9 Příspěvek od Ventero1 » 03 dub 2020, 12:21

A jina jadra jsi zkousel?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2084
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Soubory uložené na Plochu, se objeví až po restartu.

#10 Příspěvek od juhele2014 » 03 dub 2020, 19:20

:arrow: stani
Možná to bude znít divně, ale poradím ti jednu věc - vyzkoušej jiný okení manažer. Mě se stává celkem pravidelně, že když edituji ve FastStone (program na fotky) a chci např. uložit, nebo provést jinou akci s myší, musím se krátce dostat na vedlejší plochu (ctrl + alt + šipka tam a zpět) a pak mě to požadovaný úkon provede. Jsou velké rozdíly v chování oken. manažerů vůči ploše, vyzkoušej např. Openbox (je rychlej, ale občas padá), nebo Compiz, Metacity a pod. Mám 4 plochy + LM 19.2 xfce, a je to někdy loterie, jak se win program bude chovat, mám wine 4.4. Ale když cuknu z plochy na plochu, a zpět, je to ok ... Vliv kernelu na tohle kouzlo sem netestoval ...

Odpovědět