Firefox 72.0.1 - oprava - bez pluginů žít nelze :(

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Zpráva
Autor
juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2249
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Firefox 72.0.1 - oprava - bez pluginů žít nelze :(

#1 Příspěvek od juhele2014 » 14 led 2020, 20:12

Pokud abgrejdujete na tuto verzi (72.0.1), patrně se dočkáte překvapení ve formě této hlášky:
chyba-ff.jpg
Některé stránky, a že jich je, vám prohlížeč prostě nezobrazí. Např. https://www.flightradar24.com , ovšem jiné prohlížeče problém nemají (vivaldi). Co je příčinou? Patrně paranoia autorů, jinak si to neumím vysvětlit. Mám ve ff 4 pluginy:
plug.jpg
Jak vidíte, nic drastickýho. ALE - User-Agent Switcher and Manager v defaultním nastavení, po resetu, uvede bezpečnostní algorytmy firefoxu do stavu pohotovosti - a máte po žížalkách. Některým webům to nevadí, některým vadí. Např. stránka https://anoncheck.security-portal.cz/ suše oznámí: Používáte prohlížeč , který tento script nerozezná mezi 11ti detekovatelnými! Váš počítač beží pod operačním systémem , který tento script zatím nerozeznává mezi 19ti detekovatelnými! Další testovací stránka http://browserspy.dk/browser.php napíše

Kód: Vybrat vše

navigator.appName - Netscape
navigator.appCodeName - Mozilla
navigator.appVersion - useragent-for-all-hostnames
navigator.appMinorVersion - Property is not supported! navigator.appMinorVersion is not a string. It's a undefined 
Firefox je v základním nastavení, nic extra jsem neměnil, pouze doplnil 4 pluginy. Nevim. Na stránce pluginů https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/ se nic nepíše o nevhodnosti Agent-přepínače. Je v nabídce. Je to zklamání. Co se týká videa, tak ff není žádná špička, chromium je (dle mě) každopádně lepší. Vývojáři opět utáhli šrouby a s pluginama je (opět) problém. Otázka zní - můžou za to autoři doplňků, nebo paranoia mozila teamu? :?
Naposledy upravil(a) juhele2014 dne 24 led 2020, 19:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 542
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#2 Příspěvek od alojz » 14 led 2020, 20:39

...nuž umna šecki stranky funguju... :roll: :roll: :roll:
...akože uvedene...hore
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2249
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#3 Příspěvek od juhele2014 » 14 led 2020, 21:21

šecki stranky funguju Něvazmožno ...
Tady je, krasavec - https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... -switcher/
Na flightradar24.com to nepůjde ... 8-)

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1213
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#4 Příspěvek od kamowski » 14 led 2020, 21:43

tak isto mi tie stránky fungujú, šicke, aj ten flightradar, a mám aj ten switcher, bude to v inom doplnku

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2249
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#5 Příspěvek od juhele2014 » 15 led 2020, 16:30

Zdá se, že firefox totálně zmagořil ... Poté, co jsem ff odinstaloval (totálně), vyčistil PC, a opět z terminálu instaloval, tak se hodil do klidu a stránka flightradaru24 mě nabízí boty ... :lol:
boty.jpg
Ale podnikám další pokusy, a už se tu něco vrbí ...
-----------------------------------------------------------------------------
Linux je plný vtipných hlášek, zrovnatak jako widle. Když jsem chtěl vykostit firefox, hodilo to tuto hlášku:
thun.jpg
Ano, nejprve se stahnul pošťák Thunderbird, a až potom došlo k odinstalaci ff. Pošťáka jsem nepoužíval, byl už dávno odinstalován. Hle, jaké novinky si pro vás autoři LM připravili - firefox ven, pošťák dovnitř ... :) Ale hůmor stranou, jde o vážné věci. Pravda je taková, že doplněk User-Agent Switcher and Manager umí některé stránky pěkně rozhodit, že vám pak změní formátování žádaného webu. Stalo se po resetu doplňku a následném restartu PC, ne že by to byla katastrofa, když agentovi vnutíte např. maskování za Chrome + windows, tak to funguje spolehlivě. Ale čert ví, co se stane příští měsíce, či roky, jaké další "vylepšení" si na nás (BFU) autoři softu připraví. Já jsem vyvodil z těchto pokusů ten závěr, že bude-li ještě příležitost, a já budu požádán o nějakou expertýzu - že se na ten firefox vykašlu ... :lol:
Naposledy upravil(a) juhele2014 dne 15 led 2020, 17:21, celkem upraveno 1 x.

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 472
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#6 Příspěvek od vxmery » 15 led 2020, 17:18

Neviem čo robím zle, ale šecko funguje :mrgreen:
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 542
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#7 Příspěvek od alojz » 15 led 2020, 18:02

...aj user agent je funkcný...teraz som v rozpakoch-mam odinstalovat firefox,alebooo nie...šekspírová otázka...
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1384
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#8 Příspěvek od Ventero1 » 15 led 2020, 19:28

Chlapi - kontrolni otazka: A mate vsici stejne verze LM a stejne prostredi?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2249
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#9 Příspěvek od juhele2014 » 15 led 2020, 19:40

Chlapi - kontrolni otazka: A mate vsici stejne verze LM a stejne prostredi? Samozřejmě, že nikoliv, to by bylo moc fádní, takhle aspoň není nuda.
mam odinstalovat firefox,alebooo nie...šekspírová otázka... ROZHODNĚ odinstalovat ! A nejen Firefox. My sme si tady na oddělení vzali radši alobalový čepice, aby se nám nic nestalo, to víš, sichr je sichr ... ;)

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 542
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Firefox 72.0.1 - hnus, který se nepovedl ? :(

#10 Příspěvek od alojz » 16 led 2020, 06:38

...aleee firefox mame rovnaky...a to je first problém...
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD A9-9425 Stoney Ridge :roll:

Odpovědět