Beebeep [vyřešeno]

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Zpráva
Autor
Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Beebeep [vyřešeno]

#1 Příspěvek od Mojmec » 29 zář 2015, 19:11

Podle tohohle článku http://www.linux-mint-czech.cz/beebeep- ... inux-mint/se mi nedaří program nainstalovat.Zkusil jsem ho ve woknech a moc se mi líbí.Konkrétně mi konzole nebere ten příkaz.Zkusil jsem si závislosti nainstalovat ve správci balíčků,tuším,že se jmenuje Synaptic,ale nic.Stažené soubory mi to nerozjede.
Stáhnul jsem si obě verze i386 i AMD64 (v pc mi běhá AMD 64 ),ale nic se neděje.
Prosil bych více polopatický návod,po několika hodinách studie instalací v Linuxu a zkoušení se prostě nedaří.Já na to jednou přijdu i sám,ale radši bych kdyby někdo poradil,jinak ztratím dost času studiem a myslím,že i rozvrtám funkční systém :-D
ještě bych chtěl dodat,že ten program je pro naši rodinu praktická věc.Ženuška dole v kuchyni vaří,děti sedí u pc se sluchátky,já třeba taky a než se na nás dohuláká abychom šli k obědu tak stačí natukat pár písmen na pc v kuchyni,kde se při vaření kouká na tv a je vyřešeno.Ted jsem se rozhodl po dlouhé době testovat Mint,ale tahle potvora program ne a ne fungovat.
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1640
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Beebeep

#2 Příspěvek od menom » 29 zář 2015, 21:30

Konkrétně mi konzole nebere ten příkaz.
Myslis toto:

Kód: Vybrat vše

sudo apt get install qt5-default qttools5-dev-tools
Vyskusaj dat pomlcku medzi apt a get:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install qt5-default qttools5-dev-tools
Ak sa mylim, tak mame vo zvyku sem kopirovat z Terminalu vsetko s cim je problem
a dat to medzi tagy

Kód: Vybrat vše

 ......


.

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Beebeep

#3 Příspěvek od Mojmec » 29 zář 2015, 22:30

Tak ta pomlčka pomohla,terminál píše,že je všecko ok.Bohužel aplikace nejde.Zkoušel jsem to několikrát,všecko je aktuální,po restartu a nic.

Kód: Vybrat vše

Čtu seznamy balíků… Hotovo
Vytváří se strom závislostí       
Čtu stavové informace… Hotovo
qttools5-dev-tools je již nejnovější verze.
qt5-default je již nejnovější verze.
0 aktualizováno, 0 nově instalováno, 0 k odstranění a 18 neaktualizováno.
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1640
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Beebeep

#4 Příspěvek od menom » 30 zář 2015, 00:38

Podle tohohle článku http://www.linux-mint-czech.cz/beebeep- ... ux-mint/se mi nedaří program nainstalovat.
Ten program sa neinstaluje, len jeho zavislosti - aby mal vhodne podmienky pre fungovanie.
Podobne ako Portable programy vo windows, akurat tento nebezi napriklad na jave, ale na qt.
BeeBEEP je vydán jako předkompilované verze (kromě zdrojového kódu) a je možné ho spustit bez jakékoliv instalace.
Takze zavislosti mas, ten archiv beebeep-2.0.3-amd64.tar.gz si rozbalis a v tom vzniknutom adresari mas poklepat na subor beebeep.

Co z toho nefunguje ?


.

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Beebeep

#5 Příspěvek od Mojmec » 30 zář 2015, 16:49

Chápu princip fungování a instalaci závislostí,číst umím a nejsem úplně blbej.
Z toho co píšeš mi funguje všecko až do posledního písmene.Až na to,že po poklikání se nic neděje.Žádné přesýpačky nebo že by pc něco chroustal....prostě nic....Někde je chyba a nevím kde.
Jediné co mě napadá,že jsem tam nainstaloval předtím nějaké závislosti,které dělají tedka bordel.Ale jsem zatím Linux lama,takže netuším čím to je.
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

admin

Re: Beebeep

#6 Příspěvek od admin » 30 zář 2015, 18:10

U onoho souboru je samozřejmě zapotřebí přidat spouštěcí příznak v jeho vlastnostech (pokud tam tedy ještě není). Nefunguje-li to ani potom tak je zapotřebí spustit jej v terminálu, což případně vypíše, proč to nefunguje.
V adresáři se spouštěcím souborem otevři terminál a zadej:

Kód: Vybrat vše

./beebeep
Jinak není potřeba zde zvyšovat hlas ani se urážet, menom to myslel dobře. :)

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Beebeep

#7 Příspěvek od Mojmec » 30 zář 2015, 19:17

Já se neurážím ani na nikoho neřvu,to bylo jen konstatování,jsem rád,že mi to někdo vysvětluje.
Začínám tedka znovu s čistou instalací abych eliminoval svoje dřívější zásahy.
Snažím se jen říct,že Linux a jeho fungování je pro mne neznámé.Jako když jsem před hafooo lety začínal s widlema.
Ted si sice dokážu linux nainstalovat a používat,ale veškeré příkazy a věci,které vy zkušení znáte,já neznám.Dokážu cokoliv podle návodu,ale pokud je v návodu chyba,třeba jako ta chybějící pomlčka,tak mám smůlu,nevím jak to funguje.
Rád bych věděl co znamená ta tečka a lomítko,popř. odkaz někam kde je vysvětleno co jaký příkaz provádí.V terminálu je sice jakýsi seznam,ale nedělá to co si myslím,že by dělat mělo a jsem z toho pak jelen :-D

Kód: Vybrat vše

mick@mick-desktop ~/Plocha/beebeep-2.0.3-amd64 $ ./beebeep
./beebeep: error while loading shared libraries: libxcb-screensaver.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
mick@mick-desktop ~/Plocha/beebeep-2.0.3-amd64 $ 
asi tomu něco chybí si myslím,co s tím ted ? asi dodat knihovnu,ale jak,abych něco nepo*****
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

admin

Re: Beebeep

#8 Příspěvek od admin » 30 zář 2015, 20:05

Předpokládám, že máš stažen archiv se správnou architekturou?

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Beebeep

#9 Příspěvek od Mojmec » 30 zář 2015, 20:58

Jo amd64.
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1640
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Beebeep

#10 Příspěvek od menom » 01 říj 2015, 10:42

asi tomu něco chybí si myslím,co s tím ted ? asi dodat knihovnu
Ano vyskusaj :

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get install libxcb-screensaver0

.

Odpovědět