Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlav. panelu

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Zpráva
Autor
mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlav. panelu

#1 Příspěvek od mraky » 24 dub 2016, 15:43

Ahoj,
už druhý den mi nechodí data pro applet v liště Weather (počasí), furt jen ukazuje že se načítá. Zkoušel jsem sousední město, nebo taky v notesu, tam mám tentýž OS, nic, data nechodí. Nemá náhodou někdo podobný problém?

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#2 Příspěvek od AnickaT » 27 dub 2016, 23:45

Teď to taky zkouším, zda applet Weather (Počasí) funguje.

Máte zjištěno Vaše město nebo obci či vesnici? Jejich kód pro applet Weather lze zjistit na této stránce. Ale jak vidím, mě to taky nejde. Pořád "Načítá se" a nic, žádné informace o počasí se neukazují.
"Goro bílý pes"

mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#3 Příspěvek od mraky » 28 dub 2016, 16:54

Ano, ten kod mám zjištěný, předtím to fungovalo normálně, a ted to už týden nejde, stále je tam to načítání, to vypadá na výpadek nějakého centrálního servru, nebo tak nějak..

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#4 Příspěvek od AnickaT » 28 dub 2016, 20:08

Nejde nakonec o nějaký bug?
"Goro bílý pes"

mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#5 Příspěvek od mraky » 30 dub 2016, 00:51

jak to zjístit? tyhle appky do lišty se asi nedaj spustit v terminálu, co já vím, bo aspon neznám příkaz...

Uživatelský avatar
labeent
Příspěvky: 56
Registrován: 14 lis 2012, 22:57

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#6 Příspěvek od labeent » 30 dub 2016, 22:20

Ahoj,
tenhle jev může způsobovat několik skutečností. Napíšu ty, které jsem zjistil já:

1) Výpadek komunikace se stránkou, provozující data pro tento aplet (u Tebe v této chvíli nepravděpodobné)

2) Vyšla nová verze apletu a Ty jsi tu starou neaktualizoval: Cinnamon-Všechna nastavení-Aplety-Dostupné aplety online, tam pak stisknout tlačítko Obnovit seznam. Pokud se objeví aktualizace (napíše to), tak provést aktualizaci.
(Odhaduji, že tohle bude Tvůj problém)

3) Změny na domácí síti (např. po přidání routeru a změmě adres pc se nezobrazí v Linuxu některé stránky - zajímavé je, že ve Windows fungují. Společně s tím nefunguje aplet Weather. Příklad stránek např. Ebay).
Obrázek

Uživatelský avatar
Poutnik
Příspěvky: 61
Registrován: 25 zář 2014, 19:48
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#7 Příspěvek od Poutnik » 01 kvě 2016, 13:16

Ano, děje se mi to stejné, ale je tu už mnohem delší dobu. Asi měsíc. Dal jsem i aktualizovat applet, to se podařilo, ale po připnutí appletu na lištu to napíše níže zmíněnou hlášku. Takže nevím, jestli není i problém na straně vývojáře, protože doteď (před asi tím měsícem) to bez problémů fungovalo.
Přílohy
Chybova hlaska.png
Linux Mint 17.3 Cinnamon 64-bit (ver. 2.6.13), jádro: 3.13.0-24-generic, procesor: AMD A6-3500 APU, paměť: 16 GB, grafická karta: AMD/ATI Radeon HD 6530D.

Uživatelský avatar
zdeans
Příspěvky: 86
Registrován: 03 dub 2016, 16:50

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#8 Příspěvek od zdeans » 03 kvě 2016, 16:03

Hlásím, že se mi taky applet počasí stále jenom načítá, ale nenačte, takže nejde. Zkoušel jsem všechno možný, ale nic nepomohlo. Není nějakej jinej funkční applet?
Asus M5A99FX Pro r2.0 AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor (Vishera FX-6300)
Ram: 8GB DDR3 1866Mhz
nVidia GeForce GTX 960 2GB
HDD: Samsung SP2504C 250GB, WD Caviar Blue 500GB, WD Blue - 2TB
Linux Mint - Cinnamon 19 Tara 64-bit

mraky
Příspěvky: 33
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#9 Příspěvek od mraky » 03 kvě 2016, 19:55

kdyby někdo měl problém, je tu alternativa ale řešení přímo jsem nenašel
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=209411

Uživatelský avatar
AnickaT
Příspěvky: 122
Registrován: 30 bře 2016, 12:48

Re: Nefunguje applet Weather (Počasí) v hlavním panelu

#10 Příspěvek od AnickaT » 03 kvě 2016, 20:55

Pokud jde o applet pro Plochu, tak AccuWeather Desklet funguje OK. :-)
"Goro bílý pes"

Odpovědět