Scribus, nekorektné zobrazenie

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
vlado
Příspěvky: 1
Registrován: 31 kvě 2013, 14:02

Scribus, nekorektné zobrazenie

#1 Příspěvek od vlado » 31 kvě 2013, 14:28

Dobrý deň, som novým uživatelom linuxu Mint a chcem poprosiť odborníkov na linux o pomoc.
Po nainštalovaní programu Scribus som sa stretol s nekorektným zobrazovaním znakov pri zadávaní formátu strany
napr. zadám šírku strany 210 mm a v okienku sa zobrazi toto:

٢١٠٫٠٠٠ mm

viete mi poradiť ako odstrániť chybné zobrazenie - správne by sa malo zobraziť 210 mm
ďakujem

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#2 Příspěvek od ulo » 18 čer 2013, 09:44

Narazil jsem na tvůj dotaz až nyní a podle mě ale není problém v systému (Mintu), ale v nastavení Scribusu.
Osobně bych zkontroloval, jaké máš ve Scribusu nastavení jazyka (najdeš v menu - Soubor >> Nastavení >> karta Všeobecné).
Já Scribus nepoužívám, jen jsem si ho ze zvědavosti nainstaloval, ale toto mě napadlo jako první možnost.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1077
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#3 Příspěvek od kamowski » 18 čer 2013, 13:15

presne toto sa mi deje vo vlc
asi máš tiež slovenské rozhranie
môžete to niekto skontrolovať, ako sa to chová v českom prostredí?
_______
na tomto pc mám LM15Mate
Přílohy
Obrazovka-1.png

Uživatelský avatar
mano
Příspěvky: 15
Registrován: 04 pro 2012, 23:26
Bydliště: Aviano

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#4 Příspěvek od mano » 20 čer 2013, 21:13

Ja som to pozoroval na skype a po prečitaní týchto prispevkov som zistil ,že aj vlc,kaffeine.LM 15
LinuxMint 17.3 Cinnamon

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1077
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#5 Příspěvek od kamowski » 26 črc 2013, 11:05

chalani, čo máte cz lokalizáciu,
skúste to pozrieť u seba a
potvrdiť/vyvrátiť, že je to chyba sk lokalizácie

Uživatelský avatar
KOLEGA
Poradce Mintu
Příspěvky: 365
Registrován: 01 lis 2012, 16:04
Bydliště: Nedaleko Mladé Boleslavi
Kontaktovat uživatele:

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#6 Příspěvek od KOLEGA » 26 črc 2013, 15:41

My, co máme CZ lokalizaci to máme OK
Přílohy
ab.png
Snímek obrazovky, doufám, že tam není něco, co tam nemá být :)
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1077
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#7 Příspěvek od kamowski » 03 srp 2013, 11:00

to nie je dobré :(
vyskytuje sa to v nastaveniach viacerých programov a tým pádom sú ako orezané, bez možnosti nastavenia
máte niekto nápad ako to riešiť?

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1077
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Scribus, nekorektné zobrazenie

#8 Příspěvek od kamowski » 07 srp 2013, 14:32

požiadavka na admina alebo niekoho zbehlého

táto chyba sa vyskytuje vo viacerých programoch a človek to zistí, až keď chce niečo nastavovať a "dostane facku"
nahláste prosím túto chybu s nekorektným zobrazovaním v sk. jazyku .... neviem kam
žiaľ, en. jazyk nie je môj kamarát, verte, že by som to inak urobil aj sám

ďakujem :)

Odpovědět