VYŘEŠENO - Kaffeine a DVB-T2 Vyřešeno

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
easy
Příspěvky: 7
Registrován: 13 črc 2017, 11:15

VYŘEŠENO - Kaffeine a DVB-T2

#1 Příspěvek od easy » 13 črc 2017, 11:37

Zdravím Vás linuxová rodinko, ;)

jsem linuxový amatér/nadšenec. Už tři dny se pokouším rozchodit DVB-T palec s podporou DVB-T2 v mintu 17.3 Cinnamon/jádro 4.4.
Palec: http://www.dvbsky.net/Products_T330.html
Návod dle výrobce: http://www.dvbsky.net/Support_linux.html

Procák s grafikou: http://products.amd.com/en-us/search/AP ... lution/179
Nainstalován doporučený ovladač grafiky.

Ovladače dobré (ze stránek výrobce - dle návodu). Systém zařízení vidí a komunikuje s ním.

Me-TV naladí všechny naše multiplexy a aspoň rozchodí DVB-T kanály. Ale je pomalý a těžkopádný na ovládání (aspoň pro mě).

Ale... a to mě nejvíc štve/mrzí, že Kaffeine je dosti paličatý. :( Vidí zařízení, proskenuje kanály, najde je a zobrazí v seznamu nalezených (DVB-T/T2), ale DVB-T2 nepřehraje vůbec a z DVB-T jen něco (ČT vidí dobře, ale to je asi tak vše).

Zkoušela jsem někde "vyňuchat" návody a recenze přímo na Kaffeine s DVB-T2 a zatím se mně nedaří. Pohledala jsem instalaci HEVC kodeku a zkusila nainstalovat do systému a taky nic. Prostě černý obraz a sekundové zvukové zaskřípění po kliknutí na některý z vyhledaných kanálů.

Zkoušela jsem i jiná jádra, ale "pořád ta samá píseň". :D :(

Tak jsem se rozhodla obrátit na Vás. Máte někdo zkušenost s DVB-T2 kartami na Mintu? Jaký máte soft? A popřípadě, což by se mně líbilo nejvíc... Je tu někdo, kdo přehrává DVB-T2 přímo s Kaffeine???


Děkuji za případné odpovědi, rady a nápady a já se jdu ponořit do vln internetu a hledat dál. Pěkný den všem. ;)
Naposledy upravil(a) easy dne 24 lis 2017, 13:37, celkem upraveno 1 x.
„Hra je jeden z nejefektivnějších způsobů, jak zjednodušit život. Přesně to jsme dělali jako děti, ale v dospělosti jsme si hrát zapomněli.“Albert Einstein

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3032
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Kaffeine a DVB-T2

#2 Příspěvek od redhawk » 13 črc 2017, 14:06

1. je tam spravny driver? kernel 4.4.x musi byt driver media_build-bst-160430
2. preco kaffein? ten je primarne pre KDE. lepsi je mplayer alebo vlc
kedze netusim aky je to pocitac tak predpokladam ze na mint 17.3 bol problem s jadrom 3.19 ked je tam 4.4.
aky je to presne tuner?

Kód: Vybrat vše

lsusb
osobne mam skusnosti s evolveo Venus (dvb-t na Mars)

ladenie programov prevadzam cez w_scan (tu je popis aj s vystupom pre mplayer aj pre vlc, 4.krok)

inak nieco o tom bolo aj na root.cz
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

Uživatelský avatar
easy
Příspěvky: 7
Registrován: 13 črc 2017, 11:15

Re: Kaffeine a DVB-T2

#3 Příspěvek od easy » 13 črc 2017, 15:33

Díky za odpověď. Mrknu na to, hned jak přijdu domů. A dám vědět....

Tak jsem k tomu doma sedli dva... :D A ve VLC jsme to zprovoznili.

Odpovědi na otázky:
1) Driver byl v pořádku

2) Kaffeine měl prostě lepší grafiku... (byl hezčí na oko). :lol:

Jádro 4.4.0-83 je tam jen pro kouknutí, jak to jede. Nepotřebovali jsme ho. Jen jsme byli zvědaví. :P

A odkaz na tuner je už napsaný nahoře. Palec: http://www.dvbsky.net/Products_T330.html

Takže zatím pojedeme na VLC a kdyby se někomu podařilo zprovoznit to na něčem jiném, budu ráda za poznatky.
„Hra je jeden z nejefektivnějších způsobů, jak zjednodušit život. Přesně to jsme dělali jako děti, ale v dospělosti jsme si hrát zapomněli.“Albert Einstein

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3032
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Kaffeine a DVB-T2

#4 Příspěvek od redhawk » 13 črc 2017, 21:17

easy píše:
13 črc 2017, 15:33
Díky za odpověď. Mrknu na to, hned jak přijdu domů. A dám vědět....

Tak jsem k tomu doma sedli dva... :D A ve VLC jsme to zprovoznili.

Odpovědi na otázky:
1) Driver byl v pořádku

2) Kaffeine měl prostě lepší grafiku... (byl hezčí na oko). :lol:

Jádro 4.4.0-83 je tam jen pro kouknutí, jak to jede. Nepotřebovali jsme ho. Jen jsme byli zvědaví. :P

A odkaz na tuner je už napsaný nahoře. Palec: http://www.dvbsky.net/Products_T330.html

Takže zatím pojedeme na VLC a kdyby se někomu podařilo zprovoznit to na něčem jiném, budu ráda za poznatky.
a nevsimol som si ten typ tunneru.

ME Tv ide tiez dobre, mne nevyhovuje ovladanie, preto som ostal na VLC.
s tym w_scan je mozne si urobit viac zoznamov programov (ja tak mam zvlast vytvorene scany pre Spanielsko, Bratislavu, Brussel) cim netreba robit opat rescan staci otvorit xspf. pri scane len staci zmenit nazov vystupu (tv.xspf je univerzalny)
napriklad:

Kód: Vybrat vše

w_scan -F -L > doma.xspf

Kód: Vybrat vše

w_scan -F -L > espn.xspf
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

bastl
Příspěvky: 1
Registrován: 27 úno 2019, 17:08

Re: VYŘEŠENO - Kaffeine a DVB-T2

#5 Příspěvek od bastl » 27 úno 2019, 17:22

V kaffeine je třeba nastavit pro skenovani zdroj Automaticke prohledavani ne zadne konkretni staty.

Uživatelský avatar
easy
Příspěvky: 7
Registrován: 13 črc 2017, 11:15

Re: VYŘEŠENO - Kaffeine a DVB-T2

#6 Příspěvek od easy » 14 kvě 2019, 09:47

Super. Děkuji!!!! Opravdu to pomohlo! ;)
„Hra je jeden z nejefektivnějších způsobů, jak zjednodušit život. Přesně to jsme dělali jako děti, ale v dospělosti jsme si hrát zapomněli.“Albert Einstein

Odpovědět