Picasa od google

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Zpráva
Autor
czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Picasa od google

#1 Příspěvek od czpetr » 30 říj 2013, 18:58

Ahoj chci se zeptat má smysl používat picasa album beta verze 3.00 pro linux?Používám picasa 3.9. v XP a chtěl bych i v linuxu,ale nechci přes wine.Nevíte jak je to s podporou od google?

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Picasa od google

#2 Příspěvek od ulo » 31 říj 2013, 09:10

Používám Picasu již léta (nyní i tu betu 3) a vše, co potřebuji je bez problému (domácí album fotek, posílání fotek mailem, tisk a sdílení fotek na webu - jiné funkce já nepotřebuji).
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Picasa od google

#3 Příspěvek od czpetr » 31 říj 2013, 15:39

Tak to bude super jen mě zajíma když mám ještě na XP nainstalované picasa a nainstaloval bych je na linux mint tu beta verzi 3 jestli se to nějak nebude hádat myslím když to mám v XP na c: v obrázky a na linuxu mint bych to hodil taky do obrázku.A pak jen importoval fotky do linuxu popřípadě z picasa na google+ jak jsem zvyklý.

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Picasa od google

#4 Příspěvek od ulo » 31 říj 2013, 21:51

Moc nechápu, proč bys linuxovou aplikaci instaloval přímo do složky v profilu windows uživatele (jestli jsem pochopil dotaz správně?).
Na Mintu normálně nainstaluj Picasu a nastav v ní, stejně jako v té verzi pro windows, které složky má procházet a kde hledat fotky (můžou být klidně shodné s windows verzí Picasy). Po spuštění se budou chovat každá verze (win i lin) samostatně, protože jednu spouštíš přímo z windows a druhou budeš spouštět nezávisle na té první z Mintu. Obě verze tak budou mít společné na disku jenom složky s fotkami (klidně na windows oddílu, to je jedno).
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Picasa od google

#5 Příspěvek od czpetr » 31 říj 2013, 22:40

Chápeš to dobře přesně jak si to napsal tak jsem to myslel.Špatně jsem položil otázku.dík

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Picasa od google

#6 Příspěvek od ulo » 01 lis 2013, 08:31

Ok, tak v tom případě by to mělo chodit bez problémů.
Jen si dej pozor, aby ten oddíl (zřejmě v tvém případě nějaký windowsový, aby na něj mohla i Picasa z windows), na kterém budou složky s fotkami i pro linuxovou Picasu, byl připojen v Mintu (přimountovaný). Kdyby ne, tak by nic nenašla a asi by i hlásila nějakou chybu.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Picasa od google

#7 Příspěvek od czpetr » 01 lis 2013, 14:13

Jo funguje to bez problému i v linuxu.Pomalu už opouštím XP :lol: :lol:

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Picasa od google

#8 Příspěvek od ulo » 01 lis 2013, 14:48

Super, jen tak dál ;-)
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1078
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Picasa od google

#9 Příspěvek od kamowski » 01 lis 2013, 15:50

czpetr píše:Pomalu už opouštím XP :lol: :lol:
kľudne pridaj do kroku :lol:

filipza
Příspěvky: 81
Registrován: 30 led 2013, 17:15
Bydliště: Žilina, SK
Kontaktovat uživatele:

Re: Picasa od google

#10 Příspěvek od filipza » 01 lis 2013, 15:56

ja uz som ho opustil, jedine co ma stve, ze na netbooku kvoli grafike mam stale sedmicku :(
no na prehranie filmu a pozretie webu mimo domu to staci, aj ked jednotna platforma by potesila
Notebook: Lenovo Thinkpad Edge E531, CPU: Intel Core i5 3230, GPU: Intel HD4000, RAM: 5GB, SSD: 128GB + HDD: 500GB OS: LM 17.1 Cinnamon 64-bit
Netbook: Acer AOD270, CPU: Intel Atom N2600 (1,6 GHz), GPU: GMA 3600, RAM: 2GB, OS: Win7Starter & LM 13 XFCE

Odpovědět