MPLAB IPE v. 5.10

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jozef
Příspěvky: 2
Registrován: 15 říj 2018, 22:06

MPLAB IPE v. 5.10

#1 Příspěvek od Jozef » 24 lis 2018, 22:00

Ahojte,

Mám v podstate dlhoročný problém s MPLABom a Linuxom. Je to tiež posledný dôvod, prečo sa na mojom HDD ešte stále vyhrieva W7.

MPLAB IDE v poho nainštalujem, IDE vidí na USB pripojené Pickit3, výr. číslo.
MPLAB IPE síce zistí len pripojený Pickit3, kliknem na Connect a ale tam to skončí. Nezobrazí výr. číslo, nereaguje na žiadne nastavenia. Vypíše chybovú hlášku, že zariadenie sa nenašlo. A práve tento Pickit je podstatný pre nahranie aplikácie do PIC.

Problém odhadujem v komunikácii s USB.

Verzie MPLABu ani neuvádzam, časom som skúšal som všetky generácie -32 bitové, 64 bitové až po súčasnú v. 5.10 na LM 17.1 a LM 19Mate na Lenove E540. Windovsácke verzie mi idú normálne.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: MPLAB IPE v. 5.10

#2 Příspěvek od redhawk » 25 lis 2018, 06:56

http://microchipdeveloper.com/ipe:installation
podla toho navodu?

v terminali:

Kód: Vybrat vše

lsusb
ten kluc vidi?

popripade namiesto lm dat ubuntu, ubuntu mate alebo inu distribuciu (peppermintos, mx linux, manjaro)
Pravděpodobně kecám.

Jozef
Příspěvky: 2
Registrován: 15 říj 2018, 22:06

Re: MPLAB IPE v. 5.10

#3 Příspěvek od Jozef » 25 lis 2018, 13:25

Bod 9 toho návodu vyzerá sľubne - povolenie komunikácie, len sa zatiať musím vysporiadať s <sudo: systemctl: command not found>

Odpovědět