Počasí v KDE

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
somi
Příspěvky: 29
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Počasí v KDE

#1 Příspěvek od somi » 29 led 2014, 13:54

Na liště v KDE 13 jsem měl widget "předpověď počasí." Před týdnem přestal fungovat. Dříve mi v konfiguraci stačilo napsat Ostrava a našlo to Ostrava, Czech Republic. Teď už to nejde. Vyzkoušel jsem i widget "LCD meteostanice" na plochu a dělá to samé. (má dokonce úplně stejné konfigurační okno). Ví někdo v čem je chyba? Nebo existuje jiný funkční widget? Nic jsem nenašel. Dík

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Počasí v KDE

#2 Příspěvek od ulo » 29 led 2014, 17:21

Používám na ploše widget Předpověď počasí a potvrzuji, že mám také problém s aktualizací počasí. Změnil jsem i meteo server, ale zatím bez úspěchu. Když něco zjistím, tak až bude čas, dám sem vědět. Popř. klidně kdybys byl rychlejší a zjistil jsi něco ty, dej sem také vědět. Díky.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

somi
Příspěvky: 29
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Počasí v KDE

#3 Příspěvek od somi » 29 led 2014, 19:10

Tak jsem zkusil balíček Plasma-widget-weatherforecast a funguje. Je tam třeba zadat kód města. Je celkem graficky pěkný, ale ukazuje jenom dva dny a je anglicky.

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Počasí v KDE

#4 Příspěvek od ulo » 30 led 2014, 16:45

Takže u mě vyřešeno - stačilo ve widgetu přehodit na meteo server wetter.com. Takže pokud to jde i ve tvém widgetu, tak to zkus. Mně to funguje a již mám aktuální počasí.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

somi
Příspěvky: 29
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Počasí v KDE

#5 Příspěvek od somi » 01 úno 2014, 21:33

Já jsem to nikde nenašel. Co používáš za widget? Jak se jmenuje?

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Počasí v KDE

#6 Příspěvek od ulo » 01 úno 2014, 22:58

ulo píše:Používám na ploše widget Předpověď počasí ...
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

somi
Příspěvky: 29
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Počasí v KDE

#7 Příspěvek od somi » 03 úno 2014, 16:12

Ať se dívám jak se dívám, nějaké nastavení jiného serveru nikde nevidím.

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Počasí v KDE

#8 Příspěvek od ulo » 04 úno 2014, 21:10

Pokud používáš ten widget jako já (tj. Předpověď počasí), tak postup je takovýto:
- kliknout pravým myšítkem na widget na ploše a zvolit "Nastavení Předpověď počasí"
- v poli "Umístění" zadat Prag a v seznamu, co tam bude, třeba kolečkem myši, nalistovat server "Prag, Hlavní mesto Praha, CZ (wettercom)"

Toto je můj funkční postup u widgetu Předpověď počasí a počasí mám zase funkční. Jiný widget = jiný postup a musíš si ho najít.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

somi
Příspěvky: 29
Registrován: 29 led 2014, 13:38

Re: Počasí v KDE

#9 Příspěvek od somi » 05 úno 2014, 09:52

To je právě to divné. Prag mi to našlo, ale Praha je od Ostravy daleko a dříve mi šla i Ostrava. Tak jsem napsal Ostrau, CZ a našlo mi to Mährisch-Ostrau, Moravskoslezský kraj, CZ (wettercom). Je to ono, ale proč změnili to zadávání nechápu. Je dobře, že jsi na to přišel.

ulo
Poradce Mintu
Příspěvky: 481
Registrován: 31 říj 2012, 16:08

Re: Počasí v KDE

#10 Příspěvek od ulo » 05 úno 2014, 11:58

Taky to moc nechápu, že to měnili a u Ostravy, že zadali takový cizojazyčný název...
Pokud téma považuješ za vyřešené, tak ho můžeme "odfajfknout", ať ostatní vědí, že jsme to vyřešili.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530

Odpovědět