Mohu mít v LM DiskCryptor?

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
uleva
Příspěvky: 63
Registrován: 15 črc 2018, 17:53

Mohu mít v LM DiskCryptor?

#1 Příspěvek od uleva » 25 úno 2020, 20:43

Ráda bych měla v LM Disk Cryptor. https://www.download3k.com/Install-DiskCryptor.html
Potřebuji ho na šifrování USBflashky (SD kartičky) při přenosu citlivých dat mezi počítači.
TrueCrypt (VeraCrypt) to sice zašifruje, ale v jiném PC ten zašifrovaný díl není možné zobrazit a tím pak odemknout. DiskCryptor pro tento účel slouží skvěle (nevím proč)
-------
Proč se mi tady texty ukazují červeně podtržené?
Snímek obrazovky pořízený 2020-02-25 20-40-48.png
Obrázeka takéObrázek

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2085
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#2 Příspěvek od juhele2014 » 26 úno 2020, 18:41

To dělá vždycky, to červeně podtržený, vypni kontrolovat pravopis a máš klid. :idea:

Uživatelský avatar
uleva
Příspěvky: 63
Registrován: 15 črc 2018, 17:53

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#3 Příspěvek od uleva » 29 úno 2020, 07:19

Prosím tě, kde se to dělá? Ona by se asi měla někde v nastavení phpphpBBBB nastavit čeština. Protože je asi v EN. Kde?
Obrázek
Obrázeka takéObrázek

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2085
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#4 Příspěvek od juhele2014 » 29 úno 2020, 08:49

To je vtipné - pravým myšítkem zobrazím zde v okně menu a vypnu kontrolu pravopisu. Prohlížeč je v češtině. Pokud prohlížeč v češtině není, nekontroluje mě pravopis. Tvoje fotečka ukazuje nějakou divočinu, bo tam nelze vypnout kontrolu pravopisu. Aha - když klikneš mimo okno, tak tam to neni. Co se týká diskcryptoru, tak to nemůžu sloužit, program se sice nainstaluje, ale po spuštění hlásí Error code: 2, takže to nejede. Tipuju, že to bude souviset se souborovým systémem.

Uživatelský avatar
uleva
Příspěvky: 63
Registrován: 15 črc 2018, 17:53

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#5 Příspěvek od uleva » 29 úno 2020, 11:20

Prosím srozumitelněji, děkuji.
juhele2014 píše:
29 úno 2020, 08:49
...pravým myšítkem zobrazím zde v okně menu a vypnu kontrolu pravopisu.
v kterém "zde okně"? V Rychlá odpověď? Nebo v Odpověď? Nebo v minulých postech? Nikde se mi nezopbrazí "Kontrola pravopisu" Tobě ano? Ukaž!
juhele2014 dále píše:Prohlížeč je v češtině. Pokud prohlížeč v češtině není, nekontroluje mě pravopis.
Snad je i u tebe vidět na té mé fotce, že je můj prohlížeš v češtině. Tak proč pochybovat? Nebo musím jen pro tebe sem dát složitě přes třetí web screen mého nastavení MozFF?
juhele2014 ještě dále píše: Tvoje fotečka ukazuje nějakou divočinu, bo tam nelze vypnout kontrolu pravopisu.
Žádná divočina, chodím na mnoho fór a prohlížím mnoho webů a jen tady je to pošukané. Stejně jako přílohy, které když nefungují, tak ať je admin vyřadí.
juhele2014 ještě a ještě píše: Aha - když klikneš mimo okno, tak tam to neni.
Mimo okno? Mimo jaké okno? Mimo obrazovku? Co blbneš, vždyť musíš na té "fotečce" vidět kam jsem klikla, kde je kurzor ne? Ostatně, víš proč jsem sem dala fotečku? Ty červené vlnovky (pravopisu už prosímtě neřeš. Je to v nastavení FF tady Ne každý musí mít FF jako máš ty, já ho mám vymazlený jinak a v kontextovém menu mám něco jiného, jak jsi si jistě všiml.
juhele2014 dále a dále už k věci píše: Co se týká diskcryptoru, tak to nemůžu sloužit, program se sice nainstaluje, ale po spuštění hlásí Error code: 2, takže to nejede. Tipuju, že to bude souviset se souborovým systémem.
To vím, zkoušela jsem to také PlayOnLinuxem i CrossOverem. Jsem začátečník a BFU a proto se ptám zkušených, tak dík za snahu. Možná na to někdo jiný příjde.
Obrázeka takéObrázek

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1093
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#6 Příspěvek od Ventero1 » 29 úno 2020, 11:45

K tomu pravopisu - i kdyz je FF lokalizovan do cestiny, tak je treba jeste pridat doplnek "cesky slovnik pro kontrolu pravopisu", aby probihala kontrola spravne pri jejim zatrzeni. Pak budou cervenou vlnovkou podtrzena jen chybne napsana, nespisovna ci vzacne pouzivana slova.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
uleva
Příspěvky: 63
Registrován: 15 črc 2018, 17:53

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#7 Příspěvek od uleva » 29 úno 2020, 14:30

Ventero1 - Díky můj věrný příteli
Obrázeka takéObrázek

Uživatelský avatar
uleva
Příspěvky: 63
Registrován: 15 črc 2018, 17:53

Re: Mohu mít v LM DiskCryptor?

#8 Příspěvek od uleva » 01 bře 2020, 15:03

uleva píše:
25 úno 2020, 20:43
Ráda bych měla v LM Disk Cryptor. https://www.download3k.com/Install-DiskCryptor.html
Potřebuji ho na šifrování USBflashky (SD kartičky) při přenosu citlivých dat mezi počítači.
TrueCrypt (VeraCrypt) to sice zašifruje, ale v jiném PC ten zašifrovaný díl není možné zobrazit a tím pak odemknout. DiskCryptor pro tento účel slouží skvěle (nevím proč)
Hmm , vypadá to, že na zkrocení Disk Cryptoru v linuxu nikdo nemá (hlásí to po instalaci nějaký chybějící ovladač a chybu 29).
-----
Prosím tedy alespoň o radu jak zašifrovat USBflash (pomocí TrueCrypt/VeraCrypt) tak, aby při přenosu do jiného PC šla fleška běžně dešifrovat (zase v TrueCrypt/VeraCrypt) po zadání hesla. Problém se zašifrováním USBflash, nebo jen jeho části je v tom, že po připojení k jinému PC se ta zašifrovaná část prostě vůbec nezobrazí. Tedy není možné ji k dešifovaní zvolit. Přitom s externími HDdisky či jejich částmi toto bez problémů jde.
Díky za pomoc
Obrázeka takéObrázek

Odpovědět