Wine 1.7.22
Wine 1.7.22
Zdravim, tak zas mam maly problem a potreboval by som poradit,
skusal som naistalovat irfanview ale nech robym co robym neako sa my to nedari. Pouzivam LM 17 Cinnamon Linux 3.13.0-24 x86_64. Na nete som nasiel kopu navodou pomocou winetricks ale aj ked som to skusal podla nich tak to aj tak neslo, ked kliknem pravym tacidlom mysi na instalacny subor a vyberiem pouzit wine loader chvilu sa tvari ze nieco nacitava a potom nic, ked dam dvojklik tak sa na stotinu sekundy objavy neake okno a zmizne skor ako sa nieco zobrazi... Nieviete ci nahodou 64 bit verzia nema neaky iny postup? Za akekolvek rady vopred dik...
skusal som naistalovat irfanview ale nech robym co robym neako sa my to nedari. Pouzivam LM 17 Cinnamon Linux 3.13.0-24 x86_64. Na nete som nasiel kopu navodou pomocou winetricks ale aj ked som to skusal podla nich tak to aj tak neslo, ked kliknem pravym tacidlom mysi na instalacny subor a vyberiem pouzit wine loader chvilu sa tvari ze nieco nacitava a potom nic, ked dam dvojklik tak sa na stotinu sekundy objavy neake okno a zmizne skor ako sa nieco zobrazi... Nieviete ci nahodou 64 bit verzia nema neaky iny postup? Za akekolvek rady vopred dik...
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Systém Linux Mint 19.2 Cinnamon 64-bit, jadro väčšinou najnovšie.
Nižšie ako 5.4.0 nemám. 
HP-Pro-3400-Series-MT

HP-Pro-3400-Series-MT
Re: Wine 1.7.22
ja osobne Wine ani nemam nainstalovany, snazim se hledat co nejvernejsi alternativu k programu...treba zrovna IW mi prijde naprosto zbytecny, zkus radeji linuxove alternativy
co se tyka wine, tam je obecne problem s 64bitovymi aplikacemi, zkus radeji 32b - nebo mas spatne nainstalovany wine, zkus sudo apt-get install wine1.6 winetricks ti nainstaluje veskere mozne zavislosti
co se tyka wine, tam je obecne problem s 64bitovymi aplikacemi, zkus radeji 32b - nebo mas spatne nainstalovany wine, zkus sudo apt-get install wine1.6 winetricks ti nainstaluje veskere mozne zavislosti
Linux Mint 17.3 x64 & Cinnamon 2.8.6
Na windowsech jsem vždy na prohlížení obrázků a podobně používal XnView. Od něj existuje i linuxová verze viz.: http://www.xnview.com/en/xnviewmp/#downloads
Irfan view pouzivam uz dlhe roky a nie ako len prehliadac ale koli zasuvnym modulom aj rovno na zakladnu upravu fotiek, obsahuje vsetko potrebne na pracu s fotkami ako sa hovori vsetko v jednom. Co sa tyka wine ano mam naistalovay winetricks ale aj ten vypisuje neaku hlasku ze prefix je 32 bit a aj mam 64 bit system takze asi to bude kamen urazu.
Nižšie ako 5.4.0 nemám. 
HP-Pro-3400-Series-MT

HP-Pro-3400-Series-MT
Tak s tím jsem také bojoval při přechodu na linux, protože Ifran byl pro mě velmi dobrým pomocníkem a nakonec to u mě řeší 2 programy, které ti dávám zde jako tip (ale je dalších "xy" programů na výběr):broukal píše:Irfan view pouzivam uz dlhe roky a nie ako len prehliadac ale koli zasuvnym modulom aj rovno na zakladnu upravu fotiek...
- Gwenview na zobrazování a rychlé úpravy fotek jako je rychlý ořez, změna velikosti apod.
- RawTherapee na větší akce s fotkama jako jsou úpravy RAWových fotek, ořez na vyvolání (rozumějte: úprava formátu fotky z kompaktu, aby mi zase někde v labu neořízli kus něčeho, co jsem na fotce chtěl - netisknu si fotky doma, néjni vybavení), hromadné zpracování, dolaďování LAB křivek, stínů, doostření a další, co program poskytuje
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
ulo dik to vyzera dobre ten RawTherapee vyskusam...
Takze k Irfanu som vyskusal skopirovat z windowsu do wine adresara a da sa spustit akurat neviem ako nastavyt aby sa dal nastavyt ako vychodzi prehliadac a aby sa zobrazoval v paneli start a nemusel som ho manualne hladat a spustat, ked sa naistaluje tak je vyriesene automaticky.
Takze k Irfanu som vyskusal skopirovat z windowsu do wine adresara a da sa spustit akurat neviem ako nastavyt aby sa dal nastavyt ako vychodzi prehliadac a aby sa zobrazoval v paneli start a nemusel som ho manualne hladat a spustat, ked sa naistaluje tak je vyriesene automaticky.
Nižšie ako 5.4.0 nemám. 
HP-Pro-3400-Series-MT

HP-Pro-3400-Series-MT
-
- Guru Mintu

To znám, zvyk je železná košile. Já teda mám wine 1.6.2, ale s tím irfanem je to snadné, ted sem ho stáhl odsud http://portableapps.com/apps/graphics_p ... w_portable a "nainstalovalo" se to do adresáře Stažené Je tam adresář IrfanViewPortable. No, pak stačí na ploše pravým myšítkem zvolit +Vytvořit zde nový spouštěč ... a krz Browse doskákat na exáč irfanu, místo raketky si kliknutím otevřeš jinou ikonku, a je to. Lepší než irfan je FastStoneViewer ...

juhele2014 dik za odpoved,
akurat sa my to podarilo podobne vyriesit ale iba som skopiroval z windowsu cely adresar irfanu do wine adresara program files (x86), mal som problem pri vytvarany spusaca kedze cez terminal my neukazuje skryte subory tak som isiel cez gnome commander a podla cesty som rucne zadal cestu a skusil nasjkor v terminale ci sa to spusti a zistil ze je tam neaky zadrhel tak po par pokusoch som to vyskusal typicky windowsackym sposobom a isiel priamo cez spustac a tam vybral cestu a zistil ze syntax zapisania cesty bol uplne odlisny asi koli tym zatvorkam v ceste. Teraz kedze uz viem ako spustat a vyrabat spustace uz mam vytvoreny spustac na program meniny a zaroven som si ho dal medzi spustania po starte... Dakujem vsetkym za radu uz je to vyriesene...
akurat sa my to podarilo podobne vyriesit ale iba som skopiroval z windowsu cely adresar irfanu do wine adresara program files (x86), mal som problem pri vytvarany spusaca kedze cez terminal my neukazuje skryte subory tak som isiel cez gnome commander a podla cesty som rucne zadal cestu a skusil nasjkor v terminale ci sa to spusti a zistil ze je tam neaky zadrhel tak po par pokusoch som to vyskusal typicky windowsackym sposobom a isiel priamo cez spustac a tam vybral cestu a zistil ze syntax zapisania cesty bol uplne odlisny asi koli tym zatvorkam v ceste. Teraz kedze uz viem ako spustat a vyrabat spustace uz mam vytvoreny spustac na program meniny a zaroven som si ho dal medzi spustania po starte... Dakujem vsetkym za radu uz je to vyriesene...
Nižšie ako 5.4.0 nemám. 
HP-Pro-3400-Series-MT

HP-Pro-3400-Series-MT