Zálohování na Google Disk

Problémy se zálohováním a obnovou ze záloh
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fargotroniac
Příspěvky: 52
Registrován: 13 čer 2013, 19:58

Zálohování na Google Disk

#1 Příspěvek od Fargotroniac » 01 kvě 2021, 17:30

Ahoj,

Rád bych poprosil místní o radu ohledně zálohování. Konkrétně mi jde o zálohování určitých složek z oddílu home na disk google. Nejideálnější by bylo, kdyby zálohování probíhalo například 1 týdně a automaticky smazalo původní zálohu na google disku. Potřeboval bych to například pro fotografie, ale i pro samotnou zálohu systémového oddílu (dělám přes TimeShift za pomocí BTRFS = stejný oddíl na kterém je systém).

Akorát u zálohy systému nevím jak vyřešit /vymyslet aby bylo možné mít na disku uchovaných záloh více, ale na Google disk se zálohovala pouze poslední.

Díky

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 850
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Zálohování na Google Disk

#2 Příspěvek od alojz » 01 kvě 2021, 19:01

...viacej zaloh ti urobi systemback...aj celeho systemu...asitaknijak... :oops: :oops: :oops:
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD Ryzen 3 3200U Raven Ridge

Fargotroniac
Příspěvky: 52
Registrován: 13 čer 2013, 19:58

Re: Zálohování na Google Disk

#3 Příspěvek od Fargotroniac » 01 kvě 2021, 20:22

Jo, ale zálohu potřebuji někam nahrát. Proto Google disk. :)

Uživatelský avatar
alojz
Vezír Mintu
Příspěvky: 850
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Zálohování na Google Disk

#4 Příspěvek od alojz » 02 kvě 2021, 06:39

...zaloha celeho systemu je umna okolo 10 giga...google disk nema neobmedzeny priestor... :lol: :lol: :lol:
AMD Ryzen 5 2400G Raven Ridge
AMD Ryzen 3 3200U Raven Ridge

Fargotroniac
Příspěvky: 52
Registrován: 13 čer 2013, 19:58

Re: Zálohování na Google Disk

#5 Příspěvek od Fargotroniac » 02 kvě 2021, 08:34

Já tyhle věci vím. Ptal jsem se jak to udělat. Dobře, zkusíme vynechat část se systémem. :)

sasa.chetan
Poradce Mintu
Příspěvky: 355
Registrován: 29 kvě 2020, 20:21

Re: Zálohování na Google Disk

#6 Příspěvek od sasa.chetan » 02 kvě 2021, 12:39

Fargotroniac píše: 02 kvě 2021, 08:34 Já tyhle věci vím. Ptal jsem se jak to udělat. Dobře, zkusíme vynechat část se systémem. :)
insync cena 40$ za licenciu (trvala)
OverGrive
GoSync

Odpovědět