Deepin linux

Zde řešíme problémy s ostatními distribucemi Linuxu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 733
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Deepin linux

#61 Příspěvek od Ventero1 » 15 lis 2017, 09:17

Chlapi a uz tohle distro nekdo poradne prostoural - jestli, co, kam posila - keylogery, otisky atp.?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Deepin linux

#62 Příspěvek od redhawk » 15 lis 2017, 09:54

Ventero1 píše:
15 lis 2017, 09:17
Chlapi a uz tohle distro nekdo poradne prostoural - jestli, co, kam posila - keylogery, otisky atp.?
Ano. v podstate neposiela nic von. od verzie 15.3 je do toho zapojenych viac tvorcov (aj Princetown)

Of course it’s a software from the Chinese territory and I do understand where your doubts are coming from. But Deepin OS was created to give the power to their users because of the censorship by the Chinese government. Deepin is an open source software, which means you can review the code and compile it yourself in case you are having doubts about it. And since you are not the only one with this doubt, I bet someone else (free software enthusiasts) has already scanned the source for anything suspicious and verified it all.
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Deepin linux

#63 Příspěvek od redhawk » 24 lis 2017, 15:58

Ventero1 píše:
15 lis 2017, 09:17
Chlapi a uz tohle distro nekdo poradne prostoural - jestli, co, kam posila - keylogery, otisky atp.?
som sa tomu teraz venoval, a narazil na odosielanie udajov do USA.
Neviem ci to nebude prepojene aj na PRISM
Pravděpodobně kecám.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1740
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Deepin linux

#64 Příspěvek od juhele2014 » 26 lis 2017, 12:12

Kam se co připojuje zjistíte příkazem netstat -at. Takže např. tento odkaz prg03s06-in-f14.1 vede na gůgl ... ;)

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Deepin linux

#65 Příspěvek od redhawk » 02 pro 2017, 16:04

Deepin linux 15.5 (este teply :-) )
zapnuty htop,
Obrázek

Obrázek
Pravděpodobně kecám.

marecek01
Příspěvky: 24
Registrován: 21 led 2016, 13:02
Bydliště: Pardubice

Re: Deepin linux

#66 Příspěvek od marecek01 » 08 pro 2017, 09:05

Ventero1 píše:
12 lis 2017, 19:21
acer Extensa 5230E
to je tedy PGA478 a tedy je pravděpodobné, že nemá podporu PAE. Zkus tedy na konec řádku s bootovacími parametry dopsat

Kód: Vybrat vše

forcepae -- forcepae
takže konec řádku může vypadat nějak takto:

Kód: Vybrat vše

 ... quiet splash forcepae -- forcepae
Nějak to mu nerozumím, kde to mám přepsat? Mě nejde spustit ani live iso
Toshiba Satellite A660-x10 LinuxMint 17.3 64bit, KDE
Raspberry pi2 Raspbian a v něm Kodi

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1740
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Deepin linux

#67 Příspěvek od juhele2014 » 07 zář 2019, 21:33

Každý den se objevují nové věci při zkoušení tohoto distra, takže to radši zapíšu. Už jsem měl stažený obraz před půl rokem, ale po zjištění, že to není live, ale je nutná instalace, tak se nic nekonalo. Až když jsem se náhodně vyskytl v Růžové ul. v Praze, mě kupodivu napadlo vejít do známého bazaru dovnitř a poptat se na SSD. Trefa. koupil jsem tam tohle https://ruzovka.cz/cs/ssd-qic/11511-128 ... l-2-0.html , to ouplně na pokusy stačí. Takže na tomto železe

Kód: Vybrat vše

jouda@jouda-PC:~$ inxi -F
System:    Host: jouda-PC Kernel: 5.1.20-050120-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Gnome Distro: Deepin 15
Machine:   Device: desktop System: Gigabyte product: H110M-S2 v: Default string
           Mobo: Gigabyte model: H110M-S2-CF v: x.x UEFI [Legacy]: American Megatrends v: F21 date: 06/09/2017
CPU:       Dual core Intel Pentium G4400 (-MCP-) cache: 3072 KB 
           clock speeds: max: 3300 MHz 1: 3300 MHz 2: 3300 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 510
           Display Server: X.Org 1.19.6 driver: intel Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 510 (Skylake GT1) GLX Version: 3.0 Mesa 18.1.9
Audio:     Card Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel Sound: ALSA v: k5.1.20-050120-generic
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: enp1s0 state: down mac: 1x:1b:0h:ca:5a:56
Drives:    HDD Total Size: 190.0GB (35.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: SanDisk_SD8TB8U size: 128.0GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: TransMemory size: 62.0GB
Partition: ID-1: / size: 23G used: 15G (67%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
           ID-2: /home size: 45G used: 3.4G (9%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 37.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 172 Uptime: 9 min Memory: 1049.7/2886.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.5 
běhá Deepin 15.11https://www.deepin.org/en/2019/07/19/deepin15-11/ docela dobře. Mám v "plechovce" pouze 4GB RAM, je to znát při spuštění více programů najednou, např. VLC jako přehráhač dvbt + firefox + další dva browsery + Google Earth. Trochu se ta zeměkoule trhala, nebylo to úplně ono. Ale jinak je to OK. Prvně, kam se uživatel podívá je softwerový centrum, a stáhne, co potřebuje. Třeba i hry, ale běžný je dotahat prohlížeče, lepší programy na video, Kodi 17.1, wine, a další a další "nezbytný" softver. Co není v App Store, lze dotahat přes synaptic, nebo klasická instalace přes terminál sudo apt-get install ....... Pomocí ukuu jsem nahrál kernel 5.1.20, nebyl žádný problém. Co se týká graf. ovladačů, má na to distro přímo utilitku, vnutil jsem tomu max. výkon, resp. poslední verzi pro Intel, a funguje to, zmizel i tearing, který po vypnutí "okenního efektu" naběhl. Ale už je to redy. SDR program gqrx funguje, rovněž dvbt fleška. Zkusmo jsem připojil mobil, správce souborů zareagoval otevřením složky s názvem Android, a šlo tahat souboy tam i zpět. Bylo to ale nějaký pomalý. Kdybych se chtěl pohrabat v nastavení, jde se tam přes Ovládací středisko, a vyjede vpravo lišta s nastavením. Ale není to ouplně ono, mint má lepší možnosti, jak celý systém "poladit" (nebo rozjebat ;) Defaultně jsou nastaveny 2 plochy, to je možná málo. (počítám, že to půjde někde zvětšit). Abych to nenatahoval - Deepin vcelku funguje, osloví spíše úplné laiky a zelenáče, vše takřka funguje na první kliknutí. Instalace programů jde jedna báseň, nic složitýho. V základu máte takřka vše potřebné. Ale kdo se chce v systému trochu hrabat, tak tomu asi pšenka nepokvete. Na to je lepší mint ... 8-)

video: https://duckduckgo.com/?q=deepin+15.11& ... &ia=videos

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Deepin linux

#68 Příspěvek od redhawk » 07 zář 2019, 22:59

juhele2014 píše:
07 zář 2019, 21:33
wine, a další a další "nezbytný" softver. Co není v App Store, lze dotahat přes synaptic, nebo klasická instalace přes terminál
wine? preco ked v deepine je crossover a ten je odladenejsi?
a legalne v deepin?

"Deepin is a strategic partner of CodeWeavers. A version of CodeWeavers' CrossOver is bundled with Deepin."
Pravděpodobně kecám.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1740
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Deepin linux

#69 Příspěvek od juhele2014 » 08 zář 2019, 10:44

Vím o tom, že tam je CrossOver, ale není to full verze. Zkoušel sem instalaci IrfanView, to je jednoduchý, ale nešlo to. Resp. vyskočilo okno Obrázek a bylo po žížalkách. Zkusil jsem jim vnutit krátkodobý mail, jestli nepřijde aktivační kod, ale už čekám 10 minut -a nic. Takže přes wine (verze 1.8.7) v terminálu mě proběhla instalace, a spuštění např. FastStone je bez problémů. Ale nepředpokládám, že bych si s Deepinem nějak víc zadal, je to pudová záležitost ... :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
edit
Tak jsem do toho ještě trochu šťoural, a zdá se, že instalace přes CrossOver funguje, nevím ovšem, co se stane, až vypnu PC. Je to trochu jak u blbejch na dvorečku :roll: - crossover má seznam softu, který dohledá na síti, a instaluje. OK, našel jsem starou dobrou Operu 12, instaloval, a spustil. Přes ní jsem ze studny stáhnul irfana, uložil na linux. ploše. Záhadnou magií se mě povedlo irfana instalovat, takže mám zástupce na ploše. Spustim, normálně funguje. Crossover je již vypnutý. Zkusím PC restartovat, uvidíme, jestli irfan zmizí ...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2998
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Deepin linux

#70 Příspěvek od redhawk » 08 zář 2019, 17:35

juhele2014 píše:
08 zář 2019, 10:44
Vím o tom, že tam je CrossOver, ale není to full verze. Zkoušel sem instalaci IrfanView, to je jednoduchý, ale nešlo to. Resp. vyskočilo okno Obrázek a bylo po žížalkách. Zkusil jsem jim vnutit krátkodobý mail, jestli nepřijde aktivační kod, ale už čekám 10 minut -a nic. Takže přes wine (verze 1.8.7) v terminálu mě proběhla instalace, a spuštění např. FastStone je bez problémů. Ale nepředpokládám, že bych si s Deepinem nějak víc zadal, je to pudová záležitost ... :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
edit
Tak jsem do toho ještě trochu šťoural, a zdá se, že instalace přes CrossOver funguje, nevím ovšem, co se stane, až vypnu PC. Je to trochu jak u blbejch na dvorečku :roll: - crossover má seznam softu, který dohledá na síti, a instaluje. OK, našel jsem starou dobrou Operu 12, instaloval, a spustil. Přes ní jsem ze studny stáhnul irfana, uložil na linux. ploše. Záhadnou magií se mě povedlo irfana instalovat, takže mám zástupce na ploše. Spustim, normálně funguje. Crossover je již vypnutý. Zkusím PC restartovat, uvidíme, jestli irfan zmizí ...
pokial viem je crossover full.
aj v starsej verzii 15.1 som doinstaloval plny crossover:

Kód: Vybrat vše

sudo apt install crossover
sudo apt install crossover-15
sudo apt install crossover-deepin
balicek na stiahnutie
http://packages.deepin.com/deepin/pool/ ... er-deepin/
http://packages.deepin.com/deepin/pool/ ... crossover/
Pravděpodobně kecám.

Odpovědět