Deepin linux

Zde řešíme problémy s ostatními distribucemi Linuxu
Zpráva
Autor
Livan
Příspěvky: 128
Registrován: 16 kvě 2014, 21:15

Re: Deepin linux

#41 Příspěvek od Livan » 12 lis 2017, 14:23

Nemúžu si pomoct ale podle toho obrázku Libre zobrazuje lépe než WPS a ne naopak. Libre je vpravo, WPS vlevo. Ve WPS je to zobrazení rozpadnuté.

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 204
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Deepin linux

#42 Příspěvek od RadekD » 12 lis 2017, 16:30

No nevím, podle mne je to naopak: LO vlevo, WPS vpravo. Co je ale podstatné je, že dokument je širší než nastavená šířka, proto je to rozpadlé. Ve WPS je velikost stránky dobře vidět, v LO to nemá zobrazené.
AS8940G, Intel i7 1.8GHz, 8GB RAM, 250 GB SSD + 620GB HDD, NVidia 240, LM19 xfce
Acer Swift 1, Pentium N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, LM19 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 9 server

marecek01
Příspěvky: 24
Registrován: 21 led 2016, 13:02
Bydliště: Pardubice

Re: Deepin linux

#43 Příspěvek od marecek01 » 12 lis 2017, 17:12

libreoffice je vlevo WPS na pravo.
s dokumentem jsem nic nedelal jen otevrel. dle meho WPS zobrazuje fajn.
i kdyz o proti originalu wydleoff taky to neni uplně stejne.
nic méne spamujeme diskuzi o Deepin os
Toshiba Satellite A660-x10 LinuxMint 17.3 64bit, KDE
Raspberry pi2 Raspbian a v něm Kodi

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 891
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Deepin linux

#44 Příspěvek od Ventero1 » 12 lis 2017, 19:21

acer Extensa 5230E
to je tedy PGA478 a tedy je pravděpodobné, že nemá podporu PAE. Zkus tedy na konec řádku s bootovacími parametry dopsat

Kód: Vybrat vše

forcepae -- forcepae
takže konec řádku může vypadat nějak takto:

Kód: Vybrat vše

 ... quiet splash forcepae -- forcepae
Libre office má v několika ohledech podobné problémy a také má nesmysl u vkládání hromadného smíšeného obsahu. WPS jsou opravdu dotaženější - je to ten vpravo a je to tam napsaný ...

Jen se zeptám - v Lin jsem je ještě nezkoušel - jak instalovat pro 14.04 based? V nabídce SW jsem nenašel ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

marecek01
Příspěvky: 24
Registrován: 21 led 2016, 13:02
Bydliště: Pardubice

Re: Deepin linux

#45 Příspěvek od marecek01 » 12 lis 2017, 19:50

Ventero1 píše:
12 lis 2017, 19:21

Jen se zeptám - v Lin jsem je ještě nezkoušel - jak instalovat pro 14.04 based? V nabídce SW jsem nenašel ...
http://wps-community.org/downloads
je tam .deb baliček
Toshiba Satellite A660-x10 LinuxMint 17.3 64bit, KDE
Raspberry pi2 Raspbian a v něm Kodi

RadekD
Poradce Mintu
Příspěvky: 204
Registrován: 19 lis 2012, 19:28
Bydliště: Nedaleko Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Deepin linux

#46 Příspěvek od RadekD » 14 lis 2017, 18:46

Tak toto mne hodně překvapilo. Vše funguje hned po instalaci, vypadá to dobře, taková "divná ale hezká" směsice KDE, Unity, Cinnamonu a dokonce i Androidu (nevím, jestli androidí aplikace překompilovali nebo Android nějak emulují, ale pár jich tam je a fungují). Instalace klasická, jednoduchá a rychlá. Jediné co člověk musí udělat je hned po instalaci změnit zrcadlo pro aktualizace, protože to hlavní čínské je líné jako prase. Stejně tak doporučuji ISO stahovat od jinud, na výběr je GoggleDisk, Mega, ... Z hlavního repa to jede úžasných 35 kb/s (údajně 18 hod., po pěti minutách jsem to vzdal).
Je tam spousta vychytávek, které výsledek dělají ideální pro BFU, přehledný "obchod", v základu na každé ploše jiné pozadí atd. Co mne překvapilo je, že na instalaci aplikací nepožaduje heslo, tedy minimálně z jejich Deepin Store, jiné jsem zatím nezkoušel.
Za mne pět hvězdiček. Ale i tak zůstávám na LM, toto jen budu instalovat na BFU komply.
AS8940G, Intel i7 1.8GHz, 8GB RAM, 250 GB SSD + 620GB HDD, NVidia 240, LM19 xfce
Acer Swift 1, Pentium N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, LM19 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 9 server

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 891
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Deepin linux

#47 Příspěvek od Ventero1 » 15 lis 2017, 09:17

Chlapi a uz tohle distro nekdo poradne prostoural - jestli, co, kam posila - keylogery, otisky atp.?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1949
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Deepin linux

#48 Příspěvek od juhele2014 » 26 lis 2017, 12:12

Kam se co připojuje zjistíte příkazem netstat -at. Takže např. tento odkaz prg03s06-in-f14.1 vede na gůgl ... ;)

marecek01
Příspěvky: 24
Registrován: 21 led 2016, 13:02
Bydliště: Pardubice

Re: Deepin linux

#49 Příspěvek od marecek01 » 08 pro 2017, 09:05

Ventero1 píše:
12 lis 2017, 19:21
acer Extensa 5230E
to je tedy PGA478 a tedy je pravděpodobné, že nemá podporu PAE. Zkus tedy na konec řádku s bootovacími parametry dopsat

Kód: Vybrat vše

forcepae -- forcepae
takže konec řádku může vypadat nějak takto:

Kód: Vybrat vše

 ... quiet splash forcepae -- forcepae
Nějak to mu nerozumím, kde to mám přepsat? Mě nejde spustit ani live iso
Toshiba Satellite A660-x10 LinuxMint 17.3 64bit, KDE
Raspberry pi2 Raspbian a v něm Kodi

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 1949
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Deepin linux

#50 Příspěvek od juhele2014 » 07 zář 2019, 21:33

Každý den se objevují nové věci při zkoušení tohoto distra, takže to radši zapíšu. Už jsem měl stažený obraz před půl rokem, ale po zjištění, že to není live, ale je nutná instalace, tak se nic nekonalo. Až když jsem se náhodně vyskytl v Růžové ul. v Praze, mě kupodivu napadlo vejít do známého bazaru dovnitř a poptat se na SSD. Trefa. koupil jsem tam tohle https://ruzovka.cz/cs/ssd-qic/11511-128 ... l-2-0.html , to ouplně na pokusy stačí. Takže na tomto železe

Kód: Vybrat vše

jouda@jouda-PC:~$ inxi -F
System:    Host: jouda-PC Kernel: 5.1.20-050120-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Gnome Distro: Deepin 15
Machine:   Device: desktop System: Gigabyte product: H110M-S2 v: Default string
           Mobo: Gigabyte model: H110M-S2-CF v: x.x UEFI [Legacy]: American Megatrends v: F21 date: 06/09/2017
CPU:       Dual core Intel Pentium G4400 (-MCP-) cache: 3072 KB 
           clock speeds: max: 3300 MHz 1: 3300 MHz 2: 3300 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 510
           Display Server: X.Org 1.19.6 driver: intel Resolution: 1920x1080@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 510 (Skylake GT1) GLX Version: 3.0 Mesa 18.1.9
Audio:     Card Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel Sound: ALSA v: k5.1.20-050120-generic
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: enp1s0 state: down mac: 1x:1b:0h:ca:5a:56
Drives:    HDD Total Size: 190.0GB (35.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: SanDisk_SD8TB8U size: 128.0GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: TransMemory size: 62.0GB
Partition: ID-1: / size: 23G used: 15G (67%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
           ID-2: /home size: 45G used: 3.4G (9%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 37.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 172 Uptime: 9 min Memory: 1049.7/2886.8MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.5 
běhá Deepin 15.11https://www.deepin.org/en/2019/07/19/deepin15-11/ docela dobře. Mám v "plechovce" pouze 4GB RAM, je to znát při spuštění více programů najednou, např. VLC jako přehráhač dvbt + firefox + další dva browsery + Google Earth. Trochu se ta zeměkoule trhala, nebylo to úplně ono. Ale jinak je to OK. Prvně, kam se uživatel podívá je softwerový centrum, a stáhne, co potřebuje. Třeba i hry, ale běžný je dotahat prohlížeče, lepší programy na video, Kodi 17.1, wine, a další a další "nezbytný" softver. Co není v App Store, lze dotahat přes synaptic, nebo klasická instalace přes terminál sudo apt-get install ....... Pomocí ukuu jsem nahrál kernel 5.1.20, nebyl žádný problém. Co se týká graf. ovladačů, má na to distro přímo utilitku, vnutil jsem tomu max. výkon, resp. poslední verzi pro Intel, a funguje to, zmizel i tearing, který po vypnutí "okenního efektu" naběhl. Ale už je to redy. SDR program gqrx funguje, rovněž dvbt fleška. Zkusmo jsem připojil mobil, správce souborů zareagoval otevřením složky s názvem Android, a šlo tahat souboy tam i zpět. Bylo to ale nějaký pomalý. Kdybych se chtěl pohrabat v nastavení, jde se tam přes Ovládací středisko, a vyjede vpravo lišta s nastavením. Ale není to ouplně ono, mint má lepší možnosti, jak celý systém "poladit" (nebo rozjebat ;) Defaultně jsou nastaveny 2 plochy, to je možná málo. (počítám, že to půjde někde zvětšit). Abych to nenatahoval - Deepin vcelku funguje, osloví spíše úplné laiky a zelenáče, vše takřka funguje na první kliknutí. Instalace programů jde jedna báseň, nic složitýho. V základu máte takřka vše potřebné. Ale kdo se chce v systému trochu hrabat, tak tomu asi pšenka nepokvete. Na to je lepší mint ... 8-)

video: https://duckduckgo.com/?q=deepin+15.11& ... &ia=videos

Odpovědět