Devuan ASCII

Zde řešíme problémy s ostatními distribucemi Linuxu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3030
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Devuan ASCII

#1 Příspěvek od redhawk » 30 čer 2018, 22:35

Tak po fluxuane devuan.
A ano lepsi rodic ako dieta (Fluxuan je postaveny na Devuane)

Obrázekdevuan na Celeron 633MHz (Coppermine)
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 411
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Devuan ASCII

#2 Příspěvek od vxmery » 01 črc 2018, 06:12

146.8? :o
Linux Mint 19.2 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3030
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Devuan ASCII

#3 Příspěvek od redhawk » 01 črc 2018, 14:53

vxmery píše:
01 črc 2018, 06:12
146.8? :o
Ano z 320 MB :-) ale je to bez spustenych programov, iba terminal. ten PC je od smetiaku, (Vadna VGA) a bude mozno sluzit ako server
v pondelok idem pre SDR 256RAM
No nie je to krasa v jednoduchosti?
bohuzial je tam FF ESR a ten to vytlaci na 310 + 250MB SWAP


doplnene:
s CPU nie je problem, jedine s pamatou a aj to iba pri FF a thunderbirde.
CO je trochu problem PATA disk pri SWAPOVANI
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Devuan ASCII

#4 Příspěvek od lombardo1981 » 01 črc 2018, 15:16

Nechce sa mi veriť, že by 32bit systém tak žral. Matkine XFCE 64bit žralo cca 335-340MB.
Ale pohoda...
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3030
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Devuan ASCII

#5 Příspěvek od redhawk » 01 črc 2018, 20:39

lombardo1981 píše:
01 črc 2018, 15:16
Nechce sa mi veriť, že by 32bit systém tak žral. Matkine XFCE 64bit žralo cca 335-340MB.
Ale pohoda...
este neodladeny, prave uvolnujem miesto, odstranujem sluzby a hladam web browser bez SSE2
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Devuan ASCII

#6 Příspěvek od lombardo1981 » 01 črc 2018, 20:52

Hovorila som o tých 320MB. Ale srať na to.
Ani matkin nie je odladený. Nikdy nebol a ani nikdy nebude.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1606
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Devuan ASCII

#7 Příspěvek od menom » 02 črc 2018, 18:01

.

Dnes som sa dostal k vyskusaniu Devuan ASCII, kto neskusi tak nevie, ze je s nim trochu viac prace.

Celkovo fajn, da sa velmi dobre prisposobit.

Ak niekto pouzivate s notebookom usb modem je tu bug co ma debian 9 (nielen), tak nech si kazdy odskusa svoju zostavu.

Kedze Devuan nema Network-manager , lebo ten zavisi na systemd, tak som pouzil program wvdial (plus najprv bolo nutne instalovat zavislosti).
A dostal som tuto hlasku a modem pouzit neide:

Kód: Vybrat vše

wvdial: utils/wvtask.cc:303: static int WvTaskMan::yield(int): Assertion 
`*current_task->stack_magic == 0x123678' failed.
Bug:
https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugrepo ... bug=863039

Takze na mojom starom notebooku ostane devuan_jessie_1.0.0, kde wvdial funguje. :lol:

.

Odpovědět