Devuan ASCII

Zde řešíme problémy ostatních distribucí Linuxu
Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2365
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Devuan ASCII

#1 Příspěvek od redhawk » 30 čer 2018, 22:35

Tak po fluxuane devuan.
A ano lepsi rodic ako dieta (Fluxuan je postaveny na Devuane)

Obrázekdevuan na Celeron 633MHz (Coppermine)
Smrt nikdy nelže

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 355
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: Devuan ASCII

#2 Příspěvek od vxmery » 01 črc 2018, 06:12

146.8? :o
Linux Mint 17.3 Cinnamon 64b / MX Linux 32b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2365
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Devuan ASCII

#3 Příspěvek od redhawk » 01 črc 2018, 14:53

vxmery píše:
01 črc 2018, 06:12
146.8? :o
Ano z 320 MB :-) ale je to bez spustenych programov, iba terminal. ten PC je od smetiaku, (Vadna VGA) a bude mozno sluzit ako server
v pondelok idem pre SDR 256RAM
No nie je to krasa v jednoduchosti?
bohuzial je tam FF ESR a ten to vytlaci na 310 + 250MB SWAP


doplnene:
s CPU nie je problem, jedine s pamatou a aj to iba pri FF a thunderbirde.
CO je trochu problem PATA disk pri SWAPOVANI
Smrt nikdy nelže

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Devuan ASCII

#4 Příspěvek od lombardo1981 » 01 črc 2018, 15:16

Nechce sa mi veriť, že by 32bit systém tak žral. Matkine XFCE 64bit žralo cca 335-340MB.
Ale pohoda...
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2365
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Kontaktovat uživatele:

Re: Devuan ASCII

#5 Příspěvek od redhawk » 01 črc 2018, 20:39

lombardo1981 píše:
01 črc 2018, 15:16
Nechce sa mi veriť, že by 32bit systém tak žral. Matkine XFCE 64bit žralo cca 335-340MB.
Ale pohoda...
este neodladeny, prave uvolnujem miesto, odstranujem sluzby a hladam web browser bez SSE2
Smrt nikdy nelže

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 548
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Devuan ASCII

#6 Příspěvek od lombardo1981 » 01 črc 2018, 20:52

Hovorila som o tých 320MB. Ale srať na to.
Ani matkin nie je odladený. Nikdy nebol a ani nikdy nebude.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

menom
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1419
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Devuan ASCII

#7 Příspěvek od menom » 02 črc 2018, 18:01

.

Dnes som sa dostal k vyskusaniu Devuan ASCII, kto neskusi tak nevie, ze je s nim trochu viac prace.

Celkovo fajn, da sa velmi dobre prisposobit.

Ak niekto pouzivate s notebookom usb modem je tu bug co ma debian 9 (nielen), tak nech si kazdy odskusa svoju zostavu.

Kedze Devuan nema Network-manager , lebo ten zavisi na systemd, tak som pouzil program wvdial (plus najprv bolo nutne instalovat zavislosti).
A dostal som tuto hlasku a modem pouzit neide:

Kód: Vybrat vše

wvdial: utils/wvtask.cc:303: static int WvTaskMan::yield(int): Assertion 
`*current_task->stack_magic == 0x123678' failed.
Bug:
https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugrepo ... bug=863039

Takze na mojom starom notebooku ostane devuan_jessie_1.0.0, kde wvdial funguje. :lol:

.

Odpovědět