Antix xfce4

Zde řešíme problémy s ostatními distribucemi Linuxu
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Antix xfce4

#11 Příspěvek od redhawk » 31 srp 2019, 12:24

alojz píše:
31 srp 2019, 12:18
...zahranične neviem...
jaj: v podstate mi vadili problemy s prihlasenim do repozitaru, mrznutie po aktualizacii, problem s pouzivanim VPN a chybajuca podpora vyvojarov ci celkovo zmatocna dokumentacia.
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 739
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Antix xfce4

#12 Příspěvek od Ventero1 » 31 srp 2019, 12:29

Trochu mam obavy, ze jsem nenasel ceske forum ani pro MX, ani pro Antix. Jinak MX forum je podezrele podobne tomuto ;) Jinak jsem ze sveho prubirovani z MX hodne nadseny, az na to, ze je jako klasicky nutnost resit tearing - alespon u Intel GPU - mohl by tam byt v nabidce Compiz s GPU akceleraci jako v Mate - ten to resi hned a jednoduse. Doufam, ze tam bude fungovat stejny postup s vytvorenim souboru dconf jako v Xubu.
Jinak co se tyce livka, tak je to jednoznacny - najel jsem MX, nastavil a instaloval co jsem chtel, udelal snapshot iso, z toho novy usb livko - a to nema konkurenci. To je , diky MX tools, i jako nastroj skoro uz jako Parted Magic. No, trochu s rezervou , ale je fakt dobrej ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 197
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Antix xfce4

#13 Příspěvek od alojz » 31 srp 2019, 13:33

...diky...lebo hladam stabilnu nahradu namiesto ubuntu mate k notbuku HP,ktora lepsie ovlada HW...manjaro to vie,len sa nedá vypnut,a kuzlit skripty sa mi vobec nechce,tak som skusil ten SOLUS,dva dni v live,bo na ich stranke pisu,že ma velku podporu...následne som sa vratil k pre mna osvedcenemu MATE...aj na ventillátor som uz zvykol... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Antix xfce4

#14 Příspěvek od redhawk » 31 srp 2019, 15:50

Ventero1 píše:
31 srp 2019, 12:29
Trochu mam obavy, ze jsem nenasel ceske forum ani pro MX, ani pro Antix. Jinak MX forum je podezrele podobne tomuto ;) Jinak jsem ze sveho prubirovani z MX hodne nadseny, az na to, ze je jako klasicky nutnost resit tearing - alespon u Intel GPU - mohl by tam byt v nabidce Compiz s GPU akceleraci jako v Mate - ten to resi hned a jednoduse. Doufam, ze tam bude fungovat stejny postup s vytvorenim souboru dconf jako v Xubu.
Jinak co se tyce livka, tak je to jednoznacny - najel jsem MX, nastavil a instaloval co jsem chtel, udelal snapshot iso, z toho novy usb livko - a to nema konkurenci. To je , diky MX tools, i jako nastroj skoro uz jako Parted Magic. No, trochu s rezervou , ale je fakt dobrej ...
ceske forum nie je
tearing :
zapnuty je xfwm alebo compton?
s xfwm nemam tearing

novy format usb tools je este lepsi. je v bete mx 19.
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Antix xfce4

#15 Příspěvek od redhawk » 31 srp 2019, 15:51

alojz píše:
31 srp 2019, 13:33
...diky...lebo hladam stabilnu nahradu namiesto ubuntu mate k notbuku HP,ktora lepsie ovlada HW...manjaro to vie,len sa nedá vypnut,a kuzlit skripty sa mi vobec nechce,tak som skusil ten SOLUS,dva dni v live,bo na ich stranke pisu,že ma velku podporu...následne som sa vratil k pre mna osvedcenemu MATE...aj na ventillátor som uz zvykol... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ja mam hp s mx.
solus nema velku podporu. nema funkcne forum, vyvojari neodpovedaju, netusim ci si precitali mail a pozreli logy.
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 739
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Antix xfce4

#16 Příspěvek od Ventero1 » 31 srp 2019, 16:05

Teraing mam u jakehokoliv vyzkouseneho distra, Xubu, UbuMate, LM, MX na vsech strojich - vsechny maji Intel GPU od Q45 po HD 3000 - a je jedno, jestli mam xfwm s kompozitorem s comptomem, marco, marco s comptomem. Vzdy musim psat konfigurak do X11, co mi tady psala Lombardo. Jedine co funguje bez toho tak u Mate compiz s GPU akcel - ten ted u mamy na Dell OP390.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Antix xfce4

#17 Příspěvek od redhawk » 31 srp 2019, 17:31

MX tweak v Antix 19 beta 3 s xfce
antix_mx.png
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Antix xfce4

#18 Příspěvek od redhawk » 31 srp 2019, 17:31

Ventero1 píše:
31 srp 2019, 16:05
Teraing mam u jakehokoliv vyzkouseneho distra, Xubu, UbuMate, LM, MX na vsech strojich - vsechny maji Intel GPU od Q45 po HD 3000 - a je jedno, jestli mam xfwm s kompozitorem s comptomem, marco, marco s comptomem. Vzdy musim psat konfigurak do X11, co mi tady psala Lombardo. Jedine co funguje bez toho tak u Mate compiz s GPU akcel - ten ted u mamy na Dell OP390.
pfu no to som mal hlavne na notebookoch s ubuntu. s mx nie, ale priznavam ze prve co je upravujem je xfwm cez mx tweak
Pravděpodobně kecám.

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 739
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: Antix xfce4

#19 Příspěvek od Ventero1 » 31 srp 2019, 18:55

Tak to by jsi k tematu o MX mohl pripojit takovy maly navod - co tam nastavujes, kde a jak - treba to v tom vezi. Predpokladam, ze to bude nekde v tom xfwm settings. Pokusil bych se to zopakovat na svem stroji.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3005
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: Antix xfce4

#20 Příspěvek od redhawk » 31 srp 2019, 22:14

Ventero1 píše:
31 srp 2019, 18:55
Tak to by jsi k tematu o MX mohl pripojit takovy maly navod - co tam nastavujes, kde a jak - treba to v tom vezi. Predpokladam, ze to bude nekde v tom xfwm settings. Pokusil bych se to zopakovat na svem stroji.
niekedy buduci tyzden, by som to mal zvladnut. budem instalovat novy notebook (dostal som notebook s windows Toshiba Portege Z30, Intel Core i5 6200 Skylake, 32GB ram, 960GB SSD)
vsetky nastavenia su v mx tweak, panel, windows, kompozitor aj temy. odscreenujem a spravim blog
Pravděpodobně kecám.

Odpovědět