MX linux 19 beta1

Zde řešíme problémy s ostatními distribucemi Linuxu
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1326
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: MX linux 19 beta1

#1 Příspěvek od Ventero1 » 09 zář 2019, 10:44

A to nastaveni - poladeni, jak jsme se minule bavili? (Kvuli tomu tearingu)
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1326
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: MX linux 19 beta1

#2 Příspěvek od Ventero1 » 10 zář 2019, 11:23

Trochu me mate to "blur" Takze jednoduse: Ty screeny jsou tak, jak uz to ma vypadat po tech upravach?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

vxmery
Poradce Mintu
Příspěvky: 466
Registrován: 24 úno 2014, 13:39
Bydliště: Čeklís

Re: MX linux 19 beta1

#3 Příspěvek od vxmery » 17 říj 2019, 19:38

dokoncena prva verzia prekladu MX FAQ do slovenciny
Dobrá práca chlape :D
Linux Mint 19.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1326
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: MX linux 19 beta1

#4 Příspěvek od Ventero1 » 17 říj 2019, 20:15

Joo - palcaka aj ode mne ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1797
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: MX linux 19 beta1

#5 Příspěvek od menom » 01 lis 2019, 21:49

horstfuchs píše:
01 lis 2019, 20:36
tak koukam. mx 19 je hodne dobre udelanej.
A jede taky se cinnamon, mate, kde
.

Som zvedavy na MX linux 19 KDE Plasma 5.14.5

Jak to ohodnoti takyradejianonymne

.

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: MX linux 19 beta1

#6 Příspěvek od zeleno110 » 04 lis 2019, 15:11

Nainštaloval som MX 19 s xfce a zatial bez väčších problémov. Akurát grub manager odmieta uložiť upravené boot menu a nedala sa nainštalovať
knižnica libpng 12.0 potrebná pre inštaláciu After Shot2. Vyriešené ručnou editáciou grub.cfg a priamym nakopírovaním programu After Shot
z Manjaro Linux.
Snímka obrazovky.png

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: MX linux 19 beta1

#7 Příspěvek od zeleno110 » 04 lis 2019, 17:15

horstfuchs píše:
04 lis 2019, 16:27
aftershot pro jede ve verzi 3 pod mx linuxem jak svycarsky hodinky
z mx installeru nainstaluj grub customizer
To ide aj verzia 2 no bol tam problém s tou libpng 12.0
Hore som to zle napísal, grub customizer nechce uložiť to upravené menu.
Verziu 3 som vyskúšal tiež ;)
Snímka obrazovky-1.png

Uživatelský avatar
stani
Poradce Mintu
Příspěvky: 335
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Re: MX linux 19 beta1

#8 Příspěvek od stani » 29 led 2020, 06:52

Může mi prosím někdo říci, jak velký rozdíl (náročnost na HW) je mezi defaultním Xfce a doinstalovaným Mate?
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.

Uživatelský avatar
Ventero1
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1326
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: MX linux 19 beta1

#9 Příspěvek od Ventero1 » 29 led 2020, 09:11

No, to se takhle tezko vycisluje - pokid by nekdo udelal prumer mereni zateze cpu a vyteznpsti ram, tak by se dala udelat nejaky procenta, ale aj tak by to bylo jen priblizne. Takze se mozna da spokojit s odhadem, ze mozna o 20% pocitove ?
Je zajimave, ze jinak velmi dobre a lepe odladeny MX mi prijde prave pri projevu prostredi (nabihani oken aplikaci a reakcni doby napric okny) znatelne pomalejsi nez v Xubu - to se mi i proti LM xfce zdalo vzdy trochu sviznejsi. Nejspise se jim podarila lepsi implementace.

Zeleno: Jakou verzi Grubu mas? Stejny problem potkal v MX i mne a uzivatelku Abby (Ubu 18.04) na Ubuforu.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
zeleno110
Poradce Mintu
Příspěvky: 338
Registrován: 08 lis 2017, 17:12

Re: MX linux 19 beta1

#10 Příspěvek od zeleno110 » 29 led 2020, 10:50

Mám verziu 2.04-3, no myslím si, že to nebude ani tak verziou grubu, ako tým, že mám na disku dva linuxy a pri update sa snaží každý zapísať konfiguráciu grubu, hoci len jeden môže byť aktívny /posledne nainštalovaný/ Ak to urobí ten neaktívny, vznikne táto situácia.
Riešim to tak, že grub zapíše novú konfiguráciu do súboru grub.cfg now a ten potom premenujem na grub.cfg a je vybavené.

Odpovědět