Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

Spouštění softwaru pro Windows přes nástroj Wine
Odpovědět
Zpráva
Autor
kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#51 Příspěvek od kamowski » 22 pro 2013, 08:43

včera som si vytvoril v Profite "Knihu nabídek" - "Kniha cenových ponúk"
táto funkcia priamo v sw nie je ale ja ju potrebujem
na stránke výrobcu je video-návod a je to veeelice jednoduché , super

narazil som na problém s úpravou šablón
Profit pracuje so šablónami vo formáte .rtf, tieto sa síce dajú s obmedzením upravovať priamo v Profite ale vytvoriť si svoju šablónu nie je možné bez MSWord-u.
skúšal som kde-akým programom otvoriť, upraviť a následne uložiť niektorú z pôvodných šablón, výsledok je prázdna stránka
nikdy som si nemyslel, že s .rtf bude taký problém :(
Naposledy upravil(a) kamowski dne 15 bře 2014, 09:20, celkem upraveno 1 x.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#52 Příspěvek od kamowski » 23 pro 2013, 12:22

czpetr píše:Jo dík za tip s tou virtuální cups pdf.Je to furt lepší než nic.
tu je článok o cups-pdf

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#53 Příspěvek od kamowski » 15 bře 2014, 08:34

o Profite som napísal krátky článok:
http://www.linux-mint-czech.cz/fakturac ... linuxe-ii/

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#54 Příspěvek od kamowski » 15 bře 2014, 09:04

Niekoľko postrehov a návodov k profitu:
- export do .xls/.ods nefunguje
možným riešením je uložiť tabuľku do .csv súboru, ktorý vieme v AOO/LO ďalej upravovať

- vyexportoval som si "Ceník" do .csv - jediné použiteľné kódovanie pri otvorení v libreoffce je "Východná Európa (Windows-1250/WinLatin). Či už použijem jazyk Slovenčina alebo Čeština, v stĺpci "Nákup" mám stále symbol "ü"
Riešenie: treba si stiahnuť a nainštalovať písmo Wingdings 8
wingding_0.ttf.zip
(50.45 KiB) Staženo 7 x
potom si v tabuľke vybrať stĺpec s týmto znakom (okrem lavičky) a zmeniť písmo. Znak "ü" sa zmení na "fajku"

- uhradená záloha na faktúre - zákazníkovi bola vystavená zálohová faktúra, túto uhradil a ja som ju zaevidoval. Pri vystavení ostrej faktúry však zaplatená záloha nie je na nej zobrazená.
Riešením je editácia šablóny, kde je potrebné nahradiť polia <UHRAZENOZAOHOU2> a <KHRADE2> za <UHRAZENOZALOHOU> a <KUHRADE>

- na slovenských faktúrach by sa malo uvádzať miesto čísla bankového účtu IBAN a SWIFT (zatiaľ to nie je povinné)
riešenie: - na voľný riadok v šablóne treba pridať <UHRADA.IBAN> a <UHRADA.SWIFT>

- ku mnohým záznamom v programe je možné (vpravo dole) pripojiť dokument. Dokumenty .odt, .ods.., .xls. doc. ..., sa však neotvoria (riešenie zatiaľ neviem)
Riešenie pre otváranie pripojených .pdf: - treba si do wine stiahnuť a nainštalovať win. verziu adobereader ver. 9.5 (testoval som viacero verzii, staršie aj novšie, iba s touto mi to funguje)
napr. odtiaľto: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/reader/win/9.x/

- šablóny dokumentov
šablóny sú uložené v adresári /home/USER/.wine/drive_c/Program Files/PROFIT/Templates vo formáte .rtf.
Bez MSO si žiaľ novú šablónu nevytvoríte a ani ich z tohoto adresára neupravíte.
Riešením je vstavaný editor, ktorý síce neposkytuje príliž veľa možností ale na základné veci postačuje.
Opravil a upravil som napr. niekoľko šablón [SVK]. Odoslal som ich výrobcovi sw, ak prejdú kontrolou, možno sa raz objavia v niektorej aktualizácii.
Ešte na niektorých pracujem Potom ich sem vložím aj na stiahnutie.
S niektorými šablónami však neviem pohnúť. Napr. šablóna pre tlač poštového poukazu (složenka) alebo podací lístok. Pre [SVK] treba vytvoriť úplne nové a bez MSO to žiaľ nepôjde. Ak vlastníte niekto tento sw, mohli by ste šablóny vytvoriť a umiestniť ich sem.
Naposledy upravil(a) kamowski dne 30 kvě 2015, 11:34, celkem upraveno 2 x.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu

#55 Příspěvek od kamowski » 17 bře 2014, 13:06

funkcia "Poznámky"
pri mnohých záznamoch je možné pripojiť okrem "tlačenej" aj skrytú poznámku
táto funkcia poskytuje rôzne využitie,
- napr. pri cenových ponukách si tam viem poznačiť, že zákazník má záujem ale musím ho ešte kontaktovať
- pri odoslaní tovaru si viem poznačiť dátum aj čas odoslania, ....
pre zobrazenie v prehľadoch si v ľavom panely zvoľte "Sloupce" a označte "Poznámka 2 (skrytá)
v menu Systém > Hledat si viem tieto poznámky v prípade potreby vyhľadať

jaxx
Příspěvky: 1
Registrován: 22 lis 2014, 20:59

Re: Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

#56 Příspěvek od jaxx » 22 lis 2014, 21:16

Bohužel mi nefungují tisky. Profit neotevře šablonu.
Něvíte prosím někdo, jak postupovat při:
RichText error
- Load rich text edit modul error

Díky moc za jakoukoli radu.

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

#57 Příspěvek od kamowski » 01 pro 2014, 06:30

zatiaľ mi otvorilo všetky šablóny, ktoré používam, neskúšal som všetky
neotvorí ti žiadnu šablónu alebo len niektorú konkrétnu?
ak žiadnu, urobil by som si zálohu a celý sw preinštaloval
ak je problém len s niektorou konkrétnou, obráť sa na výrobcu, verím, že bude reagovať a ak je v nej chyba, tak ju opraví
ak si si niektorú upravoval, vyššie píšem o problémoch s úpravou v časti "- šablóny dokumentov"

Uživatelský avatar
stani
Příspěvky: 73
Registrován: 14 srp 2015, 11:11

Profit v Linuxu a EET

#58 Příspěvek od stani » 26 úno 2017, 12:13

Zdravím,

údajně EET v Profitu nefungovalo, z důvodu že Wine používá běhovou vrstvu z Windows 2000, XP nebo Vista, kde ale nefunguje komunikace (protokoly) s EET.

Chci se tímto zeptat, zda to již funguje s Wine 2.0, který údajně používá vrstvu z novějších Windows?
Naposledy upravil(a) stani dne 26 úno 2017, 12:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 2637
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy
Kontaktovat uživatele:

Re: Profit v Linuxu a EET

#59 Příspěvek od redhawk » 26 úno 2017, 12:26

stani píše:Zdravím,

údajně EET v Profitu nefungovalo, z důvodu že Win používá běhovou vrstvu z Windows 2000, XP nebo Vista, kde ale nefunguje komunikace (protokoly) s EET.

Chci se tímto zeptat, zda to již funguje s Wine 2.0, který údajně používá vrstvu z novějších Windows?
treba vyskusat
Wine totiz pouziva "kniznice" a to funguje inak.
Inak FlexiBee je nativne pod linux
bye bye

kamowski
Velkovezír Mintu
Příspěvky: 1035
Registrován: 01 pro 2012, 16:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Profit v Linuxu a EET

#60 Příspěvek od kamowski » 26 úno 2017, 12:54

stani píše:... že Wine používá běhovou vrstvu z Windows 2000, XP nebo Vista, kde ale nefunguje komunikace (protokoly) s EET.

Chci se tímto zeptat, zda to již funguje s Wine 2.0, který údajně používá vrstvu z novějších Windows?
mám wine 1.8, to sa dokáže tváriť aj ako w10
ako píše redhawk, ak máš možnosť vyskúšaj a napíš, čo si zistil alebo ak nájdeš nejaké iné riešenie

Odpovědět