Stránka 1 z 7

Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

Napsal: 19 lis 2013, 19:34
od czpetr
Ahoj nevíte někdo jak zprovoznit vrstvu wine na 64bit verzi.Jedná se mě abych zprovoznil jeden učetní program profit a nemusím už být závislý na vidlích.Podle jejich techn.podpory je potřeba nainstalovat v terminálu winetricks jet40 mdac28 a pak to vše má fungovat.To jsem udělal a program dokážu nainstalovat přes wine a tím to skončí.Mají to testované na Ubuntu.předem dík za nějakou radu.

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 00:54
od KOLEGA
Wine stačí pouze nainstalovat a pak se spouští programy přes něj. Takže u programu spustíš instalaci, ale po instalaci nejde program spustit?

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 06:22
od Sandy
Profit se mi nepodařilo rozjet přes wine bohuzel.
Ale to neznamená ze to nejde - jen ze jsem nepochodil :(
Zkoušel jsem i na Macu a to samé.
Na Macu jsem hi nakonec "nejak rozjel" přes Crossover, ale stejne to nebylo "ono".
Také zůstávám na win v tomto případe :(

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 06:23
od Sandy
Jeste doplním ale ze se jednalo o USB verzi profitu ;)
At je to komplet.

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 07:16
od czpetr
Taky mám usb verzi profitu a bohužel vše jsem udělal podle návodu profit se nainstaloval ale při spuštění to vypsalo že je už spuštěný a nějaké chybové hlášení to napíšu až budu u pc.že mám restartovat windows bohužel nevím co s tím

Odesláno z mého GT-S7560 pomocí Tapatalk

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 08:10
od Sandy
Je ale s podivem, že pri použití zmíněného Crossoveru to makalo a jak jsem tak pochopil tak crossover je v podstate "jen vyladěné a připravené vine" :)

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 10:47
od jarek163
Zdravím
Nevím jestli mnou popsaný postup bude správný, ale místní administrátoři nás nutí pracovat samostatně, tak to zkusím. Je třeba mít k wine nainstalován ještě winetricks, otevřete ho, a postupujte dle screenu
1 - http://imageshack.us/a/img69/7168/uzsq.png
2 - http://imageshack.us/a/img202/6721/fv4x.png
3 - http://imageshack.us/a/img534/3436/qkcg.png instalovat jet40, nejdříve si ale musíte stáhnout z této stránky http://download.cnet.com/Microsoft-Data ... 29498.html exe soubor do složky http://imageshack.us/a/img9/5697/rh4b.png.
Jak je vidět na sreenu č.3 Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.7 se nainstalovaly. Bohužel nemám jak vyzkoušet funkčnost. Pokud je tento postup zavádějící a nefunkční předem se omlouvám...
PS: přes winetrick jsem si podobným způsobem instaloval knihovny Microsoft .NET Framework

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 11:44
od czpetr
Znovu jsem nainstaloval wine,nainstaloval jsem winetrick a stáhl soubor mdac_typ.exe který jsem nainstaloval.Chci se zeptat jak se dostanu do nastavení winetricku jak je to vidět ve screenu 1,2,3 abych tam mohl zaškrtnout co je potřeba?Instaloval jsem to přes správce souboru a píše že ho mám nainstalovaný.

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 12:00
od jarek163

Re: wine

Napsal: 20 lis 2013, 12:18
od czpetr
je to divné ale v záložce ostatní ho nemám a když ho dám vyhledat tak nenajde nic a když ho hledám a chci ho vybrat v hledání +nainstalovat tak to vypíše že už je nainstalovaný