Stránka 1 z 1

Acronis True Image 2016 via Grub2

Napsal: 18 pro 2017, 00:10
od Ventero1
Tak jsem to dal do kupy ...

Kód: Vybrat vše

submenu "Acronis True Image 2016"{
	
set menu_color_highlight=yellow/black

	menuentry "Acronis 32bit" {
	search --set=root --file /acronis/dat2.dat
	linux /acronis/dat2.dat lang=8 quiet force_modules=usbhid
	initrd /acronis/dat3.dat /acronis/dat4.dat
}	

	menuentry "Acronis 32bit - System Report" {
	search --set=root --file /acronis/dat6.dat
	linux /acronis/dat6.dat product=system_report lang=8 quiet force_modules=usbhid
	initrd /acronis/dat7.dat /acronis/dat8.dat
}

	menuentry "Acronis 64bit" {
	search --set=root --file /acronis/dat10.dat
	linux /acronis/dat10.dat lang=8 quiet force_modules=usbhid
	initrd /acronis/dat11.dat /acronis/dat12.dat
}
	
	menuentry "Acronis 64bit - System Report" {
	search --set=root --file /acronis/dat14.dat
	linux /acronis/dat14.dat product=system_report lang=8 quiet force_modules=usbhid
	initrd /acronis/dat15.dat /acronis/dat16.dat
}
	}
Jenom jeste prijit na append parametr pro ceskou klavesnici ... (lang=8 je jen ceske prostredi)

Re: Acronis True Image 2016 via Grub2

Napsal: 18 pro 2017, 06:34
od redhawk
otazka, naco je dobre pouzivat acronis?
(pytam sa, pretoze pren som ani na windows ziadne plusy nenasiel oproti clonezile)

Re: Acronis True Image 2016 via Grub2

Napsal: 18 pro 2017, 11:39
od Ventero1
S Clonezillou se mi nepovedlo klonovat z vetsiho disku/oddilu data na mensi. Hledal a hledal a vsude jen ze si podsad zdrojovy oddil v GPrated a pak klonuj. Parametr icds, ktery radi wiki Clonezzily nefungoval tez. No a jenom kvuli zavadeci v mbr, ktery si obnovim rucne min. 2x rychleji je to pak zbytecna ztrata casu - zbytecny program. Zbytek umi i samotny GParted nebo dd a pohodlneji a rychleji. No a Acronis ma uplne pohodli a umi proporcialni vypocet.

Ale jestli vis neco, co jsem nikde nedohledal a Clonezila to prece jen umi, tak se to rad naucim ...

Re: Acronis True Image 2016 via Grub2

Napsal: 18 pro 2017, 12:29
od redhawk
Normalne mi clonezila spravila zo 240GB disku s 80GB dat kopiu na 120GB disk
https://www.backup-utility.com/articles ... -4348.html
popripade
https://serverfault.com/questions/56822 ... ller-disks

acronis mi par krat (verzia 18.0 - 2015) uplne sprasil Windows server R8 kopiu.
Taktiez acronis prasi GPT.

Re: Acronis True Image 2016 via Grub2

Napsal: 18 pro 2017, 20:47
od Ventero1
Tak jak se píše v tom prvním návodu jsem přesně postupoval - proběhl jen výpočet bitmapy a zrušení operace ...

Co se týče druhého návodu "... use gparted to shrink the partition ..." tak to pak už můžu tu partišnu rovnou v gparted překopírovat a pak jen doinstalovat zavaděč- a je to rychlejší, než se proklikat snad deseti položkama v Clonezille ...