Nedá sa nastaviť 100% jas po výmene displeja [vyřešeno novým displejem] Vyřešeno
Re: Nedá sa nastaviť 100% JAS po výmene displeja
AMD Ryzen 5
RADEON RX 6400 dual
RADEON RX 6400 dual
-
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem. Funguje to s bodkou a s akymkolvek cislom. Farby su vsak stale trochu zmenene a obraz je nie vyslovene rozostreny, ale iny. Neviem to presne pomenovat. Asi to budem musiet vratit ak to bude mozne. Nastavenie jasu tlacidlami stale blbne. Da sa nastavit v rozmedzi 90 az 100%, takze nieco tam nie je v poriadku. Ma zmysel preinstalovat system?
Ty si uzivatel, alebo profi radca?
Ty si uzivatel, alebo profi radca?
Novu instalaciu by si mal nechat uplne ako poslednu moznost.
Vyskusaj co napisala lombardo1981 ona je profik,
ja nie.
.
.
-
- Kontaktovat uživatele:
To môže znamenať dve veci. Buď adresár má iný názov alebo tvoja grafická karta túto možnosť zmeny nepodporuje cez backlight (ako je to napríklad pri niektorých proprietárnych ovládačoch od Nvidia; ja osobne takú mám).
Pri prvej možnosti sa dá poľahky zistiť, aký názov ten daný adresár má. Buď sa na dané miesto preklikáš alebo v termináli zadáš príkaz:
Odpoved bola: dell_backlight intel_backlight
To som cele vlozil do prikazoveho riadku namiesto /backlight/, ale stale pise: no such file...
Pokiaľ výstup zostane prázdny, znamená to, že v danom adresári sa žiaden iný adresár nenachádza. Manuálne sa nevytvára!
Takže sa skús pozrieť, či sa v danom adresári nenachádza adresár pod iným názvom. Ak áno, len prispôsob cestu.
Zmena gammy sa dá vykonať pomocou príkazu (hodnoty si samozrejme prispôsob):
V tomto pripade pise nasledovne:
A potom je tu ešte Redshift. Neviem, či si skúšal.[/quote]
Toto sa mi nepodarilo pochopit ako instalovat. Prepacte mi vsetci, nerozumiem tejto tematike az tak ako by sa mi teraz hodilo.
Pri prvej možnosti sa dá poľahky zistiť, aký názov ten daný adresár má. Buď sa na dané miesto preklikáš alebo v termináli zadáš príkaz:
Kód: Vybrat vše
ls /sys/class/backlight
To som cele vlozil do prikazoveho riadku namiesto /backlight/, ale stale pise: no such file...
Pokiaľ výstup zostane prázdny, znamená to, že v danom adresári sa žiaden iný adresár nenachádza. Manuálne sa nevytvára!
Takže sa skús pozrieť, či sa v danom adresári nenachádza adresár pod iným názvom. Ak áno, len prispôsob cestu.
Zmena gammy sa dá vykonať pomocou príkazu (hodnoty si samozrejme prispôsob):
xrandr --output DVI-1 --gamma 1:1:1
warning: output DVI-1 not found; ignoring
xrandr: Need crtc to set gamma on.
Toto sa mi nepodarilo pochopit ako instalovat. Prepacte mi vsetci, nerozumiem tejto tematike az tak ako by sa mi teraz hodilo.
.
Mas tam teda 2 adresare, treba kuknut co je v nich a potom jeden vybrat:
.
Mas tam teda 2 adresare, treba kuknut co je v nich a potom jeden vybrat:
ls /sys/class/backlight/dell_backlight
ls /sys/class/backlight/intel_backlight
.
-
- Kontaktovat uživatele:
V obidvoch adresaroch je to iste. Ked ich vsak zadam do terminalu (skusal som obidva), tak stale pise, ze subor neexistuje:
asan-Latitude-D630 asan # echo 10 > /sys/class/dell_backlight/acpi_video0/brightness
bash: /sys/class/dell_backlight/acpi_video0/brightness: No such file or directory
.
V tej /ceste/k/suboru
nemas acpi_video0
preto musis pouzit co tam mas, napriklad:
alebo
.
V tej /ceste/k/suboru
nemas acpi_video0
preto musis pouzit co tam mas, napriklad:
echo 10 > /sys/class/backlight/dell_backlight/brightness
echo 10 > /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness
.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na dell backlight je odpoved takato (reakcia rovnaka, ci dam 10,15, 20):
Na intel backlight reaguje, ale je jedno, ci dam echo 10, 20, 30, stale je ten jas rovnaky, teda slaby.
echo 10 > /sys/class/backlight/dell_backlight/brightness
bash: echo: write error: Invalid argument
-
- Kontaktovat uživatele:
Chapem to spravne, ze tento prikaz upravuje jas (lebo tento prikaz reaguje):
a ked sa tym zmeni jas a pripadne farby (2 aj 1.5 sposobi prilis velku svetlost a zmeni farby), tak si doupravim gammou tie farby?
Ta gamma funguje:
Ake su zhruba spravne hodnoty?
Mam vsak pocit, ze ked dam tieto dva prikazy po sebe, tak novy prikaz rusi ten povodny, resp. to zase ztmavne a som tam, kde som bol.
xrandr --output LVDS1 --brightness 2
Ta gamma funguje:
xrandr --output LVDS1 --gamma 1:1:1
Mam vsak pocit, ze ked dam tieto dva prikazy po sebe, tak novy prikaz rusi ten povodny, resp. to zase ztmavne a som tam, kde som bol.
-
- Kontaktovat uživatele:
Toto meni farby, ale obraz nikdy nie je jasnejsi. Skusal som myslim uplne vsetky doporucenia, aj nejaku aplikaciu "brightness controller", kde viem toto iste robit plynule (menit farby), ale jas to nikdy nezvysi. Myslim, ze kazda aplikacia vychadza z jasu, ktory je dany na zaciatku, iba ten upravuje smerom hore, alebo dole.
Dakujem za vsetky odpovede. Asi budem musiet vymenit tento displej.
Dakujem za vsetky odpovede. Asi budem musiet vymenit tento displej.