Wifi PRO/Wireless 5100 AGN odpojuje se
-
- Kontaktovat uživatele:
Wifi PRO/Wireless 5100 AGN odpojuje se
Ahoj,
Nedávno jsem udělal menší upgrade notebooku
Neustále jsem měl s dnes už poněkud starším IBM T42 problémy s wifi - klesala rychlost a NTB se odpojoval od sítě (karta intel calexio2 2200bg ) zkoušel jsem upgrade kernelu, prošel jsem snad všechny webovky které se týkaly téhle karty a bezůspěšně. Bylo mi několikrát sděleno že důvodem proč wifi nefunguje je zastaralý HW notebooku. Zkoušel jsem snad všechny verze mintu co jsem našel, pak i ubuntu, lubuntu - výsledek vždy stejný v časovém rozmezí 10minut až 1h začalo padat připojení, a pak vypadlo úplně. Mezitím jsem vyměnil asi 3 wifi routery, a změnil poskytovatele internetu. Výsledek nulový, stále se odpojovalo/padalo, pomohl až restart.
Podotýkám že sedím asi metr od wifi routeru.
Rozhodl jsem se tedy zainvestovat do novějšího notebooku ůplně jiného výrobce s úplně jinou wifi kartou - Elitebook 2530p
nainstaloval jsem mint 17.1 cinnamon a výsledkem bylo že wifi připojení vydrží opět 10minut až cca 1h a pak spadne. Zmizí všechny wifi sítě ze seznamu. Pomůže opět jen restart. Tzn pokud chci využívat připojení k internetu, musím denně asi 10x restartovat notebook.
Zkoušel jsem vypnout power manager wifi karty - bezvýsledně, předpokládám že update kernelu nejspíš opět nepomůže
david@david-HP-EliteBook-2530p ~ $ lshw -c network
WARNING: you should run this program as super-user.
*-network
description: Wireless interface
product: PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
logical name: wlan0
version: 00
serial: 00:26:c6:86:9e:18
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=iwlwifi driverversion=3.13.0-37-generic firmware=8.83.5.1 build 33692 ip=192.168.0.187 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
resources: irq:47 memory:94600000-94601fff
nějaké nápady? Začínám být bezradný, za minulé 4 roky se mi nepodařilo zprovoznit na mintu wifi ani na jednom notebooku
Díky za jakoukoli pomoc
Nedávno jsem udělal menší upgrade notebooku
Neustále jsem měl s dnes už poněkud starším IBM T42 problémy s wifi - klesala rychlost a NTB se odpojoval od sítě (karta intel calexio2 2200bg ) zkoušel jsem upgrade kernelu, prošel jsem snad všechny webovky které se týkaly téhle karty a bezůspěšně. Bylo mi několikrát sděleno že důvodem proč wifi nefunguje je zastaralý HW notebooku. Zkoušel jsem snad všechny verze mintu co jsem našel, pak i ubuntu, lubuntu - výsledek vždy stejný v časovém rozmezí 10minut až 1h začalo padat připojení, a pak vypadlo úplně. Mezitím jsem vyměnil asi 3 wifi routery, a změnil poskytovatele internetu. Výsledek nulový, stále se odpojovalo/padalo, pomohl až restart.
Rozhodl jsem se tedy zainvestovat do novějšího notebooku ůplně jiného výrobce s úplně jinou wifi kartou - Elitebook 2530p
nainstaloval jsem mint 17.1 cinnamon a výsledkem bylo že wifi připojení vydrží opět 10minut až cca 1h a pak spadne. Zmizí všechny wifi sítě ze seznamu. Pomůže opět jen restart. Tzn pokud chci využívat připojení k internetu, musím denně asi 10x restartovat notebook.
Zkoušel jsem vypnout power manager wifi karty - bezvýsledně, předpokládám že update kernelu nejspíš opět nepomůže
david@david-HP-EliteBook-2530p ~ $ lshw -c network
WARNING: you should run this program as super-user.
*-network
description: Wireless interface
product: PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
logical name: wlan0
version: 00
serial: 00:26:c6:86:9e:18
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=iwlwifi driverversion=3.13.0-37-generic firmware=8.83.5.1 build 33692 ip=192.168.0.187 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
resources: irq:47 memory:94600000-94601fff
nějaké nápady? Začínám být bezradný, za minulé 4 roky se mi nepodařilo zprovoznit na mintu wifi ani na jednom notebooku
Díky za jakoukoli pomoc
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Wifi PRO/Wireless 5100 AGN odpojuje se
wifi připojení opět několikrát spadlo, při pokusu o opětovné připojení vypíše
(32) The access point /org/freedesktop/NetworkManager/AccessPoint/74 was not in the scan list.
zmizely všechny wifi sítě http://prntscr.com/7p0ct7
padá častěji když se snažím něco stáhnout
zkouším vypnout n verzi wifi
(32) The access point /org/freedesktop/NetworkManager/AccessPoint/74 was not in the scan list.
zmizely všechny wifi sítě http://prntscr.com/7p0ct7
padá častěji když se snažím něco stáhnout
zkouším vypnout n verzi wifi
.
Mohol by si ist do nastaveni pre jednotlive wifi siete a Zrusit zaskrtnutie Automaticky pripojit
Treba to pohladat v nastaveni pre konkretnu wifi siet a cez tlacitko Upravit potom Ulozit.
Ja to vypinam pri vsetkych dostupnych sietach aj pre pripojenie po kabli (wired)
Pokial tuto automatiku nevypnem tak sa Network manager stale dokola odpaja a pripaja.
Potom sa pripojis vzdy rucne.
.
Mohol by si ist do nastaveni pre jednotlive wifi siete a Zrusit zaskrtnutie Automaticky pripojit
Treba to pohladat v nastaveni pre konkretnu wifi siet a cez tlacitko Upravit potom Ulozit.
Ja to vypinam pri vsetkych dostupnych sietach aj pre pripojenie po kabli (wired)
Pokial tuto automatiku nevypnem tak sa Network manager stale dokola odpaja a pripaja.
Potom sa pripojis vzdy rucne.
.
.
-
Naopak - nový kernel pomůže, ale nemělo by to být bezhlavé, takže otestovat a pak doplnit i aktualizace. Co se týká wifi, tak mám nyní na flešce tohle:
To, o čem píše menom je pod první volbou - obecné.
Kód: Vybrat vše
system: Host: pc-lojza Kernel: 4.1.0-040100-generic i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.11.8 Distro: Linux Mint 17.1 Rebecca
Machine: System: Hewlett-Packard product: HP ProBook 650 G1
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za reakce
@menom Zrusit zaskrtnutie Automaticky pripojit - teď jsem otestoval a bohužel výsledek stejný, připojený padlo
@juhele2014nový kernel mohu zkusit, ale pochybuji, v podstatě nikdy mi update nepomohl a pochybuji že by teď pomohl
nejspíš mi nezbyde nic jiného, než nainstalovat widle a s Linuxem se rozloučit
vlastní velikost mtu nepomohla, zablokování IPV6 nepomohlo, vypnutí n verze wifi nepomohlo
koukal jsem na http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... nux-mintu/ linky jsou neaktuální a zároveň nevím kterou verzi, mám 64bitový LinuxMint 17.1 (rebecca)
@menom Zrusit zaskrtnutie Automaticky pripojit - teď jsem otestoval a bohužel výsledek stejný, připojený padlo
@juhele2014nový kernel mohu zkusit, ale pochybuji, v podstatě nikdy mi update nepomohl a pochybuji že by teď pomohl
nejspíš mi nezbyde nic jiného, než nainstalovat widle a s Linuxem se rozloučit
vlastní velikost mtu nepomohla, zablokování IPV6 nepomohlo, vypnutí n verze wifi nepomohlo
koukal jsem na http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... nux-mintu/ linky jsou neaktuální a zároveň nevím kterou verzi, mám 64bitový LinuxMint 17.1 (rebecca)
wifi ti padá aj keď si spustíš live mint?
skúšal si aj iné distro, nejakú fedoru, suse alebo hocičo iné?
skúšal si aj iné distro, nejakú fedoru, suse alebo hocičo iné?
Naposledy upravil(a) kamowski dne 05 črc 2015, 17:13, celkem upraveno 1 x.
.
- si 1 meter od routeru - co moze robit problemy - skusit dalej od routeru.
- Chyba moze byt pred routerom (kabel zasuvka ....)
- Dalej nepises ci v Routroch nechavas vsetko v Defaultnych nastaveniach alebo pozivas vlastne nastavenia pre LAN, WAN ....
- Dalej sposob pouzitia - nepripajas naraz mnoho zariadeni - ze to router nezvlada ... ?
.
To co si vymenil - tam chyba nebude - je malo pravdepodobna rovnaka chyba u viacerych routrov a notebookov a 2 Poskytovatelov pripojenia k internetu , jedine spolocne veci su ze:Mezitím jsem vyměnil asi 3 wifi routery, a změnil poskytovatele internetu. Výsledek nulový, stále se odpojovalo/padalo, pomohl až restart.
- si 1 meter od routeru - co moze robit problemy - skusit dalej od routeru.
- Chyba moze byt pred routerom (kabel zasuvka ....)
- Dalej nepises ci v Routroch nechavas vsetko v Defaultnych nastaveniach alebo pozivas vlastne nastavenia pre LAN, WAN ....
- Dalej sposob pouzitia - nepripajas naraz mnoho zariadeni - ze to router nezvlada ... ?
.
.
-
- Kontaktovat uživatele:
@ menom vypadává to blíž i dál, na jiných OS bez problémů, k nastavení wifi routeru přístup nemám
@ kamowski jinou distribuci jsem nezkoušel, pouze distribuce založené na ubuntu - vždy ten stejný problém, mám strach že bych si s tím neporadil
ale zkusit můžu
dost mě mrzí dosavadní zkušenosti s Linuxem
jinak moc nechápu jedno - mam 64bitový intel C2D a obrazy ke stažení jsou i386 32bit a AMD64 64bit
který bych měl tedy stáhnout? mám 64bitový intel CPU
@ kamowski jinou distribuci jsem nezkoušel, pouze distribuce založené na ubuntu - vždy ten stejný problém, mám strach že bych si s tím neporadil

dost mě mrzí dosavadní zkušenosti s Linuxem
jinak moc nechápu jedno - mam 64bitový intel C2D a obrazy ke stažení jsou i386 32bit a AMD64 64bit
který bych měl tedy stáhnout? mám 64bitový intel CPU
i386 32bit ti pôjde aj na 64bit mašine
ale stiahol by som AMD64 64bit
preto sa pýtam na tie iné distrá, aby sme vedeli, či je to problém ubuntu, všeobecne linuxovej podpory pre tú kartu alebo ...
tak ešte raz:
1) mal si problém aj pri spustení live LM?
2) ak nie, inštaluješ po nainštalovaní LM nejaké ovládače?
3) stiahni si nejakú fedoru a skús live, či pôjde wifi
ale stiahol by som AMD64 64bit
preto sa pýtam na tie iné distrá, aby sme vedeli, či je to problém ubuntu, všeobecne linuxovej podpory pre tú kartu alebo ...
tak ešte raz:
1) mal si problém aj pri spustení live LM?
2) ak nie, inštaluješ po nainštalovaní LM nejaké ovládače?
3) stiahni si nejakú fedoru a skús live, či pôjde wifi
-
- Kontaktovat uživatele:
u Live DVD s LM se problém neprojevil, testoval jsem asi 2 hodiny, ale mohla to být náhoda
ovladače jsem žádné nepřidával, LM co tu je je čistá instalačka + aktualizace + skype, řekl bych že se to po aktualizacích spíš zhoršilo
Zkusím live DVD Debianu
ovladače jsem žádné nepřidával, LM co tu je je čistá instalačka + aktualizace + skype, řekl bych že se to po aktualizacích spíš zhoršilo
Zkusím live DVD Debianu