Artefakty v obraze po probucení ze spánku Mint 17.2 Cinnamon
Artefakty v obraze po probucení ze spánku Mint 17.2 Cinnamon
Ahoj lidi. Měl bych malý problém s Linux Mint 17.2 64-b Cinnamon. Potřebuji používat na stolním pc uspání do paměti,pač manželka nechává pc zbytečně zaplé celý den i když tam není. Automatické Uspání pc po 1Hod funguje perfektně i probuzení nicméně po probuzení je plocha plná artefaktů a pomůže jen restart Cinnamonu pomocí příkazu sudo pkill -HUP -f "cinnamon --replace" Chci se Vás zeptat zda nevíte do jakého konfiguračního souboru tento příkaz zadat, aby se prováděl automaticky po probuzení ze spánku. Díky. V pc je grafika AMD Radeon HD6870 s nesvobodnými ovladači a problém vznikl nejspíš tady. Svobodný ovladač používat nechci. Díky za reakce.
Re: Artefakty v obraze po probucení ze spánku Mint 17.2 Cinn
Mám rovnaký problém, po 1. uspaní a prebudení artefakty, po oprave plochy a následne 2. uspaní a prebudení už bez chýb, po 3. uspaní a prebudení bez chýb a po 4. uspaní počítač nevypne úplně, všetky 3 vetráky (matičná doska, grafika a zdroj) bežia v nejakých minimálnych otáčkach. Ovladač mám proprietárny 2:15.200-0ubuntu0.5, Od 17 verzie mi to robí stále, 16 to nerobila. Tak snáď od 18. to zase bude nejako fungovať...
LM17.2 64bit Cinnamon, Kern. 3.16.0-38, i5-2320 CPU@ 3.00GHz x 4 int.VGA, ATI HD 6770 1GB DDR5-128bit, 4GB RAM, GIGABYTE P67A-D3 P67 s1155 DDR3
Mne staci kliknut pravym tlacitkom mysi na obrazovke a nastavit nejake pozadie. Potom to ide normalne.
Díky za popostrčení. U mě taky funguje,po probuzení,když plocha má artefakty změnit obrázek plochy. Tak jsem nastavil automatickou změnu pozadí po 1 minutě a za minutku po probuzení je plocha už o.k.