Proprietarní ovladač pro již nepodporovanou GK

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
MadJazz

Proprietarní ovladač pro již nepodporovanou GK

#1 Příspěvek od MadJazz »

Zdravím. LM 17.2 Cinnamon vs. Radeon 4500 která už není podporovaná v aktuálních Catalystech. Poslední verze kde je obsažen ovladač 13.1 Pokoušel jsem se instalovat podle této stránky http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2135623&page=2 Bohužel vytvořený balíček není v pořádku. Nějaká rada?
MadJazz

Re: Proprietarní ovladač pro již nepodporovanou GK

#3 Příspěvek od MadJazz »

Takhle jsem to zkoušel napoprvé. Odstranil jsem svobodnej ovladač a při použití aktuálních Catalystů jen hláška že nebyl nalezen podporovaný HW. Oni to po té verzi verzi 13.1 "ořezali" o starej balast nejspíš. Asi jsem tu instalaci dojebal kompletně, protože po lognutí a najetí do systému vždy na stejném místě zatuhne (zhruba když testuje aktualizace). Formát, reinstal a projedu šuplíky, možná tam bude stará Nvidie, která bude vstřícnější (a méně výkoná). :roll: Pokud má někdo ideu co s tím, ještě ten disk nechám chvíli uležet.
MadJazz

Re: Proprietarní ovladač pro již nepodporovanou GK

#4 Příspěvek od MadJazz »

Nemám aktuálně mnoho času ale pokud by někdo řešil podobný problém, nechť se podívá sem http://wiki.ubuntu.cz/grafick%C3%A9_karty_amd

"Pro grafické karty z řad HD 2xxx - 4xxx udržuje společnost AMD tzv. legacy branch ovladačů. Mmj. to znamená, že nové ovladače pro tyto karty vycházejí nepravidelně, avšak i s novým ovladačem z Legacy branch karta v novém Ubuntu použít nepůjde, protože nepodporuje nové verze jádra a xserveru. Např. Legacy branch 13.1 v Ubuntu 12.10 nefunguje, ale klasický Catalyst určený pro karty série 5xxx a vyšší pojede bez problémů."

Níže v článku je popsána možnost jak tam ovladač na vlastní nebezpečí nacpat. Budu pokusovat o víkendu.
Zamčeno