Linux Mint z pohledu laika

Obecné dotazy nebo názory k distribuci Linux Mint
Umístěním dotazu do vhodně zvoleného fóra níže urychlíte jeho řešení.
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
milhouse
Příspěvky: 272
Registrován: 03 úno 2015, 09:52

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#11 Příspěvek od milhouse »

:)

Obrázek
"...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Uživatelský avatar
amenhotep
Příspěvky: 21
Registrován: 22 čer 2014, 10:17

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#12 Příspěvek od amenhotep »

Co mě nejvíc mrzí,že jsem nepřešel na linux mnohem mnohem dřív!!!!!!

Uživatelský avatar
Allconius
Příspěvky: 820
Registrován: 06 čer 2013, 18:42
Bydliště: Brno

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#13 Příspěvek od Allconius »

No já měl problém v tom, že počítač nepoužívám sám, tudíž každá chyba přinesla spravedlivý trest, podařilo se mi třeba totálně rozbít grafické ovladače a končil jsem pak ve 2 ráno aby to druhej den jelo :-) Teď jsem zjistil, že překážkou jsou kupodivu chlapi. Že to jsou větší bábovky než ženský. Těm jde většinou o to aby to jelo, ale nemusí to vypadat úplně stejně jak předtím. Teď jsem přeinstalovával pc a kamoš tam vyžadoval W7 jak tam bylo "aby tam měl stejný okna a nabídky" a jeho manželce to bylo fuk klidně by tam měla linux. Taxem tam musel dát Wydle :-)
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64

Uživatelský avatar
paveha
Příspěvky: 17
Registrován: 07 zář 2015, 18:09
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#14 Příspěvek od paveha »

Tak jsem se trochu pobavil, při hledání informací :D . Nemohu se považovat za odborníka, takže jsem také Linuxový laik. Zkusil jsem Linux v roce 2006 a můžu upřímně říct, že to byla má pohodlnost proč jsem ho zavrhnul. A tak to zkouším teď znova, po tom co jsem zkusil Win 10 a zděsilo mě to, co všechno se odesílá do uložiště Microsoftu. :shock: :shock:
A tak opět začínám laškovat s Linuxem. Výčet toho, co by, jak by, proč by atd je zábavný. Začínal jsem s MS DOS a oproti tomu je Linux procházka růžovou zahradou. Žádná uniformita s mantinely, je daný základ, který si může každý přetvořit tak jak chce, jen se o danou věc musí trochu zajímat aby se dopracoval k touženému výsledku. Jediné co já bych jako laik Linuxu vytkl, je absence plné jazykové podpory. Ale vzhledem k tomu, že je to svobodný software je to nepatrný nedostatek.
A tak jak se říká, na stará kolena se budu znova učit dávno zapomenuté věci. :D :lol:
Přišel jsem, viděl jsem, přečetl jsem :o :o Nechápu, odcházím :D :D

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#15 Příspěvek od Mojmec »

Tak jsem znovu po roce tady a testuju novej Cinamon,zatim jen LIVE,ale jsem prijemne prekvapen,vsecko funguje,dokonce i zvukovka,ktera je nestandartni a prece hraje.
Tak doufam,ze rozchodim i ostatni potrebne veci a vsecko bude fungovat i po instalaci,minule to bouzel tak nebylo.Jsem pln optimismu a tesim se na ostre zkousky.Budte pripraveni,urcite budu potrebovat poradit :-D
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

miroslav42
Příspěvky: 11
Registrován: 18 říj 2015, 11:01
Bydliště: Brno

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#16 Příspěvek od miroslav42 »

Zdravím všechny příznivce Linuxu,ke kterým bych se rád přidal.Mám den nainstalovanou "Rafaelu" a jsem z ní naprosto unesen.Instalace proběhla oproti Win velmi rychle,nemusel jsem se pídit po driverech a v podstatě okamžitě vše šlapalo,včetně tiskárny.Instalaci jsem provedl na Lifebook 8110,oproti Win,které tam byly,je to mnohem rychlejší.Nakonec jsem zrušil i dualboot.S mými znalostmi,mně to plně Win nenahradí,snad čas něco ukáže.Zatím jsem pročet toto forum,i WIKI odzkoušel co se dalo ,něco se mi podařilo,něco ne.Budu mít hodně dotazů,s vědomím,že sám ničím nepřispěji.
Podařilo se mně nainstalovat Conky Manager,ale přestal fungovat.Tak jsem ho odebral a nainstaloval znova,ale stále tam jen běhá nudle,co prohledává adresáře,nejde stopnout.Nebylo to instalováno z repozitáře,ale z Terminálu.
http://www.linux-mint-czech.cz/conky-ma ... a-widgetu/
Dále mě zlobí Firefox,při minimalizaci by se snad měl minimalizovat na lištu,ale on se zavře.Ted si nejsem jistý,jestli to dělal od začátku.Přišel jsem na to,když,jsem se snažil okopírovat nějakou řádku do Terminálu.To stejné dělá i Terminál,vzhledem k tomu,že si s tím celý den hraji,je možné,že jsem to řádně rozvrtal.
Ve "Správci software" jsem vyhledal GoogleEarth,píše nainstalovano (60kb),co je zapotřebí ještě provést?
Právě jsem objevil "Sledování systému",byl tam 2x spuštěný Conky Manager,zastavil jsem ho,ale nic se nestalo,stále prohledává adresáře.Děkuji za odpověd.

miroslav42
Příspěvky: 11
Registrován: 18 říj 2015, 11:01
Bydliště: Brno

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#17 Příspěvek od miroslav42 »

Tu část s minimalizací jsem vyřešil,obnova apletu na liště tomu pomohla.

Conky Manager opět funguje,nefunkčnost trvala,pokud bylo maximalizované jeho okno a jeho spodní strana se dotýkala lišty.

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#18 Příspěvek od Mojmec »

Abych se aktualizoval,používám úspěšně Mint už asi měsíc,zatím co potřebuji funguje a co aktuálně nutně nepotřebuji nechám bud na dobu až to potřebovat budu (tiskárna,skener atd...) nebo až nebudu vědět co dělat a bude venku hnusně nebo zima.jediný hw problém mám s interní wifinou,ale nutně ji nepotřebuji a už vím,že změna ovladačů dokáže rozvrtat celej systém.Přečetl jsem o tom spousty a nechám to spát,dokud nebudu zkušenější.Nechce se mi znova přeinstalovávat,to si radši koupím novou wifku,která bude šlapat bez problémů.Trošku mi chybí hláška o připojení hw do usb nebo nalezení nějaké nové věci.Ono to prostě všechno hned funguje a ani mi to nedá vědět :mrgreen: Časem mám v plánu zalinuxovat celou rodinu,až na mne jsou to běžní uživatelé,kteří jen surfují na netu,občas nějaká hra,vetšinou taky prohlížečová,film,maily...prostě nic co by linux nezládl a klikací uživatel taky.Dokonce mi to známý pochválil,že mám pěkně naskinované widle :mrgreen: Prej kde jsem vzal takový vzhled ? Tak jsem mu půjčil dvd at si z něj nabootuje a dá mi vědět. Dcera už jede dualboot a až najde v linuxu kreslící program,kterej jí sedne tak jak ten ve widlích,tak prý nevidí problém přejít komplet na linux.
A hlavně co se mi líbí na linuxu je ten známej vtip.
Jaký je rozdíl ve spouštění linuxu a windows ?
asi 10 minut v závislosti na stáří vindowsů.
Windowsák si zapne pc,jde si udělat kafe a když pak přijde tak ještě 5 minut čeká než windowsy všecko dochroustají a může je začít používat.
Linuxák zapne pc a než napustí vodu do konvice systém je nastartovanej a funkční. :lol: :lol: :lol:
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

Mojmec
Příspěvky: 17
Registrován: 29 zář 2015, 14:40

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#19 Příspěvek od Mojmec »

No a ty aktualizace,to je úplná nááádhera oproti widlím,cca. 15 minut dle rychlosti stahování a systém je aktuální.Nedávno jsem instaloval win7 někomu do pc a čistá instalace 90 minut jenom HLEDALA nové aktualizace a další 2 HODINY !!!!!!!!! se to instalovalo.no hroznej opruz,ale byl to známej,tak jsem mu ty 3 hodky neúčtoval.Náš zákazník,náš pán,poradíme,posloužíme,nabídneme linux >> nechce,no tak dáme ty windousy,on pak zase přijde a bude vejdělek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Linux Mint Cinnamon 64-bit,AMD Phenom II X4 965,AMD/ATI Radeon HD 6850,M-Audio Revolution 5.1

Kebab

Re: Linux Mint z pohledu lajka

#20 Příspěvek od Kebab »

... ale
Naposledy upravil(a) Kebab dne 13 čer 2016, 23:07, celkem upraveno 1 x.

Zamčeno