Dost mi zde teď chybí postranní panel. Nenašel jsem nikde na fóru, že by to někdo řešil, ale skutečně lze nastavit pozici panelu pouze nahoru a dolu?
Jde mi o to, že mi na 15" notebooku jaksi chybí místo na výšku na monitoru. Např. při spuštěném web prohlížeči mám různými panely zúženou výšku asi o 5 cm a to je docela dost. Když to vezmu odshora: systémový panel, panel s tlačítky prohlížeče, panel karet prohlížeče, adresní řádek (nebo jak se to jmenuje) a panel záložek. Každý z těchto má tak centimetr na výšku.
Ubuntu s Dashem mělo panel vlevo (monitor je široký dost) a navíc tlačítka (zavřít, minimalizovat..) uměly jaksi prolnout do nabídky okna. Až po najetí myší úplně na horní okraj se ukázala nabídka okna (soubor, upravit, zobrazit...). To bylo parádní.
Ještě jedou tedy otázka. Umí Mint Cinnamon jakkoli přesunout panel na okraj obrazovky do svislé polohy?
Popř. umělo by něco podobného jako Ubuntu co jsem popisoval třeba Mate, Kde, Xfce?
Kromě toho zúžení obrazu jsem s Mintem naprosto spokojený, tak doufám, že to půjde doladit.
Děkuji za odpověď