Meld čiastočne nefunkčný [vyřešeno]

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zamčeno
Zpráva
Autor

Meld čiastočne nefunkčný [vyřešeno]

#1 Příspěvek od POST »

Zdravím, už pár hodín sa trápim a neviem prísť na to prečo mi nefunguje Meld (v. 1.84).
Porovnávanie súborov šlape, no porovnávanie adresárov nie. Meld mám nainštalovaný prostredníctvom Synapticu. Používam ho dosť dlho a vždy všetko fungovalo. Ešte dnes ráno mi fungoval, nerobil som zmeny v nastavení ani som nič neaktualizoval. Stalo sa mi to počas práce s meldom a teraz po spustení porovnávania adresárov sa nič nedeje.
Skúšal som preinštalovať Meld i Caju, vyčistil som systém BleachBit no nepomohlo. V systéme nemám inštalované žiadne divočiny, všetko je inštalované cez Synaptic i keď nie najnovšie verzie (snažím sa aby bol systém čo najstabilnejší).
Za každú dobrú radu predom ďakujem.
Prajem pekný deň
20.2 Uma/Mate (1.24.0) 64bit, Jadro 5.4.0-74-generic x86_64
Allconius

Re: Meld čiastočne nefunkčný

#2 Příspěvek od Allconius »

Ahoj, zkoušel jsem instalovat a zatím vypadá všechno OK. A co ti to udělá při porovnání těch adresářů ? Vůbec nezobrazí obsah, nebo se to tváří, že je obsah shodný ?
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64

#3 Příspěvek od POST »

Zdravím, po zvolení dvoch adresárov na porovnanie obsahu stlačím tlačidlo "porovnať" a nič sa nestane.
Dnes ma napadlo "kompletne" odinštalovať meld, vyčistiť systém a po reštarte ho znovu nainštalovať. Dám vedieť ako to dopadlo.
Prajem pekný deň

#4 Příspěvek od POST »

Zdravím. Už to funguje. Po preinštalovaní meldu to nepomohlo. Po odinštalovaní a dôslednom zmazaní všetkého čo po melde ostalo, vrátane vyčistenia systému a novej inštalácie zas meld funguje.

PS: Tak a toto nemám vôbec rád. Keď sa niečo po.... rád by som vedieť čím to bolo a chybe sa v budúcnu vyhnúť. Takto viem že v prípade podobnej chyby mi možno pomôže odinštalovať a nainštalovať. Možno.
Prajem pekný deň
menom

#5 Příspěvek od menom »

POST píše:PS: Tak a toto nemám vôbec rád. Keď sa niečo po.... rád by som vedieť čím to bolo a chybe sa v budúcnu vyhnúť. Takto viem že v prípade podobnej chyby mi možno pomôže odinštalovať a nainštalovať. Možno.
To zazijes este mnoho krat, ze nebudes presne vediet co zlyhalo.
V takychto pripadoch je dobre odinstalovat program ale aj s konfiguracnymi subormi
cez Terminal s pouzitim purge:

Kód: Vybrat vše

sudo apt-get purge Program
Namiesto Program das nazov programu s ktorym su problemy.
Niekedy ani toto nestaci.

.
.

#6 Příspěvek od POST »

Zdravím, ja som to už vela krát zažil (od doby Win 3.1), no nejako si na to nemôžem zvyknúť. Zaujímavé je, že si nepametám takéto problémy (konkr. moja s meldom) z doby DOSu T-602, Supercalc, Volkov comm...
Som len radový užívatel PC, internetu, ... Takže som skôr klikací a terminál používam málokedy. No doporučený postup pre odinštaláciu programu i s konfigurákmi asi budem používať.
Ďakujem.
Prajem pekný deň
Zamčeno