Deepin linux

Problémy s ostatními distribucemi Linuxu než je Linux Mint
Zpráva
Autor
exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#1 Příspěvek od exxp »

Nj, kam se hrabem na číňany ... ani bych se nedivil, kdyby distro co se prosadí přišlo z Číny. Naši ekonomové a historici komixu zjevně nic takovýho nevymyslí ...
A na čem je založený tohle distro?

exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#2 Příspěvek od exxp »

Vypadá to že to chcou postupně překopat od základu

exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#3 Příspěvek od exxp »

Už by to chtělo něco novýho "odlehčenýho" pro BFU - místo XP ... Ubntu je pasé a Mint vychází z Ubuntu

kamowski

Re: Deepin linux

#4 Příspěvek od kamowski »

exxp píše: 15 srp 2017, 21:42 Už by to chtělo něco novýho "odlehčenýho" pro BFU - místo XP ... Ubntu je pasé a Mint vychází z Ubuntu
fúúúú, tak toto malo neuveriteľne rýchly priebeh
exxp sa zaregistroval pred "pár dňami", bleskovo sa zorientoval v problematike a len tak nenápadne, medzi rečou nám oznámil, že to tu môžeme zatvoriť :lol:
nezabudni to oznámiť aj do canonicalu a clemovi do mintu :lol:
teraz čakám, (malo by myslím nasledovať) oznámenie, že vydávaš svoje vlastné distro :lol:
---
vďaka, hneď mám krajší deň :lol: :lol:

exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#5 Příspěvek od exxp »

Prostě že se to Ubuntu neprosadilo tak jak se od toho čekalo řekněme 10 let zpátky a teď už to spíš ztrácí na popularitě a moc se to nevyvíjí. A i když Mint je lepší, tak prostě do těch Win tomu pořád něco chybí - to můžu posoudit i jako BFU.

exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#6 Příspěvek od exxp »

Myslím že po tom co jsem vyzkoušel pár dister, tak bych mohl napsat, v čem zaostávají za Windows. Hry nehraju, v tom to není.
Spíš jde o to, že z hlediska výkonu/odezvy toho prostředí je to prostě pořád půl kroku za Windowsama. To je první věc. A bych chtěl na Linuxu stejnou rychlost jako na Windows, tak musím použít osekaný prostředí jako Lubuntu, kde už je to ovšem hodně za hranou, co se týká použitelnosti. Další věc, která se nijak nezměnila za těch 10 let, co opakovaně zkouším Linuxy - zobrazování fontů. Ostatně na tom nakonec ztroskotalo moje aktuální "testování". A poslední věc - programy - pod Windows prostě jsou lepší programy, nebo lepší verze programů co jsou portované i pod Linuxem. Např. f.lux vs. redshift, MPC-HC vs. VLC, Firefox v Linuxu neumožňující záložky nahoře.
I když BFU jako já dokáže nastavit různé věci, dokonce když se mně nelíbí třeba nějaká barva, tak vlezu i do těch konfiguráků apod. - tak stejně to pořád na něco naráží - tipuji že to bude někde v těch Xkách - prostě pravěká architektura, přes kterou nejede vlak a původní tvůrci už asi vymřeli, tak s tím už nikdo nic neudělá :D

exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#7 Příspěvek od exxp »

Když kliknu na Windows Explorer (složka) tak naskočí okamžitě, když kliknu na Notepad, tak startuje okamžitě, když kliknu na "Přidat odebrat programy" tak to startuje okamžitě.
Ve všech Linuxech co jsem zkoušel, tak spouštění i těch nejjednodušších aplikací prostě má určité zpoždění - i kdyby půl vetřiny, ale prostě tam je. "Přidat odebrat programy" - tedy třeba Synaptic - to než se spustí ...
Prostě těch dister jsem zkoušel dost a všechny byly tak o 50 % v reakcích pomalejší než Win7. A to nesrovnávám s WinXP starším železe - tam to bylo spíš řádově pomalejší ...
Prostě vždy jsem u toho Linuxu strávil několik dní, progoogloval a prohledal spoustu návodů a diskuzí, ale nikdy se mně to nepodařilo dostat na srovnatelnou FUNKČNOST jako ve Windowsech.

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Deepin linux

#8 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Lombardo - pěkně si se rozjela, to jo ... ;) Ale pohled toho chlapce chápu, mladý a neklidný takový zkrátka jsou, to je v poho. Co je pozitivní - chce se učit, hledá, občas nachází, pak zase hledá, to je furt dokola. Já přešel na linux (doma) už asi definitivně, widle jsou dnes jen herní platforma, a jako skalní fanoušek fotošopu bych na nich provozoval jen tohle, nic jinýho ... Ale porovnávat widle x linux, to je na dlouho. Ono ouplně stačí, kolik peněz zahučelo za ty léta do PC techniky (desítky tisíc, ani to nebudu počítat), ale co by možná bylo trochu určující, je třeba literatura (papírová), tím myslím, kolik má doma BFU publikací na téma Výpočetní technika + nějaká omáčka okolo. To by částečně ukazovalo, že se chce uživatel posunout a vzdělávat, což je samozřejmě správný. Tak - a já se nyní nejspíš posunu směr postel ... ;)

exxp
Příspěvky: 92
Registrován: 29 črc 2017, 20:49

Re: Deepin linux

#9 Příspěvek od exxp »

Ve Windows stačí jediný nastavení - ve WinXP asi na 4 kliknutí myší - "optimalizovat pro výkon" - resp. ve Win7 klávesa Win, "upravit vzhled ...", optimalizovat pro výkon + ponechat "vyhladit hrany písem ...". To je celé kouzlo, práce asi tak na 10 vteřin a máte systém, který je na stejném železe rychlejší než jakýkoli BFU Linux. Zkoušel jsem za posledních 10 let řadu různých "Linuxů" asi na 4 různých počítačích od AMD 900MHz 256 MB RAM (už ani nevím přesně) až po Intel E7500 4GB RAM a prostě s tím Linuxem to nikdy neklaplo. Pravda je, že XP jsem měl vždy upravený nLitem, ale teď co mám doma ten E7500 s Win7, tak tam je pouze ta úprava vzhledu a zkoušel jsem tam Mint Xfce a MX16 a prostě ta odezva byla jak jsem napsal o těch 50 % pomalejší - od bootování až po spouštění aplikací.
Mně je to jedno - Linux vs. Windows - pokud by byl nějaký Linux co by mně vyhovoval víc - tedy stačí ta rychlost + čitelné fonty, tak klidně zapomenu na Windows. Nemám ani k jednomu systému nějaký osobní vztah. Win7 jsem nechtěl protože je to ve srovnání s WinXP moloch a předpokládal jsem, že Linux bude rychlejší a nahradí XPčka, který už nemají podporu pro řadu programů, hlavně Pale Moon ...
"Filozofie" Linuxu se mně líbí - tedy hlavně že je to open source a vývoj je takový živelný, spousta "forků" ... a taky používám i na Windows v podstatě jenom free a open source programy. Takže když bysme to vzali emotivně, tak jsem pro Linux - jinak bych to pořád nezkoušel, ale rozumově prostě zatím vyhrává Windows.

Livan
Příspěvky: 317
Registrován: 16 kvě 2014, 21:15

Re: Deepin linux

#10 Příspěvek od Livan »

Neviem aké máš Ty skúsenosti s bootovaním Linuxu a Windows ale ja mám na notebooku Samsung s AMD procesorom 3410 dualboot Win10/LM XFCE a štart do windows trvá 1 minutu 40 s a do Linuxu 13 s. Windows máva často nastavené, že pri vypnutí nevypne ale iba hybernuje a to sa potom nedá priamo porovnávať, pretože plné bootovanie je niečo iné ako zobudenie sa z hybernácie.

Zamčeno