Skype beta čeština

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zamčeno
Zpráva
Autor
pavel56jh
Kontaktovat uživatele:

Skype beta čeština

#1 Příspěvek od pavel56jh »

Nainstaloval jsem Skype, nenabízí češtinu. ve verzi pro win je normálně v nabídce. Jde ji nějak domatlat? Nerad bych vše přeinstalovával, je to nová instalace pro známou se spoustou věcí s kterými se bojuje, šel bych rád najisto.
Lenovo Z70-80 i5,16GB RAM, 256 SSD, LM Cinnamon 21.3
Ben

Re: Skype beta čeština

#2 Příspěvek od Ben »

Skype pro Linux 4.3 je stále funkční...
pavel56jh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pavel56jh »

Skype pro Linux 4.3 je stále funkční...

Kam na něj? Všude, kde jsem hledal na mne vyskočilo, že mrkvosoft ukončil tuším 2.1.17 verzi 4.x a je jen beta. Pokud použiju něco jiného, bude to spolupracovat se Skype? Do těhle věcí nevidím, nemám Skype, ICQ, Xichtbůůk.
kamowski

#4 Příspěvek od kamowski »

a plugin do pidginu?
https://www.linux-mint-czech.cz/2015/08 ... in-plugin/
ten návod som písal v čase LM17.2 ale funguje aj na LM 18.2, teraz som si to overoval
tú poslednú časť návodu, ktorá začína "LM17.2 obsahuje Pidgin s libpurple 2.10.9..." vynechaj, už nie je potrebná
pavel56jh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pavel56jh »

Přidal jsem plugin, něco je špatně. Sehnal jsem kolegyni, které běží skype neustále, vidím ji, ale můžu jí poslat jen zprávu, audio/video hovor mám zašedivělý. nejde ani nijak vyzkoušet volání + kamera jako u skypu. Neměl by někdo návod jak na Skype 4.3, to ona umí, bylo by minimum komplikací.
caine

#6 Příspěvek od caine »

Moc děkuju za návod, jak nainstalovat "starý" Skype 4.3.
Instalace proběhla bez problémů (alespoň terminál nic nehlásil). Ikonka Skype se objevila normálně v nabídce všech aplikací. Přihlášení i odhlášení také v pohodě, ale...
Od té doby, kdykoli jsem chtěl otevřít terminál, začal se spouštět i Skype!!! Navíc v okně terminálu jen blikal kursor, jakoby právě probíhal nějaký proces! A k dovršení všeho, po zavření terminálu mi zmizela i všechna otevřená okna a programy dole v panelu!!
(Skoro jsem se bál to sem psát, že budu za blázna... a jako takovému mi bude třeba propříště zablokován přístup :-D )
Ale pak jsem si pozorně s Gogolem prošel celý ten návod, na který odkazujete, a tam nalezl také jednoho takového "šťastlivce", jako jsem já. Stalo se mu přesně totéž.
(A dva blázni... to už je vlastně malý důkaz skoronormálnosti, takže píšu).
Nakonec jsem se dopřekládal k tomu, že pomohlo otevřít txt. editorem v domovském adresáři skrytý soubor:
.bashrc
a tam vymazat (někde na konci) řádku:
LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/i386-linux-gnu/ /usr/bin/skype
Tak to sem raději za tepla napráším... kdyby se tu taky ještě někdo "zbláznil".
A možná i proto, že... jak jste řekl:
"Nie bolo by treba … ale vstaň a urob to! :-)
kamowski

#7 Příspěvek od kamowski »

caine píše: 03 lis 2017, 08:56 ...Tak to sem raději za tepla napráším... kdyby se tu taky ještě někdo "zbláznil".
A možná i proto, že... jak jste řekl:
"Nie bolo by treba … ale vstaň a urob to! :-)
normálne mám z toho dobrý pocit :D
ako málo stačí a sme spolu zas o niečo múdrejší, určite sa to niekomu bude hodiť, dnes alebo zajtra
vďaka
Zamčeno