xfce a compton

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 743
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

xfce a compton

#1 Příspěvek od Ventero1 » 01 lis 2017, 10:59

Tak už jsem zase silně frustrován:
Takovou dobu řeším tearing a měl jsem radost když jsem konečně vyzkoušel v live, že xfce s comptonem ho nedělá. Jaké bylo však zklamání, po zjištění, že na nainstalovaném systému ty výsledky až tak dobré nejsou. A když systém restartuji, tak jako by ten compton vůbec nenaběhl ... Tearing je na stejné úrovni. Musím přepnout na něco jiného a zpět na compton - pak je zase tearing slabší ...

Jak je to vůbec možné ??? Má někdo vysvětlení a tip jak dosáhnout nulový tearing, který v live za stejných podmínek byl dosažen a v nainstalovaném systému to funguje tak napůl ???
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: xfce a compton

#2 Příspěvek od lombardo1981 » 01 lis 2017, 11:36

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 743
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#3 Příspěvek od Ventero1 » 01 lis 2017, 15:30

Mam intel na i5 druhe generace. Tipy zacnu zkouset - diky moc.

A to vysvetleni, proc to v live nadherne funguje a v instalaci nikoliv? A proc ten zapnuty compton nenabehne po restartu? Je treba ho rucne pridat do spusteni po startu? Ty opatreni funguji s comptonem ci nejsou na nej vazana a projevit by se mela i v jinych moznostech?

Jeste me udivilo doporuceni vypnuti vert. synchro. To je prece to co zpusobuje tearing, kdyz nefunguje?

Trochu me to mate, tak se nezlob, ze se ptam - nezpochybnuji tve znalosti ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: xfce a compton

#4 Příspěvek od lombardo1981 » 01 lis 2017, 16:12

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3028
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: xfce a compton

#5 Příspěvek od redhawk » 01 lis 2017, 17:10

Ventero1 píše:
01 lis 2017, 15:30
Jeste me udivilo doporuceni vypnuti vert. synchro. To je prece to co zpusobuje tearing, kdyz nefunguje?
v-sync umoznuje refresh aj mimo cyklu synchronizacie (obvykle 60-100Hz) co aj v hrach obmedzuje FPS (60Hz= max 60FPS)

cize by malo pomoct riesenie:
v terminali editovat

Kód: Vybrat vše

sudo xed /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
v danom subore doplnit text:

Kód: Vybrat vše

Section "Device"
   Identifier  "Intel Graphics"
   Driver      "intel"
   Option      "AccelMethod" "SNA"
   Option      "TearFree"    "true"
EndSection
cim sa vytvori sekundarny config a ten by mal zabranit tearingu (Option "TearFree" "true")

nasledne restart

riesenie prevzate z linuxmint.com / tutorials
POZOR IBA PRE LM 18.x
Ventero1 píše:
01 lis 2017, 15:30
A to vysvetleni, proc to v live nadherne funguje a v instalaci nikoliv?
pretoze Live je urobene s naloadovanymi vsetkymi ovladacmi a nastavenim na univerzalne veci (nrvie sa aky konkretne je dany PC)
Vzdy sa da system doladit (systemd, xorg, ovladace atd.)
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 562
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: xfce a compton

#6 Příspěvek od lombardo1981 » 01 lis 2017, 17:24

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
redhawk
Guru Mintu
Příspěvky: 3028
Registrován: 12 led 2016, 19:14
Bydliště: ako kedy

Re: xfce a compton

#7 Příspěvek od redhawk » 01 lis 2017, 20:48

to vyzera zaujimavo.
Dik, pozriem to.
Pravděpodobně kecám.
Hlúposť užívateľa je úmerná jeho právam.
Podstatou pirátstva nie je túžba ľudí kradnúť, ale neschopnosť predať im veci, ktoré chcú.

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 743
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#8 Příspěvek od Ventero1 » 02 lis 2017, 00:05

Tak mam co zkouset - diky.

Jeste me napada, jestli by lecos neudelal lepsi driver - jestli je? Spravce ovladacu mi nic nenabidl - jestli neco nabizi - protoze se tam ani neobjevilo hlaseni, ze nejsou k dispozici zadne proprietalni drivery jako v Xubu - tak jestli to v Mintu neni jeste jinde, ale mam tusim Intel HD3000. Tak jestli na to neni pro 17.3 nejaky ten microcode?

To by asi mohlo zajistit nejen lepsi vysledek ohl. tearingu, ale myslim tez usporu energie a treba i snizeni teploty. Nebo se mylim?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 743
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#9 Příspěvek od Ventero1 » 09 lis 2017, 10:08

Kód: Vybrat vše

/etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Tak v Xubuntu jsem ve složce X11 už nic takového nenašel. Pak mrknu ještě v LM 17.3 xfce na ntb a vyzkuším.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1606
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: xfce a compton

#10 Příspěvek od menom » 09 lis 2017, 13:12

.

Ked tam neni adresar tak je mozne ho vytvorit zadanim prikazu do terminalu:

Kód: Vybrat vše

sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d
Potom vytvorit subor 20-intel.conf v ceste /etc/X11/xorg.conf.d/

Kód: Vybrat vše

sudo touch /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Nasledne upravit subor 20-intel.conf v dakom Editore .

.

Odpovědět