xfce a compton

Diskuze o ostatních prac. prostředích (MATE, Xfce, ...)
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 757
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

xfce a compton

#1 Příspěvek od Ventero1 » 01 lis 2017, 10:59

Tak už jsem zase silně frustrován:
Takovou dobu řeším tearing a měl jsem radost když jsem konečně vyzkoušel v live, že xfce s comptonem ho nedělá. Jaké bylo však zklamání, po zjištění, že na nainstalovaném systému ty výsledky až tak dobré nejsou. A když systém restartuji, tak jako by ten compton vůbec nenaběhl ... Tearing je na stejné úrovni. Musím přepnout na něco jiného a zpět na compton - pak je zase tearing slabší ...

Jak je to vůbec možné ??? Má někdo vysvětlení a tip jak dosáhnout nulový tearing, který v live za stejných podmínek byl dosažen a v nainstalovaném systému to funguje tak napůl ???
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: xfce a compton

#2 Příspěvek od lombardo1981 » 01 lis 2017, 11:36

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 757
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#3 Příspěvek od Ventero1 » 01 lis 2017, 15:30

Mam intel na i5 druhe generace. Tipy zacnu zkouset - diky moc.

A to vysvetleni, proc to v live nadherne funguje a v instalaci nikoliv? A proc ten zapnuty compton nenabehne po restartu? Je treba ho rucne pridat do spusteni po startu? Ty opatreni funguji s comptonem ci nejsou na nej vazana a projevit by se mela i v jinych moznostech?

Jeste me udivilo doporuceni vypnuti vert. synchro. To je prece to co zpusobuje tearing, kdyz nefunguje?

Trochu me to mate, tak se nezlob, ze se ptam - nezpochybnuji tve znalosti ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: xfce a compton

#4 Příspěvek od lombardo1981 » 01 lis 2017, 16:12

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: xfce a compton

#5 Příspěvek od lombardo1981 » 01 lis 2017, 17:24

:poop:
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 24 lis 2017, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 757
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#6 Příspěvek od Ventero1 » 02 lis 2017, 00:05

Tak mam co zkouset - diky.

Jeste me napada, jestli by lecos neudelal lepsi driver - jestli je? Spravce ovladacu mi nic nenabidl - jestli neco nabizi - protoze se tam ani neobjevilo hlaseni, ze nejsou k dispozici zadne proprietalni drivery jako v Xubu - tak jestli to v Mintu neni jeste jinde, ale mam tusim Intel HD3000. Tak jestli na to neni pro 17.3 nejaky ten microcode?

To by asi mohlo zajistit nejen lepsi vysledek ohl. tearingu, ale myslim tez usporu energie a treba i snizeni teploty. Nebo se mylim?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 757
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#7 Příspěvek od Ventero1 » 09 lis 2017, 10:08

Kód: Vybrat vše

/etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Tak v Xubuntu jsem ve složce X11 už nic takového nenašel. Pak mrknu ještě v LM 17.3 xfce na ntb a vyzkuším.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

menom
Guru Mintu
Příspěvky: 1611
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: xfce a compton

#8 Příspěvek od menom » 09 lis 2017, 13:12

.

Ked tam neni adresar tak je mozne ho vytvorit zadanim prikazu do terminalu:

Kód: Vybrat vše

sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d
Potom vytvorit subor 20-intel.conf v ceste /etc/X11/xorg.conf.d/

Kód: Vybrat vše

sudo touch /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Nasledne upravit subor 20-intel.conf v dakom Editore .

.

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 757
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#9 Příspěvek od Ventero1 » 09 lis 2017, 15:56

Aha - muzu ho dodat a bude to fungovat - to me nenapadlo ...

A vite nekdo, jak je to s tim nesvobodnym driverem?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
Ventero1
Vezír Mintu
Příspěvky: 757
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov

Re: xfce a compton

#10 Příspěvek od Ventero1 » 09 lis 2017, 22:18

Vyzkoušeno v Xubuntu 14.04.5 na Intel GK a spokojenost. Jen jsem už pak nepozoroval žádný rozdíl po přidání .drirc - co že to přesně dělá?
Možná by se to projevilo při vyšším rozlišení či snímkování, ale to mi HW už stejně neutáhne.
Pak se vrhnu na NTB s Mint 17.3 xfce - to je jinší mašinka - a tam to také porovnám ...

Ještě se chci zeptat, kde v Mintu xfce najdu konfigurák pro compton? Jaká je syntaxe příkazu pro přidání comptonu do automatického startu aplikací?

Kód: Vybrat vše

compton
nebo

Kód: Vybrat vše

compton -b
nebo

Kód: Vybrat vše

compton &
přičemž tento poslední, někde doporučovaný argument jsem na stránkách manuálu nenašel ...

Jinak Lombardo, Ty jedna linuxová bubenice - údernice, klobouk dolů nad Tvým záběrem a fundovaností! Děláš vůbec něco jinýho, než zkoumáš linuxové systémy ? :D
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Odpovědět