Přehrávání Full HD

Prohlížení, úprava a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Zpráva
Autor
juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Přehrávání Full HD

#21 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: menom
Souhlas. Mám vyzkoušeno, že "zamrzání" se mě dělo nejčastěji na systému běžícím na flešce, jinak se to nestává. Spíš to tipuji na málo RAM, nebo je načaté nějaké železo, ale aby "zamrzla" kalkulačka, to sem ještě neviděl ... :D Mě sice občas spadne Palemoon, ale to není kritický, během pár sekund ho nahodím a jede se dál ...

ps Ať zkusí instalovat Psensor https://delightlylinux.wordpress.com/20 ... e-monitor/ a sleduje teploty, jestli se něco netaví ... ;)

klocek
Příspěvky: 164
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#22 Příspěvek od klocek »

No, ja jsem si s tím systémem připadal jak někdy v roce 2008, kdy jsem začínal s Ubuntu. Tehdá nešlo skoro nic.Rozlišení obrazovky, skype, mic., kamera, myš(tady ale nastavení), tiskárna, vypalovačka... Postupně jsem to vše vyladil a pak to docela fungovalo.

To seknutí nebylo až 2x u každého programu za den. Ale dohromady. Nicméně možná jsem našel program, který to měl/má na svědomí. Thunderbird. Včera jsem ho neměl otevřený a neseklo se mi nic. U té kalkulačky to bylo tak, že jsem na ní klikl a tak 20vt.,než se otevřela. A pak jak se otevřela, tak firefox nereagoval a TB vyhodil hlášku o nečinnosti jakéhosi skriptu a jestli mám počkat než se zavře, nebo jestli ho chci zavřít hned. Zavřel jsem všechny okna a programy. FF než se zavřel, to trvalo tak minutu?... Restart PC a pak už zase vše OK. Kalkulačka se ted otevírá do 1vt.

Mě se zdálo, že je to jako když je málo paměti. Mám 3GB a ve Sledování systému, který šel kupodivu otevřít, to ukazovalo, že je užito tak 40% RAM.

Co se týče Rhythmboxu. Používám ho, bo ho mám nejraděj. Pro mne má nejlepší uspořádání oken, řádků atp. Dal jsem přehrát několik alb po sobě. A po nějaké době mi přestal přehrávat na konci jakési písničky. Musel jsem kliknout na další a pak to zase chvíli hrálo. Do konce nějaké další písničky. Včera ovšem jel tak 5h v kuse.

Budu to sledovat a jak se to chová s tym TB. Každopádně je nová verze od včerejška, už ji mám instalovánu, takže možná ty potíže už odstranili. Když tak dám po čase vědět. Pokud nedám, tak je vše OK.

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Přehrávání Full HD

#23 Příspěvek od Ventero1 »

A swap se upravuje nastavuje jak v tomto pripade ?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

klocek
Příspěvky: 164
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#24 Příspěvek od klocek »

Ještě k té grafické kartě, jestli se mohu vrátit. To škubání v obraze se děje na 95% při rychlejší scéně, když je pohyb v obraze. Video to je 50p snímků/vteřinu a FHD rozlišení. Ovšem když to video překoduju na 25p a nechám FHD, tak už to netrhá. Je tedy jasné, že nestíhá počítač.

Proto se ptám, jestli ta nvidia 210gt je natolik dobrá, aby dala bez potíží těch 50p/vteřinu a FHD? děkuji

Swap zatím nezkouším změnit, chci nejpre potvrdit, jestli je na vině ten TB. I děkuji za tip

klocek
Příspěvky: 164
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#25 Příspěvek od klocek »

po nějaké době používání systému se mi zdá, že se opravdu jedná o zamrzání v důsledku swapování. Zaměřil jsem se na to a zdá se mi, že to ním může být. V kombinaci s 5400ot diskem.... Dal jsem #vm.swappiness=10 a je fakt, že k zamrzání už tak často nedochází. Otvíral jsem okna FF a swap začal nabíhat až někdy u 85%,což před tím bylo mnohem dříve. Zatím děkuji


klocek
Příspěvky: 164
Registrován: 07 úno 2016, 08:45

Re: Přehrávání Full HD

#27 Příspěvek od klocek »

zdravím ve spolek. Vracím se k témě. Problém se zamrzáním byl vyřešen po rozšíření pamětí. Ze 3GB RAM+ něco swap jsem rozšířil na 8GB+nějaký swap a problém je fuč.

FHD přehrávám po té, co jsem vyměnil grafiku za GTX750

Zamčeno