VirtualBox

Diskuze, problémy a zkušenosti s programy, nástroji nebo balíčkovacími systémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Leptor
Příspěvky: 115
Registrován: 13 črc 2016, 10:21

VirtualBox

#1 Příspěvek od Leptor » 04 srp 2018, 19:47

Ahoj,

nemohu nainstalovat VirtualBox, jednak, kdyz ho stahnu z oficialniho webu, tak mi to udela to, co je na obrazku.

Muze mi nekdo poradit, prosim?


Obrázek

Leptor
Příspěvky: 115
Registrován: 13 črc 2016, 10:21

Re: VirtualBox

#2 Příspěvek od Leptor » 04 srp 2018, 19:51

Udelal jsem sudo apt-remove virtualbox a ted mi to pise tohle:


Obrázek

Leptor
Příspěvky: 115
Registrován: 13 črc 2016, 10:21

Re: VirtualBox

#3 Příspěvek od Leptor » 05 srp 2018, 09:17

Problem je vyresen. Odinstaloval jsem vsechnz veci od VB pres Software Manager. Ne pouze z Menu, kde jsem videl pouze jednu vec od VB. Potom jsem nainstaloval SPRAVNOU verzi pro muj ntb OS. A vse funguje.

hank
Příspěvky: 106
Registrován: 10 lis 2015, 16:56

Re: VirtualBox

#4 Příspěvek od hank » 02 říj 2018, 22:21

S dovolením využiju tohoto vlákna ke svému dotazu.

Nedaří se mi správně nainstalovat virtualbox. Hostitel LM 18.3 (kernel 4.15.0-36) Cinnamon, host má být Win7-64. Sice se mi po instalaci přes gdebi zobrazí GUI virtualboxu, ale nenabídne mi vůbec možnost nainstalovat jako hosta 64bitové widle, jenom 32b. Platí pro VB 5.2.18 i 5.1.38 s nainstalovaným extension packem. Dnes jsem si přivezl upgradovaný PC s fungl novou motherboard Asus Prime H270-Pro vč. CPU i3-7100, LM 18.3 mi instaloval načisto z mého x-krát použitého DVD (takže OS na instalačním médiu je OK) dodavatel upgradovaných částí PC, takže na ruce jsem mu nekoukal, ale myslím, že už to někdy dělal :? Jo a poprvé v životě mám na PC UEFI BIOS :mrgreen:

Poraďte mi, prosím, kde mám hledat chybu...

hank
Příspěvky: 106
Registrován: 10 lis 2015, 16:56

Re: VirtualBox

#5 Příspěvek od hank » 02 říj 2018, 23:15

No, i proto jsem napsal, že UEFI, protože vůbec ani nevím, kde bych tam měl informaci o podpoře virtualizace hledat... :x Otevřeně řečeno, čučel jsem do toho UEFI jak tele na nová vrata. :oops:

inxi -F:
Kernel: 4.15.0-36-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.6.7 Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia
Machine: Mobo: ASUSTeK model: PRIME H270-PRO v: Rev X.0x
Bios: American Megatrends v: 0808 date: 07/10/2017
CPU: Dual core Intel Core i3-7100 (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
clock speeds: max: 3900 MHz 1: 800 MHz 2: 800 MHz 3: 800 MHz
4: 800 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GM107 [GeForce GTX 750]
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
Resolution: 1280x1024@60.02hz
GLX Renderer: GeForce GTX 750/PCIe/SSE2
GLX Version: 4.5.0 NVIDIA 384.130
Audio: Card-1 Intel Device a2f0 driver: snd_hda_intel
Card-2 NVIDIA Device 0fbc driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-36-generic
Network: Card: Intel Ethernet Connection (2) I219-V driver: e1000e
IF: enp0s31f6 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
mac: 18:31:bf:09:22:cb
Drives: HDD Total Size: 2250.5GB (35.6% used)
ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 250.1GB
ID-2: /dev/sdb model: WDC_WD20EFRX size: 2000.4GB
Partition: ID-1: / size: 221G used: 7.8G (4%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
ID-2: swap-1 size: 8.45GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda3
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 36C
Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info: Processes: 193 Uptime: 1:53 Memory: 1066.4/7914.2MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Instalační soubor virtualboxu byl ten, co jeho jméno končí ...amd64.deb.

hank
Příspěvky: 106
Registrován: 10 lis 2015, 16:56

Re: VirtualBox

#6 Příspěvek od hank » 02 říj 2018, 23:53

Děkuji. V UEFI to mají naprosto idiotsky zašité v x-té úrovni menu "Advanced Mode\System Agent (SA) Configuration\VT-d", možnosti jsou Disable (nastaveno implicitně)/Enable. Nicméně ani po přepnutí v UEFI to nefunguje. (Starou instalaci VB jsem vymazal z terminálu příkazem sudo apt-get purge Virtualbox*, včetně zbytků příkazem rm -rfv Virtualbox\ VMs/ .Virtualbox , tak snad je to všechno jak má být, včetně velkých/malých písmen...) Pořád se mi nabízí jen 32b virtuální stroj a v GUI Software Manageru vůbec nainstalovaný VB nevidím ... :x

hank
Příspěvky: 106
Registrován: 10 lis 2015, 16:56

Re: VirtualBox

#7 Příspěvek od hank » 03 říj 2018, 00:03

No bodejť. Ona je tam ještě jedna dobře zašitá volba, v menu "Advanced CPU Configuration\Intel Virtualization Technology", kterou je taky nutno nastavit Enabled.

hank
Příspěvky: 106
Registrován: 10 lis 2015, 16:56

Re: VirtualBox

#8 Příspěvek od hank » 03 říj 2018, 00:57

redhawk: Už to funguje. Ještě jednou děkuji.

Odpovědět