Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#51 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 14:19

Asi máš pravdu :-D
Bezva, díky, snad se to zadaří tobě i mě :-)

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#52 Příspěvek od lombardo1981 » 10 srp 2018, 14:58

Ospravedlňujem sa, trochu to trvalo. Musela som niečo porobiť v záhrade. :D

Postup kompilácie. Stiahne sa zdrojový kód. Rozbalí sa. V priečinku HandBrake-1.1.1 sa otvorí terminál (postupne sa zadajú 4 príkazy):

Kód: Vybrat vše

./configure --prefix=/usr -enable-fdk
cd ./build 
make
sudo make install
Ak chceš mať zakázané informácie o dostupných aktualizáciách:

Kód: Vybrat vše

./configure --prefix=/usr --disable-gtk-update-checks --enable-fdk
cd ./build 
make
sudo make install
Odinštalovanie (otvorí sa priečinok build):

Kód: Vybrat vše

sudo make uninstall
Celá zložka, kde sa kompilovalo sa nesmie odstrániť, premenovať ani premiestniť. Najlepšie je kompilovať tam, kde chceš nechať zložku. Na kompiláciu je potrebné internetové pripojenie.
Naposledy upravil(a) lombardo1981 dne 11 srp 2018, 13:31, celkem upraveno 1 x.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#53 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 15:58

lombardo1981: díky moc, to nevadí že to trvá, stejně to budu moct zkusit až večer protože 1. převádím film ve Windows kvůli HE-AAC a 2. si jedu do iStyle pro MacBook, který se právě vrátil ze servisu (bohužel jsem obětí nové motýlkové klávesnice).

Kam tedy je nejlepší tu složku umístit? Normálně do /home? Nebo je vhodnější nějaké jiné místo? Nemám s tím zkušenosti, proto se ptám.

Proč zakazovat informace o aktualizacích? Tohle by aktualizovat nešlo když už je to nainstalované, byť jiným postupem?

redhawk: děkuji, ale titulky mám vyřešené právě z flatpak, ale tam mi pro změnu nefunguje kodek HE-AAC, proto řešíme tu kompilaci. U Handbrake z repozitáře je přítomný HE-AAC ale nefungují titulky, z flatpaku fungují titulky ale není tam HE-AAC. Bohužel potřebuji obojí, tak snad ta kompilace zabere :-)
edit: nevím jestli titulky z DVD fungovaly nebo ne, já jsem DVD neviděla už od roku 2011, od té doby nemám ani mechaniku (tedy někde je externí, ale už jsem ji nepoužila roky), jde mi o mkv soubory a interní titulky.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#54 Příspěvek od lombardo1981 » 10 srp 2018, 16:28

lombardo1981 píše:
08 srp 2018, 10:57
No... na to, aby HandBrake fungoval na 100% je potrebné zvoliť správnu distribúciu (?) a zdroj inštalácie.

Moja bilancia:
Funguje načítanie vložených titulkov:
Arch a Arch-based dsitribúcie (oficiálne repozitáre aj AUR)
Fedora 28 (postup)
LM19 (PPA)
Xubuntu 18.4 (PPA)

Nefunguje načítanie vložených titulkov:
LM19 (oficiálny repozitár)
Xubuntu (oficiálny repozitár)
openSUSE Tumbleweed (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)
MX17.1 (oficiálny repozitár, alternatíve som sa nevenovala)

Snímka z LiveUSB (LM19 Xfce):
LM19 a HandBrake.png
V LM nie je potrebné kvôli titulkom inštalovať flatpak. Postačí PPA. Toto som tu už rozoberala.

Kam tedy je nejlepší tu složku umístit? Normálně do /home? Nebo je vhodnější nějaké jiné místo? Nemám s tím zkušenosti, proto se ptám.
Hoci kde. Len aby nezavadzala. Ja takéto veci mám vo Verejné. Plus moje "zálohy" pre témy a programy. A takéto rôzne prkotiny.
K tým DVD titulkov... Netuším. Keď zoženiem nejaké DVD, dám vedieť. Môj desktop mechaniku mám. Nevyužitú. Tak dúfam, že ide. :D
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#55 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 19:22

redhawk píše:
10 srp 2018, 16:05
ja som vytiahol externu dvd. nemal som to ako inak otestovat
Chápu, ale o titulky z DVD právě vůbec nešlo, šlo o titulky z mkv souboru :-) Nemám v desktopu ani místo na mechaniku :-) A MacBook nemá optickou mechaniku už kolik let. Vlastně i DVD s filmy jsou kdesi na chalupě v krabici a jestli ještě fungují nebo je sežraly myši je otázka :-) Ale z toho flatpaku je to v pohodě. Snad po té kompilaci bude fungovat obojí co potřebuju :-)
lombardo1981 píše:
10 srp 2018, 16:28
Hoci kde. Len aby nezavadzala. Ja takéto veci mám vo Verejné. Plus moje "zálohy" pre témy a programy. A takéto rôzne prkotiny.
Jasně, takže klidně v /home/bin, tam mi to nepřekáží a mám tam už nainstalovaný JDownloader. Teď ještě počkat asi hoďku a budu to moct zkusit, snad to bude fungovat. Dám pak samozřejmě vědět :-)

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#56 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 22:22

Tak mám problém s příkazem make:
help2man: can't get `--help' info from automake-1.15
Try `--no-discard-stderr' if option outputs to stderr
make[1]: *** [Makefile:3687: doc/automake-1.15.1] Chyba 255
make[1]: Opouští se adresář „/home/abby/bin/HandBrake-1.1.1/build/contrib/automake/automake-1.15“
make: *** [../contrib/automake/module.rules:3: contrib/automake/.stamp.automake.build] Chyba 2
Co s tím můžu udělat? Automake mám nainstalovaný.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#57 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 07:48

Abby píše:
10 srp 2018, 22:22
Tak mám problém s příkazem make:
help2man: can't get `--help' info from automake-1.15
Try `--no-discard-stderr' if option outputs to stderr
make[1]: *** [Makefile:3687: doc/automake-1.15.1] Chyba 255
make[1]: Opouští se adresář „/home/abby/bin/HandBrake-1.1.1/build/contrib/automake/automake-1.15“
make: *** [../contrib/automake/module.rules:3: contrib/automake/.stamp.automake.build] Chyba 2
Co s tím můžu udělat? Automake mám nainstalovaný.
Toto je bug. Nová verzia perl si nerozumie so starým automake.
Automake treba povýšiť aspoň na automake 1.15.1.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#58 Příspěvek od Abby » 11 srp 2018, 12:45

Mám verzi 1.16.1-3.1.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 564
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#59 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 12:56

Tak tu moja pomoc končí. To by znamenalo inštaláciu qemu, keďže OpenSUSE nemá LiveGUI, a to už sú ústupky, ktoré nemám v pláne prekračovať. Ak chceš pokračovať v kompilácii, tak sa obráť na ich fórum.
Alebo skús vyskúšať verziu automake 1.15.1, s ktorou som to kompilovala. Tá sa používa v Archu. Už temer pol roka je označená ako zastaralá a asi bol nejaký dôvod, prečo nevypustili novšiu verziu do obehu. A nie je ani v testovaní.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#60 Příspěvek od Abby » 11 srp 2018, 13:32

Abych pravdu řekla, ani nějak nemám v plánu pokračovat v kompilaci, spíše mi jde o to rozběhnout všechno co používám abych nemusela kvůli každé blbosti do Windows. Ale jestli to nejde, tak to holt nejde a Linux asi fakt nebude nejvhodnější i přesto, že z HW momentálně funguje všechno. Kdyby alespoň existovalo jednoduché řešení. Ono na Linuxu se asi dá vyřešit všechno ale člověk aby měl minimálně FEL a specializaci na Linux aby to zvládal, běžný uživatel nemá šanci :-( Já se těch Windows snad nezbavím, ach jo...

Odpovědět