Obrovské GUI u VLC v LM19

Dotazy a názory na pracovní prostředí Cinnamon
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 291
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Obrovské GUI u VLC v LM19

#1 Příspěvek od Abby » 06 srp 2018, 12:39

Ahojky, nevíte co s tím? Kromě VLC je tímhle postižený i Qbittorrent. Ostatní programy vypadají normálně. Děkuji.


Obrázek

Obrázek

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 291
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#2 Příspěvek od Abby » 06 srp 2018, 13:39

To řešení zkusím, díky. Jinak zajímavé je, že v KDE se oboje zobrazuje normálně (i když v KDE pro změnu zlobí jiné věci, začínám docházet k závěru že LM 19 je dost nedodělaný :-( ). Jinak VLC je výchozí přehrávač, měl by fungovat normálně.


Obrázek

edit: ten postup zabral, díky moc :-) Teď ještě si to budu muset někam zapsat do budoucna :-)

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 291
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#3 Příspěvek od Abby » 06 srp 2018, 14:09

Důležité je že se to dá snadno vyřešit :-) Nevěděla bys ještě vyřešit ten natural scrolling viewtopic.php?f=16&t=3838 ? Bez něj je používání děs běs když jsem už asi osm let zvyklá na obrácený posuv, všude to mám správně jenom v LM to mám špatně a nejde mi to změnit...

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 245
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#4 Příspěvek od alojz » 07 srp 2018, 20:19

...ja na vlc mám malé GUI...postup funguje aj obrácene???
AMD Ryzen 5 2400G
AMD A9-9425 RADEON R5-prekliaté
AMD A6-5200 APU

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 291
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#5 Příspěvek od Abby » 07 srp 2018, 20:29

Já nevím, můžeš to zkusit a dát vědět :-)

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 245
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#6 Příspěvek od alojz » 07 srp 2018, 21:37

...nefungujeee!!!...
AMD Ryzen 5 2400G
AMD A9-9425 RADEON R5-prekliaté
AMD A6-5200 APU

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 245
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#7 Příspěvek od alojz » 08 srp 2018, 20:26

...nefungujeee...skusil som aj 1.5,anitak...dam vypis o kompu...
System: Host: lazlo-Aspire Kernel: 4.15.0-30-generic x86_64 bits: 64
Desktop: MATE 1.20.1 Distro: Ubuntu 18.04.1 LTS
Machine: Device: laptop System: Acer product: Aspire A315-31 v: V1.09 serial: N/A
Mobo: APL model: Ivysaur_AP v: V1.09 serial: N/A
UEFI: Insyde v: V1.09 date: 10/17/2017
Battery BAT1: charge: 32.8 Wh 100.0% condition: 32.8/37.0 Wh (88%)
CPU: Quad core Intel Pentium N4200 (-MCP-) cache: 1024 KB
clock speeds: max: 2500 MHz 1: 959 MHz 2: 1231 MHz 3: 1077 MHz
4: 1002 MHz
Graphics: Card: Intel Celeron N3350/Pentium N4200/Atom E3900 Series Integrated Graphics Controller
Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.05hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 505 (Broxton)
version: 4.5 Mesa 18.0.5
AMD Ryzen 5 2400G
AMD A9-9425 RADEON R5-prekliaté
AMD A6-5200 APU

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 245
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#8 Příspěvek od alojz » 10 srp 2018, 12:57

...3.0.3...
AMD Ryzen 5 2400G
AMD A9-9425 RADEON R5-prekliaté
AMD A6-5200 APU

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 245
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#9 Příspěvek od alojz » 10 srp 2018, 20:47

...globalne vsetko je malé...pismo je zvacsené,aj prehliadace som dal na vacsie...
https://laxlo.rajce.idnes.cz/LINUX/#Snm ... -39-36.jpg
https://laxlo.rajce.idnes.cz/LINUX/#Snm ... -26-16.jpg
-openshot a systemback...
...libqt mám nainstalovany,ale ten druhy link my nic nepovie,som amatér linuxista...
AMD Ryzen 5 2400G
AMD A9-9425 RADEON R5-prekliaté
AMD A6-5200 APU

Uživatelský avatar
alojz
Poradce Mintu
Příspěvky: 245
Registrován: 14 pro 2016, 21:04

Re: Obrovské GUI u VLC v LM19

#10 Příspěvek od alojz » 11 srp 2018, 08:57

https://laxlo.rajce.idnes.cz/LINUX#Snmk ... -51-28.jpg
-zvacsenie pisma bolo prve co som urobil...potom som nastavoval rozlisenie...bezvysledne...
https://laxlo.rajce.idnes.cz/LINUX#Snmk ... -40-27.jpg

-tento problém som mal na notbuku HP elitebook pri mate 16.04,vtedy som tymto nedostatkom zmieril,a kupil som okuliare... :geek: :geek: :geek:
AMD Ryzen 5 2400G
AMD A9-9425 RADEON R5-prekliaté
AMD A6-5200 APU

Odpovědět