Handbrake nenačte titulky

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#61 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 19:22

redhawk píše:
10 srp 2018, 16:05
ja som vytiahol externu dvd. nemal som to ako inak otestovat
Chápu, ale o titulky z DVD právě vůbec nešlo, šlo o titulky z mkv souboru :-) Nemám v desktopu ani místo na mechaniku :-) A MacBook nemá optickou mechaniku už kolik let. Vlastně i DVD s filmy jsou kdesi na chalupě v krabici a jestli ještě fungují nebo je sežraly myši je otázka :-) Ale z toho flatpaku je to v pohodě. Snad po té kompilaci bude fungovat obojí co potřebuju :-)
lombardo1981 píše:
10 srp 2018, 16:28
Hoci kde. Len aby nezavadzala. Ja takéto veci mám vo Verejné. Plus moje "zálohy" pre témy a programy. A takéto rôzne prkotiny.
Jasně, takže klidně v /home/bin, tam mi to nepřekáží a mám tam už nainstalovaný JDownloader. Teď ještě počkat asi hoďku a budu to moct zkusit, snad to bude fungovat. Dám pak samozřejmě vědět :-)

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#62 Příspěvek od Abby » 10 srp 2018, 22:22

Tak mám problém s příkazem make:
help2man: can't get `--help' info from automake-1.15
Try `--no-discard-stderr' if option outputs to stderr
make[1]: *** [Makefile:3687: doc/automake-1.15.1] Chyba 255
make[1]: Opouští se adresář „/home/abby/bin/HandBrake-1.1.1/build/contrib/automake/automake-1.15“
make: *** [../contrib/automake/module.rules:3: contrib/automake/.stamp.automake.build] Chyba 2
Co s tím můžu udělat? Automake mám nainstalovaný.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 560
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#63 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 07:48

Abby píše:
10 srp 2018, 22:22
Tak mám problém s příkazem make:
help2man: can't get `--help' info from automake-1.15
Try `--no-discard-stderr' if option outputs to stderr
make[1]: *** [Makefile:3687: doc/automake-1.15.1] Chyba 255
make[1]: Opouští se adresář „/home/abby/bin/HandBrake-1.1.1/build/contrib/automake/automake-1.15“
make: *** [../contrib/automake/module.rules:3: contrib/automake/.stamp.automake.build] Chyba 2
Co s tím můžu udělat? Automake mám nainstalovaný.
Toto je bug. Nová verzia perl si nerozumie so starým automake.
Automake treba povýšiť aspoň na automake 1.15.1.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#64 Příspěvek od Abby » 11 srp 2018, 12:45

Mám verzi 1.16.1-3.1.

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 560
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#65 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 12:56

Tak tu moja pomoc končí. To by znamenalo inštaláciu qemu, keďže OpenSUSE nemá LiveGUI, a to už sú ústupky, ktoré nemám v pláne prekračovať. Ak chceš pokračovať v kompilácii, tak sa obráť na ich fórum.
Alebo skús vyskúšať verziu automake 1.15.1, s ktorou som to kompilovala. Tá sa používa v Archu. Už temer pol roka je označená ako zastaralá a asi bol nejaký dôvod, prečo nevypustili novšiu verziu do obehu. A nie je ani v testovaní.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#66 Příspěvek od Abby » 11 srp 2018, 13:32

Abych pravdu řekla, ani nějak nemám v plánu pokračovat v kompilaci, spíše mi jde o to rozběhnout všechno co používám abych nemusela kvůli každé blbosti do Windows. Ale jestli to nejde, tak to holt nejde a Linux asi fakt nebude nejvhodnější i přesto, že z HW momentálně funguje všechno. Kdyby alespoň existovalo jednoduché řešení. Ono na Linuxu se asi dá vyřešit všechno ale člověk aby měl minimálně FEL a specializaci na Linux aby to zvládal, běžný uživatel nemá šanci :-( Já se těch Windows snad nezbavím, ach jo...

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 560
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#67 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 13:44

V Arch Linuxe (Antergos), čo sa týka toho HB, je všetko, čo potrebuješ. Keďže sa ti zdá zložitý, odmietaš ho. Tvoja voľba.
Popravde... niečo chceš, ale po prvom neúspechu na na to vyserieš.
Oficiálne HB nemôže vydávať binárky pre linux s podporou HE-AAC kvôli licenčným nezrovnalostiam. A mnohé distribúcie tieto licencie (a nemyslím tým len HB), dodržujú.
Práve kompilujem s automake 1.16.1. Ak to vyhodí chybovú hlášku, je chyba v automake. Ak nie, chyba je možno v "distribúcii".
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 560
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#68 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 13:57

Práve kompilujem s automake 1.16.1. Ak to vyhodí chybovú hlášku, je chyba v automake. Ak nie, chyba je možno v "distribúcii".
Vyhodilo to chybovú hlášku.
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Abby
Poradce Mintu
Příspěvky: 330
Registrován: 11 led 2016, 16:59

Re: Handbrake nenačte titulky

#69 Příspěvek od Abby » 11 srp 2018, 17:43

To není pravda, po prvním neúspěchu se snažím najít jiné řešení. Ale když desáté řešení opět končí neúspěchem, tak mě to přestává bavit. Já počítač používám a chci aby byl plně funkční, to snad je normální, ne? No, zálohu Windows mám tak zkusím tedy ještě ten Antergos a uvidíme jestli bude fungovat všechno a jestli na mě nebude opravdu moc složitý.

Takže je chyba v automake. Nechápu jak může někdo uvolnit nefunkční program. No, až se dokončí práce která momentálně opět jede ve Windows tak zkusím ten Antergos, stažený ho už mám. Dám pak vědět.

Mimochodem, můžeš mi prosím dopředu ověřit jestli tam funguje Boinc s CUDA? V OpenSUSE se mi to podařilo rozběhnout, ale z neznámého důvodu musím Boinc spouštět jako root, což mi přijde dost jako nesmysl. Když ho spustím jako user tak nevidí mou GPU. A ještě jedna věc, je možné mít současně aktivní Nvidii a Intel GPU? Nvidii na všechno (zobrazování plochy, HW akcelerace, prostě kabel vede do monitoru z Nvidie), Intel pouze na výpočty v Boinc. Občas to tak totiž používám, ve Windows stačí jen nainstalovat ovladače Intel GPU a normálně to funguje, OpenSUSE ani LM se mi ani nepodařilo nainstalovat s aktivními oběma GPU tak jsem Intel dočasně deaktivovala s tím že to budu řešit až na to přijde čas.

Dám vědět nejspíš ještě dnes večer jestli to půjde. Jinak díky za rady a pomoc :-)

lombardo1981
Vezír Mintu
Příspěvky: 560
Registrován: 25 lis 2014, 19:06

Re: Handbrake nenačte titulky

#70 Příspěvek od lombardo1981 » 11 srp 2018, 18:37

Dostala si dve funkčné riešenia: Antergos (zložitý) a kompilácia (automake 1.16.1xx zlyhal, ale návrh na automake 1.15.1 je odmietnutý, pretože sa ti nechce už kompilovať). Namiesto toho, aby si si vyhľadala ako znížiť balíček a vyskúšala funkčný automake (možno bude fungovať, možno nebude), zase riešiš niečo iné, pretože sa ti nechce kompilovať. Myslíš, že mne sa chcelo? Myslíš, že mne sa chce si inštalovať Boinc s CUDA a zase to na mojom stroji zbytočne riešiť? Stále je to rýchlejšia varianta vyskúšať starý automake.

Manuálová stránka pre zypper (zníženie balíčku):

Kód: Vybrat vše

--oldpackage
Poprípade aj:

Kód: Vybrat vše

-f, --force
Pri inštalácii treba zadať presný názov balíčku.

Na dve grafické karty (nvidia a intel) sa používa bumblebee. Ale či to má Antergos nakonfigurované automaticky, neviem.

Keď ma tá príšerná únava, vyčerpanosť a totálne vymletý mozog, prejde, možno sa na tú CUDA pozriem. Ale najskôr fakt skús to zníženie. Hnusne to vyznie, ale aspoň sa niečo naučíš. Pri full rolling distribúciách je znižovanie celkom základ. :)
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire TC-705; i3wm; Intel Core i3-4160 CPU @ 3.6GHz; GeForce GTX 745; 8GB RAM DDR3
Arch Linux (64-bit); Acer Aspire V13 Aluminium; i3wm; Intel Core i5 5257U @ 2.7GHz; Intel Iris Graphics 6100 ; 8GB RAM DDR3L

Odpovědět