AMD ovladače Linux mint 19.1 AMD RX460

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
spawny
Příspěvky: 1
Registrován: 06 úno 2019, 21:31

AMD ovladače Linux mint 19.1 AMD RX460

#1 Příspěvek od spawny »

Ahoj, mohl by mi někdo poradit jak nainstalovat ovladače? Už jsem vyzkoušel různé návody, ale stále se nedaří. Ze stránek amd jsem stáhl verzi pro ubuntu 18.04.1. Jsem začátečník. Děkuji

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: AMD ovladače Linux mint 19.1 AMD RX460

#2 Příspěvek od takyradejianonymne »

Ozývám se proto, že zatím ti nikdo neodpověděl. Na Mintu právě já nejsem ale začínal jsem na něm.
Pro začátečníka je nejlepší protože nejméně rizikové aby se v systému zorientoval a našel si tam to pohodlné mintí klikátko, které tobě ten nesvobodný ovladač ke grafice (případně když ho najde) tak samo nabídne a ty to odklikneš. Teď předpokládáno jedeš na svobodném ovladači a co jsem si tak porůznu četl, už prý je dost vychytaný?
Teprve potom když "selže" klikátko tak jsou na řadě ony návody. Tady voláš v podstatě po dalším návodu no ale když tobě selhaly ty prý předešlé odjinud, tak jak ti má kdo co tady radit když nejsi konkrétní tj. v čem selhaly?
Návodů máš celý kopec a třeba i v sekci hned tady vedle co se ptáš, tj. pořád se jakoby na totéž někdo ptá, ano je třeba postupovat přiměřeně a z odpovědí jsem okopíroval třeba tento odkaz a který se jeví že je to návod co by měl fungovat, zdůrazňuji přiměřeně na Mint a také musíš vědět že chceš ten správný ovladač:
https://linuxconfig.org/how-to-install- ... aver-linux

Mé osobní zkušenosti jsou takové, že já před několika málo lety a na grafice v podstatě také AMD/ATI a když jsem opravdu chtěl z tehdy už W7 přejít na Linux, tak jsem a chtíc nesvobodný ovladač ... provedl upgrade pro výkonnější grafiku a současně místo AMD/ATI tam mám nově a důvodně nVidia. Právě pro potíže které myslím že ty popisuješ.

Zamčeno