1.Z ničeho nic musím zase při bootu, po té co zvolím OS (L.M.17.3) z nabídky, a po té, co se mi zobrazí zelené logo LM, zmačknout pro náběh systému písmenko "S"(skip) na klávesnici. Prostě se nějaký disk nepřipojil či co. To mi už dělá asi 2 měsíce...
2. Po náběhu prostředí musím odemknout nějakou klíčenku pro skype. Do pole musím zadat heslo správce. Nechápu proč.
3. Chci zapnout Thunderbird a otevře se mi prázdný. Bez mejlů. Prostě nový profil. Musím ho vypnout a nastartovat znovu a pak se mi otevře jak má. Před pár dny to nedělalo.
4. zapnu počítač a síťové připojení je nečinné. Musím u hodin zakázat síťová připojení a pak jej znova spustit.
5.otevře se Firefox a zámek okna je místo přes celou obrazovku, tak nějak přes půlku, ale chová se to, jako kdyby to bylo přes celou. Dělá to jen po restartu.
6.celkově špatná správa s paměti.
7.další problémy větší či menší s firefoxem, rhythmboxem, voip klienty...
Problémy jak v roce 2008... Jiné distro? Které. Ubuntu udělal z prostředí špatnou věc. Mint udělal ze systému špatnou věc. Fedoru? Suse? To mám zase prošlapávat slepé uličky?
Nedávno jsem nainstaloval na zkoušku W7. Nový systém je tak 2x rychlejší než LM 17.3. Odezva i na netu je rychlejší. Otevíraní oken, průzkumníka, programů, otevíraní místních nabídek, vše je všimnutelně svižnější.
Uvědomují si vývojáři, že svým přístupem snížují atraktivnost Mintu? Kvůli čemu by měl někdo přejít na Linux? Viry? Mikrosoft dost zapracoval na obraně. A navíc dnes se leze do počítačů skrz zadní vrata v HW, čemuž není imunní ani Linux. A paradoxně větší nebezpečí dnes hrozí od vládních sil, které dnes lezou uživatelům do počítačů jak by nic, skrze ty HW vrata. Každý druhý má něco v PC, co by se dalo časem použít proti majiteli. Proti tomu je nějaký vyděrač, ztráta fotek a videí ze svatby a malých dětí nic...
Souborové systémy ext.jsou spíše ke vzteku, než k užitku. Nutnost přepisovat práva k vlastním souborům prospívá komu? No uživateli ne.
Kdyby W7 za dva roky nekončily, tak si je klidně koupím. W8 se mi nelíbí a s W10 musím odklepnout i to, že je MS vlastník všeho, co se pod daným OS vytvoří(byla kolem toho při vydání aféra.Nevím, jestli to tam je ještě). Dnes byl na idnesu článek o jakémsi samotáři bez elektřiny, vody, plynu... že mu je prý dobře bez civilisace. No toho nějaký OS nemusí kálet...