Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

Spouštění softwaru pro Windows přes nástroj Wine
Odpovědět
Zpráva
Autor
czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Fakturace v Linux Mintu - PROFIT

#1 Příspěvek od czpetr » 19 lis 2013, 19:34

Ahoj nevíte někdo jak zprovoznit vrstvu wine na 64bit verzi.Jedná se mě abych zprovoznil jeden učetní program profit a nemusím už být závislý na vidlích.Podle jejich techn.podpory je potřeba nainstalovat v terminálu winetricks jet40 mdac28 a pak to vše má fungovat.To jsem udělal a program dokážu nainstalovat přes wine a tím to skončí.Mají to testované na Ubuntu.předem dík za nějakou radu.

Uživatelský avatar
KOLEGA
Poradce Mintu
Příspěvky: 365
Registrován: 01 lis 2012, 16:04
Bydliště: Nedaleko Mladé Boleslavi
Kontaktovat uživatele:

Re: wine

#2 Příspěvek od KOLEGA » 20 lis 2013, 00:54

Wine stačí pouze nainstalovat a pak se spouští programy přes něj. Takže u programu spustíš instalaci, ale po instalaci nejde program spustit?
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?

Sandy
Příspěvky: 7
Registrován: 14 srp 2013, 06:41

Re: wine

#3 Příspěvek od Sandy » 20 lis 2013, 06:22

Profit se mi nepodařilo rozjet přes wine bohuzel.
Ale to neznamená ze to nejde - jen ze jsem nepochodil :(
Zkoušel jsem i na Macu a to samé.
Na Macu jsem hi nakonec "nejak rozjel" přes Crossover, ale stejne to nebylo "ono".
Také zůstávám na win v tomto případe :(

Sandy
Příspěvky: 7
Registrován: 14 srp 2013, 06:41

Re: wine

#4 Příspěvek od Sandy » 20 lis 2013, 06:23

Jeste doplním ale ze se jednalo o USB verzi profitu ;)
At je to komplet.

czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: wine

#5 Příspěvek od czpetr » 20 lis 2013, 07:16

Taky mám usb verzi profitu a bohužel vše jsem udělal podle návodu profit se nainstaloval ale při spuštění to vypsalo že je už spuštěný a nějaké chybové hlášení to napíšu až budu u pc.že mám restartovat windows bohužel nevím co s tím

Odesláno z mého GT-S7560 pomocí Tapatalk

Sandy
Příspěvky: 7
Registrován: 14 srp 2013, 06:41

Re: wine

#6 Příspěvek od Sandy » 20 lis 2013, 08:10

Je ale s podivem, že pri použití zmíněného Crossoveru to makalo a jak jsem tak pochopil tak crossover je v podstate "jen vyladěné a připravené vine" :)

jarek163
Příspěvky: 66
Registrován: 29 lis 2012, 21:12
Bydliště: Rychnov n.Kn

Re: wine

#7 Příspěvek od jarek163 » 20 lis 2013, 10:47

Zdravím
Nevím jestli mnou popsaný postup bude správný, ale místní administrátoři nás nutí pracovat samostatně, tak to zkusím. Je třeba mít k wine nainstalován ještě winetricks, otevřete ho, a postupujte dle screenu
1 - http://imageshack.us/a/img69/7168/uzsq.png
2 - http://imageshack.us/a/img202/6721/fv4x.png
3 - http://imageshack.us/a/img534/3436/qkcg.png instalovat jet40, nejdříve si ale musíte stáhnout z této stránky http://download.cnet.com/Microsoft-Data ... 29498.html exe soubor do složky http://imageshack.us/a/img9/5697/rh4b.png.
Jak je vidět na sreenu č.3 Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.7 se nainstalovaly. Bohužel nemám jak vyzkoušet funkčnost. Pokud je tento postup zavádějící a nefunkční předem se omlouvám...
PS: přes winetrick jsem si podobným způsobem instaloval knihovny Microsoft .NET Framework
NTB: Linux Mint 17 Mate (64bit) - Lenovo Y 550P

czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: wine

#8 Příspěvek od czpetr » 20 lis 2013, 11:44

Znovu jsem nainstaloval wine,nainstaloval jsem winetrick a stáhl soubor mdac_typ.exe který jsem nainstaloval.Chci se zeptat jak se dostanu do nastavení winetricku jak je to vidět ve screenu 1,2,3 abych tam mohl zaškrtnout co je potřeba?Instaloval jsem to přes správce souboru a píše že ho mám nainstalovaný.

jarek163
Příspěvky: 66
Registrován: 29 lis 2012, 21:12
Bydliště: Rychnov n.Kn

Re: wine

#9 Příspěvek od jarek163 » 20 lis 2013, 12:00

NTB: Linux Mint 17 Mate (64bit) - Lenovo Y 550P

czpetr
Příspěvky: 125
Registrován: 15 říj 2013, 18:20
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: wine

#10 Příspěvek od czpetr » 20 lis 2013, 12:18

je to divné ale v záložce ostatní ho nemám a když ho dám vyhledat tak nenajde nic a když ho hledám a chci ho vybrat v hledání +nainstalovat tak to vypíše že už je nainstalovaný
Naposledy upravil(a) czpetr dne 20 lis 2013, 12:48, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět