Tv tuner Evolveo Sigma T2

Prohlížení, zpracování, editace a tvorba multimediálních souborů (hudba, video, obrázky, ...)
Odpovědět
Zpráva
Autor
mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Tv tuner Evolveo Sigma T2

#1 Příspěvek od mraky » 11 dub 2019, 21:06

Ahoj,
přešel jsem na jinou tv kartu, evolveo sigma t2. nedaří se mi ji rozchodit, vypíšu lsusb, a dmesg, tam se to jeví ok, když dám w_scan tak vypíše chybu že chybí ovladač. zkoušel jsem i tento návod a nic.
https://www.czc.cz/evolveo-sigma-t2/218 ... p2/diskuse, uživatel tv179.
Vsystému chybí /dev/dvb/adapter. to je podle mě klíčové.
lsusb:

Kód: Vybrat vše

Bus 001 Device 004: ID 0572:c68a Conexant Systems (Rockwell), Inc. 
dmesg:

Kód: Vybrat vše

[    2.439318] usb 1-8: New USB device found, idVendor=0572, idProduct=c68a
[    2.439320] usb 1-8: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[    2.439322] usb 1-8: Product: EyeTV Stick
[    2.439323] usb 1-8: Manufacturer: Geniatech
[    2.439324] usb 1-8: SerialNumber: 161206
w_scan

Kód: Vybrat vše

w_scan 
w_scan version 20170107 (compiled for DVB API 5.10)
guessing country 'CZ', use -c <country> to override
using settings for CZECH REPUBLIC
DVB aerial
DVB-T Europe
scan type TERRESTRIAL, channellist 4
output format vdr-2.0
output charset 'UTF-8', use -C <charset> to override
Info: using DVB adapter auto detection.
main:4007: FATAL: ***** NO USEABLE TERRESTRIAL CARD FOUND. *****
Please check wether dvb driver is loaded and
verify that no dvb application (i.e. vdr) is running.
tak nevím jestli je firmware nebo ovladač blbě... netuším...

Uživatelský avatar
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 2033
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#2 Příspěvek od menom » 12 dub 2019, 00:35

.

Podla toho co pises , navod je tu:
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Geniatech_T230C2

Ak to nedas do stavu, aby vo vypise dmesg bolo to co je na odkazovanej stranke, tak to nepojede:
Myslim dosiahnut podobny stav:

Kód: Vybrat vše

# dmesg | grep dvb
[    ] dvb-usb: found a 'Mygica T230C2 DVB-T/T2/C' in warm state.
[    ] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[    ] dvbdev: DVB: registering new adapter (Mygica T230C2 DVB-T/T2/C)
[    ] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'dvb-demux' registered.
[    ] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'Silicon Labs Si2168' registered.
[    ] rc rc0: lirc_dev: driver dvb_usb_cxusb registered at minor = 0
[    ] dvb-usb: schedule remote query interval to 100 msecs.
[    ] dvb-usb: Mygica T230C2 DVB-T/T2/C successfully initialized and connected.
[    ] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
[    ] si2168 3-0064: downloading firmware from file 'dvb-demod-si2168-d60-01.fw'
[    ] si2157 4-0060: downloading firmware from file 'dvb-tuner-si2141-a10-01.fw'


mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#3 Příspěvek od mraky » 12 dub 2019, 07:12

ano, vzápětí, jsem si tu stránku taky otevřel, a zjístil že je špatný ovladač, podle modinfo dvb_usb_cxusb. A dmesg | grep dvb nevypisuje nic.

mraky
Příspěvky: 41
Registrován: 19 črc 2013, 09:36

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#4 Příspěvek od mraky » 13 dub 2019, 20:07

jinej ovladač nenacházím, po restartu pc ho musím nahrát ručně. všude je tentýž návod z githubu. přidal jsem další firmware, a to dvb-demod-si2168-d60-01 a dvb-tuner-si2141-a10-01 a stále nic. nápady došly.
dmesg | grep dvb:

Kód: Vybrat vše

[69447.974608] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_cxusb
a w_scan stále háže stejnou chybu..

Uživatelský avatar
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 2033
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#5 Příspěvek od menom » 13 dub 2019, 22:40

.

Vedla vo vlakne TESLA Proxy T2 pise Radar CZ ze navod funguje na jadre 4.19.30

viewtopic.php?f=19&t=5427&p=29863&hilit ... %A9#p29863

Mrkni na to.

.

Radar Cz
Příspěvky: 38
Registrován: 31 kvě 2016, 16:57

Re: Tv tuner Evolveo Sigma T2

#6 Příspěvek od Radar Cz » 14 dub 2019, 06:45

menom píše: 13 dub 2019, 22:40 .

Vedla vo vlakne TESLA Proxy T2 pise Radar CZ ze navod funguje na jadre 4.19.30

viewtopic.php?f=19&t=5427&p=29863&hilit ... %A9#p29863

Mrkni na to.

.
Zdar, hlásím že na jádru 5.0.7 jsem to ne rozchodil ani po reinstalaci.

Odpovědět