Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

Problémy s ostatními distribucemi Linuxu než je Linux Mint
Zpráva
Autor
menom
Příspěvky: 2759
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#1 Příspěvek od menom »

.

Pri nabehu v GRUBe zvolit Recovery mode alebo nieco podobne a vyskusat ci ten Win funguje.

.
.

menom
Příspěvky: 2759
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#2 Příspěvek od menom »

.

Keby to nabehlo do Recovery (nouzovy rezim) tak vyskusat preinstalovat ovladac pre graficku kartu.

Ak neukaze ani GRUB, tak oprava GRUBU napriklad:
https://www.linux-mint-czech.cz/2014/10 ... nux-mintu/

(Boot Repair lze také použít z live CD/DVD nebo USB flash disku)

.
.

Livan
Příspěvky: 317
Registrován: 16 kvě 2014, 21:15

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#3 Příspěvek od Livan »

Treba ísť na stránky Antergosu, tam by mali mať niečo, ako miling list alebo fórum a pozrieť sa tam, či sa to deje aj iným a ako si s tým poradili. Na tejto stránke určite nik nebude vedieť riešenie.

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#4 Příspěvek od Ventero1 »

Je tam mrtvo a proto Ti Redhawk radi archforum. Tam by mohla byt jeste aktivni Lombardo.

V Kubuntu se nedarilo?
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#5 Příspěvek od Ventero1 »

No ona Lombardo asi bude na anglofonim foru archu - jestli tedy nejake ceske je ... Doporucene lts. Jinak se da doinstalovat Synaptic.
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...


takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#7 Příspěvek od takyradejianonymne »

Možné počáteční úskalí. Já tomu KDE (5 a na knihovnách Qt) přišel na chuť teprve asi před 2 až 3 lety. Záleží na tom jak jsi už zvyklý na vychytávky, pro mne dost důležité no pro někoho ale zase ne. Jde o věci na které jsem byl já hodně zvyklý dříve také z Woken.
Příkladem ve správci souborů (Dolphin) náhledy i na adresáře, to samé v prohlížeči obrázků Gwenview a ten umí při jednom prohlížet s fotkami také i videa, dvojička Digikam s Showfoto také není k zahození a to především u mne, protože tady jsem měl nejméně problémů s identifikací po připojení různých foťáků a mobilů.
Pochopitelně tyto některé věci se můžeš pokusit dohledat i ve variantách a v podobnosti napsaných na knihovnách GTK (třeba právě i prostředí Cinnamon) ale někdy jen pokusit. Potom pokud se budeš snažit a právě v Mintu, který tím KDE už programově opovrhl, roubovat dodatečně věci z KDE (Qt) právě do prostředí Cinnamon (GTK) a které bylo pro tyto účely (jak jsem dříve zjistil) nejméně přátelské tak mohou být potom nepříjemné problémy. Nejméně problematické bylo u mne a pro tyto účely prostředí Xfce. I když v některých detailech (s aplikacemi Qt) to bylo v Xfce (GTK) také drbání se nohou za krkem.
Tím je také dána odpověď na to jestli se dá to KDE do Mintu dodatečně doinstalovat: ano dá a nahoď si google, ovšem silně bych nedoporučoval, v Mintu to KDE bylo (u mne) problematické i ve verzích před tím než ho Mint odhodil úplně. Je třeba si najít distribuci, která se o to KDE slušně stará, také i proto že správci distribuce to KDE a v jejich podání mohou někdy různě i dotvořit a zaintegrovat dle svého. Také je třeba hledat distribuci se slušně vedeným repozitářem. Chutě každého jsou různé a tak vybrat si musí nejlépe každý sám.

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#8 Příspěvek od takyradejianonymne »

Abby a možné doporučení - tak po zkušenostech už se vůbec já neodvažuji!
Ovšem co se týče mé spokojenosti tak zatím(!) a budou to asi 3 poslední roky jsem našel to co jsem hledal tam, kde bych to vůbec nečekal. Bylo to ode mne i taková tehdy recese a kontrariánství ale teď smekám: hodnoceno jak prvním dojmem a tedy očima tak potom spolehlivostí v profesionálním přístupu od správce distribuce a protože také v jedné větvi aktivit se tím i živí a má prý certifikát od ministerstva obrany, to KDE5 on ještě doučesává a je to vidět, slušně vedený repozitář: ROSA Linux Fresh R11 a to KDE5 je označováno dál jako PLASMA 5, je u mne verze 64 bit ale zkoušel jsem kdysi i 32 bit.
Odkazy ke stažení na poslední R11 verzi v anglicky psaných stránkách ještě nejsou, pozor, je třeba jít na ruské stránky, no a potom je zde takový mráček protože instalaci nutno provést nejlépe v angličtině a potom distribuci s KDE5 počeštit ale dá se a stojí to laborování s češtinou za námahu. Jen upozorňuji, že označení KDE je starší KDE4 a pro KDE5 je to ta verze označená jako PLASMA. Také je poněkud a když poprvé rizikový přechod na proprietární ovladač grafiky, je tam klikátko ale je třeba čekat na opravdu ukončení operace i když opticky se zdá že je hotovo a možno PC vypnout.
Jako druhý záložní a pro sledování a srovnání mám v posledku OpenSUSE 15.0 Leap, ta ROSA Linux si klade za cíl být lepší a celkově se jí to myslím daří. Distribuce s KDE a založené na Ubuntu (Debian) čas od času zkouším, opticky se to jeví jako nepřeberný výběr možností ale u mne pokaždé v tom konci je spíše zklamání a nehledě na možný jepičí život těch některých a často nějak vzdoro jednoúčelových mutací.
http://wiki.rosalab.ru/ru/index.php/ROS ... 0%B8%D0%B7
Pokud jsi začínala na Mandrake (Mandriva) mohlo by ti to být blízké, odzkoušet lze naživo z USB klíčenky a bez instalace.

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#9 Příspěvek od takyradejianonymne »

ROSA Linux: opensource ale dělaný na (zatím a dle mne) profesionální úrovni pokud to lze zde takto použít. Tím nemyslím (jen) omalovánky a jako je omezená optika mnohých prvotně okouzlených jindy a jinde a která často dostane brzy žel na frak.
Okouzlením u mne bylo kdysi také Manjaro, balíčkovací systém arch a kam jsem přesedlal právě z Mintu: no a bylo sláva po dosavadních mintích problémech v závislostech a právě ve vztahu také právě ke KDE a byl jsem navýsost spokojený i s velmi dobrým přístupem k tamním návodům a informacím a třeba z wiki (i pro Arch), no jenže velmi brzy přišlo zjištění že (tehdy) správci nezvládali a žel aktualizace systému a aniž by mně to neházelo chybové hlášky.
Ano, i tyto problémy z hlášek jsem obvykle záhy a s nadšením nalezl jak je řešit ... jenže ... i přes možné toto nadšení tak potom a už s chladnější hlavou tudy asi také nelze přece jít ... a právě proto že to není profesionální a ať jsou důvody takového selhávání a kopanců a klopýtání na straně toho správce distribuce jakékoli a pro možnou jeho omluvu.

Potom napsat (někde jinde a za čerstva jsem to myslím zahlédl právě od tebe cha chááá) a ve smyslu že (dle tebe?) raději ať prý šmíruje USA než Číňan, tedy dovozeno také raději ať právě tebe raději šmíruje USA než Putin, že, tak to si myslím že je mimo mísu. A to hodně. Když už a tady právě v Česku ehm tak zase já směle a důvodně napíšu naopak to, že ať mě raději šmíruje právě Putin než ten prý náš kámoš Trump. Ale to je už tady mimo téma. Pokud má ta ruská firma certifikát ruského ministerstva obrany tak je alespoň nějak větší naděje, že v systému nejsou zadní vrátka pro toho Trumpa nebo pro Číňany :lol: Obávám se, že ta vrátka si tam stejně dotyčný brzy sám doinstaluje a třeba právě nějakým webovým prohlížečem s doplňky :shock:
Tak právě také proto jsem minule napsal ve smyslu že já nikomu nic doporučovat nechci a nebudu a každý sám je přece svého štěstí strůjcem. Konec konců i ta ovce a odkojená prý veřejnoprávní TV může být nebo ona už i je spokojená. Tudíž přeji úspěchy v dalším konání a také i tu potřebnou kapku štěstí :)

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#10 Příspěvek od takyradejianonymne »

Ke druhému odstavci: to je tedy síla číst, veřejně zblblující sdělovací prostředky musí nyní hurááá (nikoli urááááááá) jásat a jaký si udělaly další zářez, to pokud to je myšleno vážně a nikoli jako vtip, tak naivně černobílý pohled já vůbec nezávidím a hodnotím ho pro okolí i jako dost v možných následcích nebezpečný, jak už jsem napsal minule přeji ti proto do budoucna hodně štěstí 8-)
Jo a možný vtip zase ode mne: možná že ta černá obrazofka a kvůli které je založeno toto téma není tak zcela bez důvodu, jak píšeš :lol:

Zamčeno