Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

Problémy s ostatními distribucemi Linuxu než je Linux Mint
Zpráva
Autor
takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#11 Příspěvek od takyradejianonymne »

redhawk: ono když vadí cokoli že je prý ruské a když to má na sobě napsané (no a to co oči nevidí tak srdce neželí, že?) tak něco jako pokus o podobného dvojníkovi k právě ROSA Linux a tedy jako také následovník Mandrake/Mandriva je ... "neruská" Mageia. Platí pro šuple s distribucemi nikoli a la Ubuntu s Debianem.

Teď nedávno byla hláška že je už konečně Meagiea 7 beta 3 a tu jsem před několika minutami z USB klíčenky právě naládoval. Žel předchozí verze beta 2 a i když vyzývali k testování tak tu se mně nepodařilo ani natáhnout a s laborováním.
Teď se to jeví od jen(!) prvního pohledu jako docela slušné. Ze zvědavosti jsem loni prohlížel dosavadní Mageia 6 a to opravdu a s porovnáním k ROSA Linux tak raději ne.
Jenže. To co se kolem Mageia lze dočíst tak existence této distribuce je "zatížena" týmž problémem a jako další hromada dister, tedy je postavena především jen na nadšení a ty existenční prašule chybí, takže i přes jistě dobré cíle ten vývoj zadrhává a zadrhává. Takže asi z deště pod okap a když zčerná obrazovka, že? A to jedno z opravdu mála dister, které má zase sebou profíky protože se částí oni chtějí také tím živit a nemohou si dovolit ostudu nebo velké zdržovačky, tak to holt má tu smůlu tím že je ruské a hodnoceno podivným pohledem z dost nezajímavého veřejného záchodku (odněkud z Evropy) na periferii mocné toť Asie :lol: :roll:

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#12 Příspěvek od takyradejianonymne »

Už zjevné asi provokatérce Abby: v tom Rusku mají stejnou svobodu používat linuxové distribuce tedy mají z podstaty stejnou nabídku jejich výběru jako tuná v Česku a proto ty zde zjevně a žel už lžeš, žel musím to tu takto napsat a upozornit tím na tvoji hloupou propagandu. Důvod proč tak ty konáš mně je neznámý a ani mne nezajímá, jen tu uvádím věci na pravou míru.
Proč také jinak a pochopitelně tím pádem v konkurenci ROSA Linux chce být lepší než OpenSUSE a aby to bylo nějak zájmem a hodnocením uživatelů měřitelné, že?
I když si myslím o distrowatch své (beru údaje jen orientačně) tak zde uvedené hodnocení (šálivou popularitu stranou) je pro ROSA Linux 9/10 a pro OpenSUSE 8,82/10 a s čímž tak nějak a subjektivně já také souhlasím co se týče pořadí: naposledy včera jsem povyšoval OpenSUSE Leap 15.0 na 15.1 a opět jsem si ověřil a zobecněně a za poslední roky co já srovnávám, že v celkovém výsledku je to OpenSUSE proti ROSA Linux a pro "běžného" i když zvídavého uživatele místy klopýtavější - a ono jde právě i o to klopýtání a nemusí jít hned a pokaždé o fatální věc jako s tou černou obrazovkou.

Závěrem: téma jsi zde založila k prý (teď už musím zdůraznit to prý) černé obrazovce na prý jedné distribuci a která ale končí a že chceš další distro s dobrým KDE, tedy zpytuj především své svědomí včetně výběrů i těch předchozích distribucí a od kterých jsi ty odešla a proč, takže krom toho štěstí ti navíc přeji i alespoň nějaké prozření a tím pádem snad i poučení :D

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#13 Příspěvek od juhele2014 »

Eplovce nemá šanci prozřít, to je proti přírodě ... :D Abby se pěkně rozjela, to jí chválím, příspěvků není nikdy dost. Akorát by se mohla trochu doučit dějepis, bo to co napsala, je podivné: USA nejsou hrozbou pro svět, to jsou totalitní společnosti jako je právě Rusko, Čína, Severní Korea, Írán, Irák, Turecko a podobně. Takže jsem fakt ráda, že USA je v roli světové policie, protože díky nim máme svobodu. Hezký. Všichni sluníčkáři musej tleskat. I tomu buzerantovi Jandovi určitě ukápne slza. I já sem z toho celej naměko, fakt ... :lol: No nic, du to rozdejchat ...

ps : https://1url.cz/4c2m

takyradejianonymne
Příspěvky: 154
Registrován: 30 črc 2018, 13:39

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#14 Příspěvek od takyradejianonymne »

Dal jsem si tu zvědavou práci a podíval se na to co zde píšeš Abby dlouhodobě i jinde: je to zdá se plné obehraných tvých klišé a jako by to psal proto nějaký až i automat včetně tvého opakovaného zdůrazňování proč se ptáš na tvé prý problémy právě tady a když máš přece jinou distribuci než Mint, protože není to pravda že jiná fóra jsou prý mrtvá, asi by to chtělo krom těch českých se totiž podívat i na ty většinově anglické a tam potom často postačí i šikovně použít vyhledávač a bez ptaní, že, navíc s tím spojené zdokonalení v cizím jazyce přináší i širší rozhledy obecně a to by mělo tobě pomoci také. Toto není žádná invektiva ale dobře míněná rada.

Také lze dohledat že zkušenosti s OpenSUSE už přece máš a poměrně velké, avšak s variantou Tumbleweed tj. rolující distro a kde na stránkách OpenSUSE a pravda pamatuji se že právě v angličtině bylo možno číst varování ve smyslu, že nejsou schopni zajistit funkčnost systému po aktualizacích a pokud používáš nesvobodné ovladače grafiky. Že tedy Tumbleweed by měl používat pouze zkušený uživatel a který si proto poradí s také onou někdy černou obrazovkou po tom příštím startu.
Tak teď jde i o to, zda-li není rolující distribucí i ten Antergos že? ... a jsme opět u toho co jsem tobě důvodně doporučil a nikoli jak opět lžeš že prý já provokoval, ono je potřebné se totiž zavčas chtít poučit z minula a především u sebe sama.

S tou černou obrazovkou po startu jsem se já setkával i tady v distribuci Mint, a to když jsem pokusně a spolu s ostatními dříve zkoušel nová právě vydaná jádra systému a ta se rozjela s použitým (v mém případě) ovladačem NVIDIA. Proto bývá doporučováno před změnou jádra přenastavit se na svobodný ovladač grafiky.
To že jsi ty prý 4% sem opravdu nepatří, nikdo se tebe přece na to ani zde neptal, zde je téma o Linuxu a tvé vystupování zde už hraničí s podivnou hysterií. Tvoje svoboda končí tam kde začíná svoboda druhého a tvé okřikování a pokřikování do té svobody už nepatří :oops:

Uživatelský avatar
Ventero1
Příspěvky: 2763
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: Bez důvodu černá obrazovka po spuštění

#15 Příspěvek od Ventero1 »

Abby:
Mas pravdu, ze by se nikdo do Tebe nemel navazet a ze by bylo zahodno vynechat politiku ve vlakne venovanem startu operacniho systemu. Jenze si to vlastne svym oportunistickym vyjadrenim zacala.

Tva pasaz o povolenem registr. partnerstvi stejnopohlavnich jedincu dava najevo, ze zrovna toto je pro tebe dulezite a urcite je dobre, ze tato moznost je - at zije kdo chce s kym chce - ale pripomina mi to obhajubu nekoho, kdo nekomu daroval stokorunu, kdyz mu pred tim ukradl tisicovku.

Mas hezkou predstavu o svobode, bohuzel je velice iluzorni a z tve argumentace vnimam maly prehled o skutecnych souvislostech predchoziho i soucasneho deni v dotcenem dramatu stejne jako jistou obluzenost propagandou a naivitu nekoho kdo nevnima, ze dohromady tu nyni mame vice zakazu, prikazu a omezeni, nez v osmdesatych letech. A to je vlastne faktor, kterym muzeme pomerovat totalitu. Je v tomto svetle nabiledni, ze dnes ji tu mame vlastne vetsi a sirsi ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Zamčeno