Telefon s Androidem
Telefon s Androidem
Ahoj, stahujete někdo data z telefonu do LM13 přes USB? Mám telefon Samsung GT-S5570 a když jej připojím tak se ukáže v "Počítač", ale nejde otevřít. Zkoušel jsem to přes prográmek gvfs-mtp (podle diskuze na: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1185 a
http://www.webupd8.org/2013/01/upgrade- ... rt-in.html ) ale když se ho snažím namountovat přes "go-mtpfs /media/MyAndroid" tak to píše not found
http://www.webupd8.org/2013/01/upgrade- ... rt-in.html ) ale když se ho snažím namountovat přes "go-mtpfs /media/MyAndroid" tak to píše not found
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Re: Telefon s Androidem
Zřejmě tam chybí část s
Kód: Vybrat vše
mkdir /media/MyAndroid
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
Já data mezi telefonem a kompem vyměňuju jen přes SD kartu (v kompu mountnu tu kartu v telefonu a to samé dělám v práci na "nejmenovaném" OS). Samozřejmě se musí data ukládat na tu kartu, ale s tím problém nemámAllconius píše:Ahoj, stahujete někdo data z telefonu do LM13 přes USB? Mám telefon Samsung GT-S5570 a když jej připojím tak se ukáže v "Počítač", ale nejde otevřít. Zkoušel jsem to přes prográmek gvfs-mtp (podle diskuze na: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1185 a

Máš nějaký specifický požadavek, že chceš používat přístup přímo do telefonu?
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
Taky lze použít přes bluetooth, ale to neřeší původní požadavek ...
Zažraný linuxový liberál
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?
---
HTC One V - 512 MB RAM, 1GHz - Android 4.0.3, HTC Sense
Cubie Board - 1GB RAM, 1GHz ARM, Linaro 13.04
Lenovo IdeaPad - 8GB RAM, i5, Linux Mint 13 Maya, Cinnamon 2.0.?
adresář /media/MyAndroid tam je ten se vytvořil při instalaci go-mtpfs, not found píše u zařízení, čtečka karet tam právě není, no o mě by nešlo, ale jedná se o telefon kámoše, kterýmu jsem tam dal mint místo vydlí, no ten bluetooth taky právě moc nefakčí, kablík je jistota
přinejhorším tam dám ten program pro samsung na playonlinux, vpodstatě si chce jen stáhnout fotky z telefonu do počítače a právě nevím zda sou uložený na kartě nebo v paměti telefonu

LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Přesně jsem si to myslel, že jde jen o fotky a apod.Allconius píše:...čtečka karet tam právě není, no o mě by nešlo, ale jedná se o telefon kámoše, kterýmu jsem tam dal mint místo vydlí, no ten bluetooth taky právě moc nefakčí, kablík je jistotapřinejhorším tam dám ten program pro samsung na playonlinux, vpodstatě si chce jen stáhnout fotky z telefonu do počítače a právě nevím zda sou uložený na kartě nebo v paměti telefonu

Externí čtečku nepotřebuju, protože přímo z Androše dám volbu na mód čtečky, takže čtečku vlastně udělá přímo telefon a já tím pádem v Mintu (nebo v jiném OS) připojím a vidím tu kartu v telefonu jako třeba normální USB flashku (nepotřebuju tedy na to ani nějaký program, ani jinou hardwarovou čtečku karet).
Samo, jestli ty fotky nejsou na kartě, tak to bude chtít nějaký ten jejich prográmek. Ale trochu o tom pochybuju, páč snad standardně je v Androidu, že z foťáku se to ukládá právě hned na kartu do složky DCIM (nebo tak nějak se jmenuje) - já to tak měl hned automaticky a nemusel jsem nic nastavovat v případě fotek.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
no super konečně to už vypadá veseleji, ten program v playonlinux stejně nefunguje tak snad to v tom telefonu najdu zkousel jsem ten Samsung GT-S5570 ten nějak nepsal nic jen že je připojenej k USB, tak se to asi chce v něm povrtat v nastavení, pak jsem ještě zkoušel Aligator S4000 na ten není žádnej SW ani do vydlí a ten mi zobrazil tlačítko něco jako "Stahovat do USB úložiště" nebo tak něco ale když se na to kliklo tak to jen probliklo a zůstalo to tam dál (to tlačítko) tak možná bude taky potřeba v něm něco nastavit, Android neznám mám ještě klasickou Nokii a ta se připojí hned jak disk, tak asi budu muset přemýšlet jestli nekoupím novej tel. ať mi neujede vlak takhle si to dycky musím půjčit a chvílu vrtat a zas vrátit 

Popíšu mou situaci s HTC (ale myslím si, že nejde o značku telefonu a jeho případné aplikace od výrobce, ale o Android jako takový). Po připojení mobilu přes USB kabel ke kompu (v tuto chvíli je jedno s jakým OS komp je) mi na mobilu vyskočí nabídka "Připojit k počítači", kde mezi různými položkami najdu a odťuknu položku "Disková jednotka". Pak mi mobil odpojí SD kartu a začne se chovat jako obyčejná čtečka karet. V kompu se tedy objeví jako další disková jednotka a můžu s ní pracovat jako s jakoukoliv USB flashkou nebo USB diskem.
Jinak to menu lze taky vyvolat tím, že po připojení USB kabelem prstem sjedu po displeji ze shora dolu a mělo by vyjet menu, kde by měla tato nabídka být vidět.
Jinak to menu lze taky vyvolat tím, že po připojení USB kabelem prstem sjedu po displeji ze shora dolu a mělo by vyjet menu, kde by měla tato nabídka být vidět.
Tak já se taky přidám... :-)
Děkuji za nasměrování správným směrem.
Mobil Samsung SM-G800F otevření *.jpg obrázku se ukáže následující hláška:
"Nelze načíst obrázek" Failed to open input stream for file
Screenshot chybové hlášky viz příloha.
Částečně pomohl návod na fóru AskUbuntu: http://askubuntu.com/questions/449563/w ... n-my-andro
Terminál:
Pak v notebooku vyskočí pro změnu jiný error:
"Nelze připojit SAMSUNG_Android Chyba při spouštění fotoaparátu:-53Could not claim the USB device" a tlačítko "Budiž".
Připojit USB kabel k notebooku a v mobilu sjet prstem seshora dolů, tapnout na "Připojení k PC přes USB" a tam zvolit možnost: "Fotoaparát (PTP)" = připojení jen pro import fotografií (jiné typy souborů to "neuvidí"!!!).
Pak se konečně zařízení otevře da to včetně fotografií (adresář na SD kartě: Camera → podadresář DCIM), takže problém je vyřešen - v Linux Mintu lze otevřít jednotlivé fotografie v mobilu (včetně jejich náhledu); ale jen fotografie, nikoli jiné soubory!!!
Tested: [OK]
Otevření jiných souborů pomocí USB v mobilu Samsung SM-G800F:
Pro jiné soubory než fotografie by se musel mobil znova přepnout do MTP režimu in "Připojení k PC" → "Mediální zařízení (MTP)". Pak se otevřou všechny soubory (kromě fotografií).
Děkuji za nasměrování správným směrem.
Mobil Samsung SM-G800F otevření *.jpg obrázku se ukáže následující hláška:
"Nelze načíst obrázek" Failed to open input stream for file
Screenshot chybové hlášky viz příloha.
Částečně pomohl návod na fóru AskUbuntu: http://askubuntu.com/questions/449563/w ... n-my-andro
Terminál:
Kód: Vybrat vše
sudo apt-get install mtp-tools
"Nelze připojit SAMSUNG_Android Chyba při spouštění fotoaparátu:-53Could not claim the USB device" a tlačítko "Budiž".
Připojit USB kabel k notebooku a v mobilu sjet prstem seshora dolů, tapnout na "Připojení k PC přes USB" a tam zvolit možnost: "Fotoaparát (PTP)" = připojení jen pro import fotografií (jiné typy souborů to "neuvidí"!!!).
Pak se konečně zařízení otevře da to včetně fotografií (adresář na SD kartě: Camera → podadresář DCIM), takže problém je vyřešen - v Linux Mintu lze otevřít jednotlivé fotografie v mobilu (včetně jejich náhledu); ale jen fotografie, nikoli jiné soubory!!!
Tested: [OK]
Otevření jiných souborů pomocí USB v mobilu Samsung SM-G800F:
Pro jiné soubory než fotografie by se musel mobil znova přepnout do MTP režimu in "Připojení k PC" → "Mediální zařízení (MTP)". Pak se otevřou všechny soubory (kromě fotografií).
"Goro bílý pes"
OFFTOPIC
a že chytrý telefón
káble od nabíjačky ujednotili ale v ostatnom sa chovajú ako výrobcovia automobilov, ku každej značke aby mal človek špeciálnu sadu kľúčov

káble od nabíjačky ujednotili ale v ostatnom sa chovajú ako výrobcovia automobilov, ku každej značke aby mal človek špeciálnu sadu kľúčov