Kulturní okénko

Témata mimo Linux, o dění okolo světa PC a o moderních technologiích

Moderátor: Ventero1

Pravidla fóra
Tato sekce obsahuje témata, která se nemusí týkat distribuce Linux Mint. I zde ale dodržujte pravidla fóra.
Zamčeno
Zpráva
Autor
juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#21 Příspěvek od juhele2014 »

K dnešnímu studenýmu počasí se hodí i syrový, místama drsný film, tentokrát z oblasti sci-fi. I když ... Při sledování celkem nenápadného titulu Čtvrtý druh https://www.csfd.cz/film/250043-ctvrty-druh/prehled/ vám do smíchu moc nebude. Dovolím si citovat z webu čsfd :
Zeck : Tenhle film se hrozně těžko hodnotí. Mám v sobě takový tok myšlenek a emocí, že pořádně nevím jak tohle zhodnotit. Po dlouhé době první film, u kterého jsem cítil zděšení. Na horory koukám často, jsou jedním z mých nejoblíbenějších žánrů, ale sleduji je kvůli strachu, zděšení nesnáším. Jako horor mě Čtvrtý druh rozsekal na kousky, bál jsem se jako malé dítě. Kdyby tvůrci nezařadili skutečné záběry do filmu, neuspěl by. Strach a hrůzu totiž nenahání hraná část, ale ta reálná, nebo spíše hraná podpořená reálnou? Těžko říct.

https://www.sledujfilmy.online/web/film ... tvrty-druh

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#22 Příspěvek od juhele2014 »

Vzpomenul sem si na další film - Clerks 2. Pokud se chcete slušně bavit, můžu tento film vřele doporučit. Režisér Kevin Smith se narodil v New Jersey, ale to není diagnoza. Ve filmu je skoro všechno - dramatická zápleta, krize středních let, láska, i nečekané finále alias mezidruhová erotika ... :) Za mě 5/5 ...
https://www.csfd.cz/film/194955-clerks- ... deo-306587

Najdete to někde na ulož.to

juhele2014
Příspěvky: 2940
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: Kulturní okénko

#23 Příspěvek od juhele2014 »

Škoda, že mimo mě, nikdo jinej nečte na světě knížky, takže je tu zase jedno doporučení ... ;) Jde o Spolčení hlupců, satirický román, který napsal am. autor John Kennedy Toole. Obrázek Budete se dobře bavit, vyšlo to ještě těsně před sametem, přesně toto vydání máme doma. Přeložil to Jaroslav Kořán, mám to několikrát přelouskané. Možná se v tom někdo i najde ... :D 8-).

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#24 Příspěvek od West »

Popis k filmu "Čtvrtý druh" hovorí, že bol natočený podľa skutočných udalostí. To vlastne hovoria, že UFO je všeobecne známe a je skutočné, nejedá sa o žiadne sci-fi. Teraz ide o to, koľko z tých UFO bolo vyrobených na zemi a koľko je mimozemských... Ja by som si tipol pomer 70:30.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#25 Příspěvek od West »

Osobne mám rád filmovú sériu Matrix. Hlavne v prvej časti je veľa pravdy. Ak niekto rád študuje, odporúčam študovať históriu, hlavne tú veľmi starú siahajúcu viac ako 15 tisíc rokov nazad. Tam sa skrýva odpoveď na otázku, čo sa to dofrasa deje v súčasnosti na Zemi.
Solídne znalosti je možné načerpať napríklad tu: https://newpyramids.store/blog-en
Najlepšie je to zálohovať. Dobré veci na internete často miznú.
Vyzerá to tak, že ani najväčší a najznámejší príbeh všetkých čias o veľkej potope sa nestal tak ako sa v biblii píše. Na stránkach V.Uvarova je zatiaľ najpodrobnejší a súčasne vedecký popis ako sa tá udalosť odohrala (aj s obrázkami). Aspoň čo som doteraz čítal.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#26 Příspěvek od West »

=> podstatne dolezitejsie su starsie sumesrske, chaldejske a perzke texty...
Veľkú pravdu máš, i keď je potrebné vedieť, že nie všetko je tam prekrútené. Sú tam napríklad popisy na výrobu elektrických článkov.
=> Keby dnes pristálo ufo v Prahe alebo Bratislave asi by veľký záujem nevzbudilo...
Óooo, ja myslím, že by to bolo celkom inak. Mysleli by sme si, že je to invázia mimozemšťanov a začali by sme po ňom strielať! Nie sme pripravený na kontakt.

Civilizácia na Zemi bola cielene urýchlená mimozemským faktorom (napríklad aj haváriou UFO v r.1947), pretože v nasledujúcich desaťročiach zhruba za 40-50 rokov bude Zem vystavená hrozbám z vesmíru v podobe meteoritov a asteoridov. Na Zemi existuje inštalácia obranného systému zostrelujúceho meteority ešte z dávnych čias. Tunguský, Čeljabinský a mnohé iné boli zostrelené práve týmto systémom. V dôsledku negatívnych geologických procesov na Zemi nebude táto inštalácia už funkčná. Odhadovaný čas do zániku väčšiny živova na Zemi je podľa vedcov z ruskej akadémie vied (ale nielen podľa nich) zhruba 120-150 rokov. Stephen Hawking to odhadoval na 100 rokov.
Dovtedy budeme (naše deti) musieť túto inštaláciu opraviť vlastnými silami, t.j. pochopiť ako funguje, alebo zohnať toho, kto ju postavil. Žiadne spoločné meditácie, alebo modlenie tie meteority nezastavia. Inak povedané bude potrebná technológia. Nikto nám na pomoc nepríde, pomôcť si musíme sami. Vo vesmíre sme považovaný za veľmi agresívnu civilizáciu a náš vývoj bol v dávnej minulosti spomalený veľmi podobne ako je to vidieť vo filme "Hviezdna brána". Hviezdne brány (časové portály) sú skutočnosťou, nieje to sci-fi. To len na Zemi bola táto technológia cestovania portálmi "zakopaná".

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#27 Příspěvek od West »

=> zaujimavy je vyskum meckerleho ohladom "mis" v tajge...
To je jedna časť toho obranného systému.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#28 Příspěvek od West »

=> ako duch môžeš všetko preskúmať...
jj, podobne ako to robili pred 60 rokmi v projekte montauk. Túto vec celkom dobre popisuje film X-Men (ten prvý). Ukázali nám tam časť použitej technológie, tzv. "Montauk kreslo". Cestovali na prieskum iných planét, hlavne Marsu, ale aj do minulosti a budúcnosti.
Odvtedy sa technológie podstatne zdokonalili hlavne na tej fyzickej rovine. To nám zase ukázali vo filme Contact, kde bolo vidieť princíp chronovizorov. Tie používa napríklad Vatikán. Zdá sa, že existujú aj hmatateľnejšie a fyzickejšie prostriedky na cestu časom, naozajstné stroje času, napr. trojuholníkové lietadlo, UFO skonštruované na Zemi pod názvom TR3B.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#29 Příspěvek od West »

Na cesty astrálom treba byť vedomostne pripravený. Najprv je potrebná vedomosť až potom tá skúsenosť. Prechody medzi astrálom a normálnym zažívaním sú spojené so spomaľovaním a zrýchľovaním času. Pokiaľ sa to robí často, tak to môže znamenať pre fyzické telo poruchu - rakovinu.

West
Příspěvky: 323
Registrován: 20 kvě 2017, 11:02

Re: Kulturní okénko

#30 Příspěvek od West »

=> Ale viem ze 98% co skusaju AC sa tam nedostanu ...
A tí, čo sa tam dostanú skončia no hádajte kde. Autority ako Jiddu Krishnamurti, Romana Maharishi, Vivekananda, Ramakrishna, Sri Aurobindo, Matka (Mirra Alfassa), Madam Blavatská, Helena Roerich, Nisargadatta Maharaj, Vanga, Osho (Bhagwan Shree Rajneesh), Castaneda a mnoho ďaľších skončili s rakovinou.

Zamčeno